Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Trükkös tolvajok loptak meg nyugdíjasokat

Trükkös tolvajok bukkantak fel az elmúlt napokban Győrben. A meglopott áldozatok nyugdíjasok voltak.

Trükkös tolvajok, más-más „mesék"…

Trükkös tolvajok jártak egy kilencvenes éveikben járó házaspárnál Győrben az elmúlt napokban. Az ismeretlenek azzal az ürüggyel tértek be hozzájuk, hogy az önkormányzattól pénznyereményt szeretnének átadni részükre. A két nyugdíjas figyelmét elterelték, majd a szobai szekrényből több százezer forintot vittek magukkal.

Egy másik esetben a konyhai szekrényen hagyott pénztárcával, s pár tízezer forinttal távoztak ismeretlenek egy idős asszony belvárosi lakásából. A duó vízügyi szakembernek adta ki magát, s a vízórák bemérést helyezte kilátásba. Víznyomás mérés helyett a könnyű pénzszerzést választották, s meglopták a nyugdíjas asszonyt.

Nyitott ajtók, hívatlan „látogatók"…

Győr-belvárosi lakásából vitték el kéthavi nyugdíját annak az idős asszonynak, aki csupán húsz perce hagyta bezáratlanul otthonának ajtaját. A szomszédban időző kisnyugdíjas lakásajtaja előtt futott össze két idegennel, akik kedvesen arra figyelmeztették, hogy bejárati ajtaját nyitva felejtette. Miután lakásába visszatért akkor vette észre, hogy szekrényében már csak hűlt helye van gondosan megtakarított, kéthavi nyugdíjának.

A csukott, de nem zárt családi házba mentek be ismeretlenek Nagybácsán a délelőtti órákban. Az asszony a hátsó udvari épületben tartózkodott. A két idegen ezt kihasználva kutatta át lakását, s a megtalált mintegy kétszázezer forinttal menekült el a helyszínről.

Olvasóink írták

 • 18. janika 2010. február 27. 19:07
  „A Társadalombiztosító és a Törvényalkotásnál nincs trükkösebb tolvaj!”
 • 17. mecsoka 2010. február 25. 10:18
  „Micsoda teljesítmény, hogy 80-90éves korukra félre tudtak tenni pár 10vagy100ezer forintot. Húúú de milyen gazdagok lehetnek, és mennyire irigylem tőlük... Biztos a tolvajok is így gondolták és gyorsan igazságot szolgáltattak. Hát nem tudom, de aki képes öregeket átverni és meglopni azzal nincs minden rendben.”
 • 16. 49. 2010. február 25. 09:57
  „Hogy tudnak ellopni egy kisnyugdíjastól kéthavi nyugdíjat?
  Ha egyhavi nyugdíjból három hónapig tudja fedezni a megélhetését és a rezsijét, az már nem mondható kicsinek.
  Vagy a nyugdíjas a kicsi?”
 • 15. kakamatyi 2010. február 24. 22:49
  „LOPnad el anyadet ökör”
 • 14. Mankapunka 2010. február 24. 22:47
  „miria

  Mit vársz már ettől az országtól??????Valamelyik igazságügyi miniszternek feltennéd ezt a kérdést,kussolna,hogy mi ez a hallgatás.

  És akkor még sokan ezeknek hisznek......Nevetséges.”
 • 13. Mankapunka 2010. február 24. 22:45
  „kisember
  Én most pont a győri nyugdíjasokra gondoltam.Akár hiszed akár nem,totyogni??????Gurulós kocsival úgy fut a busz után reggel 7-kor,hogy berosálnál.

  Ott van az ÁRkádnál egy takarékszövetkezet,oda nyugodtan be lehet tenni takarékszelvényre a pénzt.

  Nem a kibúvót kell keresni,hogy miért nem tudja betenni sehova a pénzét.Ha akarna, tudna!!!!!!Ha már ők az állítolagos rossz világban éltek mások szerint,ők meg azt mondják,hogy régen sokkal egyszerűbb volt élni.”
 • 12. miria 2010. február 24. 21:53
  „Holnap temetik azt a 92 éves nénit , akit 3 roma vert meg és rabolt ki , egyedüli nem roma volt ezen a településen . Tavaly egy riportban beszélt , amelyet a romaszervezet csinált , hogy nem fél mert Ö sem bánt senkit , és Öt sem bántják . Hát sajnos nem igy lett . A hirtvben volt a fiával egy riport vasárnap . Nagyon elszomoritó volt . Remélem azért az ujság ir rola , nagyon elhallgatják .”
 • 11. fischi 2010. február 24. 19:43
  „Minden tiszteletem az idősebb korosztályé! Ők még megtanultak spórolni. Az én korosztályom - tisztelet a kivételnek - nem tud spórolni, sokan nem is tanultak meg spórolni. Nem kevesen pedig esztelenül költik a pénzt sok haszontalan dologra! Fogyasztói társadalomban élünk. Mindent ez mozgat már. Ha pedig beüt a krach, akkor eladósodnak sokan, mert nincsen tartalékuk. Az idős emberek védtelenebbek sokkal, mint mi fiatalok, ezért jobban oda kellene figyelni a környezetünkben élő idősebb emberekre! Nem kerül semmibe se egy kis figyelmesség emberek!”
 • 10. Csetneky 2010. február 24. 19:27
  „Hát igen, szegény nyugdíjasokat a legkönnyebb becsapni. Tudják ezt a szemét tolvajok és a szemét politikusok is. Lásd Mszp.”
 • 9. kisember6 2010. február 24. 19:22
  „Kedves Fiatalok! Írják, hogy"érdekes, hogy a kisnyugdíjasok tudnak spórolni". Kénytelenek, még ha majdnem mindenről le is kell mondani. Ma egy egyszerű hamvasztásos temetés is kétszázezernél kezdődik (utána lehet nézni). Sokan nem akarják az amúgy is lehetetlen helyzetbe hozott fiatalokat ezzel is terhelni. Aki azt írta, hogy Tőle még 3 ezret sem tudnának elvinni, Ő el tudná temettetni a szüleit? A másik, hogy miért otthon tartja (?) mert már nem képes eltotyogni a bankba, és ott esetleg órákat várni. Örül, ha a szomszéd hoz neki kenyeret, vagy kiváltja a gyógyszereit. Képzeljék el, hogyan néznének rá a bankban, ha vinné az 1, vagy 2 száz forintját? Mert bizony ezek a pénzek ilyen kis összegekből jöttek össze, hosszú idő alatt. Lehet, hogy nincsenek gyermekei, vagy messze kellett menniük, hogy élni tudjanak. A szülő, amíg tudja, segíti őket, ha nem tudja, legalább a terhükre nem akar lenni. Ezeket a dolgokat csak akkor érti meg mindenki, amikor szembesül vele! Mi félrerakjuk a 200 Ft-osokat, de nagyon soká lesz ebből annyi, hogy akár csak egyikünk temetésére is elég legyen Sokszor még ezek a 200-asok is másra kellenének. Ne bántsuk egymást! Sajnos sok gátlástalan tolvaj megteszi, kihasználja, hogy az öreg úgysem tudja megvédeni magát. Se öreg se fiatal nem tehet róla, hogy így kell ,,élni" Jó egészséget és boldog öregkort kívánok!!”
 • 8. dr73 2010. február 24. 16:53
  „Milyen érdekes,a kisnyugdíjasok félre tudnak tenni....
  Csak tudnám miért szem elé teszik a pénzt?!
  Szabadhegyi családi házas övezetben is sorra betörnek éjszaka,a panelokról meg ne is beszéljünk,állítólag a pincékből minden mozdíthatót kilopnak...”
 • 7. szmama 2010. február 24. 16:53
  „Nem szabad beengedni senkit. Senkibe nem lehet meg bízni.”
 • 6. Jandex 2010. február 24. 16:52
  „5. hozzászólás tricse
  Vigyázz mert ahol nem találnak Kp-t onnan a háziasszonyt viszik el!:))))))”
 • 5. tricse 2010. február 24. 16:38
  „Megnézném azt a trükkös tolvajt aki per pillanat akár 3erer forintot is elvinne tőlem! Az lenne ám a nagy varázslat!:(”
 • 4. Mankapunka 2010. február 24. 16:33
  „mgob

  Dehogyis nem,majd pár hónap múlva viszzanéznek éjszaka,mert tudják,hogy makcsok az öregek és valamit biztos találnak.”
 • 3. Esther 2010. február 24. 16:24
  „Ezekre az emberekre nem a trükkös jelzöt irtam volna, hanem valami mast...az utcanevek engem is erdekelnenek....”
 • 2. mgob 2010. február 24. 16:21
  „Nem arra mennek legközelebb.”
 • 1. Mankapunka 2010. február 24. 14:55
  „Mennyire spórolnak az öregek,nem azt mondom,hogy szórni kell,nekem nincs itthon ennyi pénzem,bent van takarékszelvényen.Miért kell otthon kuporgatni.

  Jó lenne,ha utca nevek is lennének,merre járnak az éjszakai baglyok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárcát lopott, bankkártyával próbálkozott

A lakosság segítségét kéri a rendőrség, annak az ismeretlen férfi kézre kerítésére, aki január végén… Tovább olvasom