Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Tragikus szülés: a halál oka csak hetek múlva derül ki

FRISSÍTVE - A harminckét évesen, császármetszés után meghalt fiatal anya boncolása már megtörtént, de a toxikológiai vizsgálatok miatt hetekig tarthat a halál okának kiderítése.Csütörtök, 8 óra 56 perc

Közben többen jelentkeztek, hogy segítenének az édesapának és a kicsi ikreknek: volt, aki anyatejet és szakmai tanácsadást ígért, más egy hároméves ikerpár csecsemőkori ruháit, játékait, kiságyát ajánlotta fel.

Közben természetesen tart a hivatalos eljárás is: a rendőrség – a kórház kérésére – közigazgatási eljárásban vizsgálja a halál okát, egyelőre csak annyit tudhatunk, hogy a boncolás befejeződött ugyan, de számos vizsgálatot kell még elvégezni, hogy a halál okát teljes bizonyossággal ki lehessen mondani.

HELLP-szindróma: mi ez a betegség?

Prof. dr. Tóth Zoltánt, a Debreceni Egyetem Szülészeti  és Nőgyógyászati Klinika igazgatóját, a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium elnökét a betegségről és a túlélési esélyekről kérdeztük. A professzor azzal kezdte: a terhesség második felében bizonyos esetekben magas vérnyomás, fehérjevizelés, testszerte pedig ödémák (vizenyők) alakulhatnak ki, amelyek az első toxikus tüneteket jelentik. Ebből alakulhat ki a súlyos terhességi mérgezés, s annak azon súlyos formája, amelyet az angol nevén HELLP-szindrómának nevezünk.

A túlélési esély az esetek súlyosságától függ

Ez a kórkép a vér- és májelváltozások azon együttesen és egyidejűleg előforduló speciális formája, amely mind az anya, mind a magzat életét közvetlenül veszélyezteti. Az erekben, a véralvadásban bekövetkezett kedvezőtlen változások miatt a szövetekben, a szervekben romlik a keringés, az oxigénhiányos állapot miatt az életfontosságú szervek: szív, tüdő, máj, vese, agy működése romlik, majd elégtelenné válik. Megfelelő kezeléssel, ellátással az esetek többségében sikerül megállítani ezt a végzetes folyamatot, de sajnos a legszakszerűbb ellátás, kezelés esetén sem sikerül mindenkit megmenteni. A terhességek 0,4  százalékában, a súlyos terhességi mérgezések 5–20 százalékában fordulhat elő ez a még napjainkban is olykor halálhoz vezető kórkép.

A HELLP-szindróma diagnózisa esetén a várandós állapotának stabilizálása után súlyos esetben császármetszést kell végezni. Így volt ez a harminc két éves győri kismamánál is.
Tóth Zoltán professzor hangsúlyozza: az orvostudomány jelenlegi állása szerint, ha 48 órán belül nem sikerül megállítani a folyamatot – akár úgy, hogy később a méhet is eltávolítják –, akkor nagy százalékban elveszítik a kismamát, van, hogy sajnos az újszülötte(ke)t is. A túlélési esély az esetek súlyosságától függ.

"Tüneteket nem mutató kórokozók a szervezetben szétterjedve fertőzést, vérmérgezést okozhatnak"

"Ki kell mondanunk, hogy az ilyen kórképekben sajnos minden erőfeszítésünk ellenére olykor elveszítünk egy-egy beteget. Az orvostudomány jelen pillanatban ennyire képes" - tette hozzá a professzor.

A professzortól megkérdeztük azt is, HELLP-szindrómához társulhat-e vérmérgezés is, ahogy a győri anyánál történt. Általánosságban a válasz az, hogy a megváltozott keringési viszonyok miatt a szervezet ellenálló képessége is legyengül és a szervezetben jelen lévő, egyébként panaszokat, tüneteket nem mutató kórokozók a szervezetben szétterjedve fertőzést, vérmérgezést okozhatnak, melyek tovább súlyosbíthatják a helyzetet.

A terhességek 0,4  százalékában, a súlyos terhességi mérgezések 5–20 százalékában fordulhat elő ez a még napjainkban is olykor halálhoz vezető kórkép.
Szerda, 8 óra 56 perc
- A harmincadik hétig boldogok voltak, s a nagy pillanatra vártak.
  
Eszter férje, Gábor a könnyeivel küzd, amikor felidézi az első boldog pillanatot tavalyról: sok-sok év próbálkozás után végre azt mondták a Kaáli-intézetben, sikerült, gyerekeik lesznek.

Eszterrel együtt sírtak, s onnantól együtt terveztek mindent a lakásban: a kicsik szobája zöld lett, a babakocsit az édesanya találta az interneten, a keresztneveken is együtt osztoztak. A Balázst Eszter szerette volna, a Gergőt Gábor. A harmincadik hétig boldogok voltak, s a nagy pillanatra vártak.

"Az utolsó mondata is az volt, hogy mindent kibír, de meg kell gyógyulnia a gyerekekért" - mondta Gábor.

Életét adta a gyerekeiért: Gergő és Balázs nem ismerhette meg édesanyjukat. Fotók: Krizsán Csaba.A család úgy érzi, orvosi hiba miatt következett be a tragédia: Gábor legalább is azt mondja, hogy a méh kivétele (június 24.) és a hasi CT elrendelése (június 30.) között túl sok idő telt el, az orvosoknak pedig gyanúsnak kellett volna lenni, hogy Eszternek öt napja nincs széklete. Ezért szólt is akkor.

S mivel a halál oka vérmérgezés volt, a petefészek-operációnál pedig észlelték, hogy a vékonybél kilyukadt  – az orvosi tájékoztatás szerint ezt "bestoppolták" –, ezért a férj összefüggést lát a tünetek között.

"Eszter tele volt duzzadással, később piros, majd sárga dudorokkal (ez már a vérmérgezés – a szepszis – jele lehetett); a hasa 123 centiméter volt, nagyobb, mint az ikerterhesség alatt.

Amikor utoljára láttam, már nem ismertem meg, annyira felvizesedett az egész teste."

"Nincs bennem harag"

A fiatal apa hamarosan hazaviheti a gyerekeket a kórházból, anyósa segít a felnevelésükben: "Rájuk nézek és nem tudom nem Esztert látni bennük. De aztán elég egy aprócska mosoly, s lesz erőm a folytatásra. Nekem csak ők maradtak, s bármit is hoz majd a szakértői vizsgálat, el fogom fogadni az eredményt... Mi mást tehetnék.

Ha kártérítést ítélnének meg, azt csak a gyerekekre fordítom. Nincs bennem harag vagy düh, nincs időm erre. A fájdalom azonban itt van velem, a lakásban, a gyerekek szobájában, amely mind a közös álmunk volt."

Eszter nem láthatta a kisfiait, akikért mindent hajlandó volt megtenni. Betegágya mellé azonban fényképeket hozott a férje a kicsikről: az utolsó pillanatig vele voltak.
A Petz-kórház közleménye

"Több szakma együttes összefogása, a szakszerű kezelés ellenére - ikerszülést követően - kórházunkban életét vesztette egy édesanya. Magam és munkatársaink nevében részvétem fejezem ki a hozzátartozóknak. A rendkívüli, számunkra is nehezen feldolgozható haláleset körülményeinek felderítése érdekében a kórház vezetése és az osztály igazságügyi, orvostani boncolást és hatósági vizsgálatot kezdeményezett.

A beteget 2009. június 22-én délelőtt vettük fel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztályára. Mesterséges megtermékenyítés útján fogant ikerterhessége a 32. terhességi hetéig zavartalan lefolyású volt, ekkor a várandósnál testszerte hirtelen vizenyő alakult ki, emelkedett a vérnyomás és fehérje vizelés jelentkezett.
Az elvégzett, részletes laboratóriumi vizsgálatok alapján HELLP szindrómát diagnosztizáltunk, amely a terhességi mérgezés legsúlyosabb, életet veszélyeztető formája, így a terhesség azonnali befejezése mellett döntöttünk.

Császármetszést végeztünk, amelynek során két élő fiú magzat született, akiket ellátás után a koraszülött osztályra helyeztünk, ahol jelenleg is ápolják őket.

A műtétet követő 24-48 órában a betegnél fokozatosan kialakuló állapotromlás mellett vizelet elválasztási zavar, kóros máj- és vesefunkciók, laborváltozások és az alkalmazott kezelés ellenére vérfertőzésre utaló jelek mutatkoztak. Június 24-én a vérfertőzés miatt műtétet végeztünk, tekintettel a beteg súlyos állapotára, további ellátás céljából az intenzív osztályra helyeztük át.
Átmeneti, rövid állapotjavulást követően a vérfertőzése tovább mélyült, annak ellenére, hogy széles spektrumú antibiotikum, immunglobulin és intenzív terápiában részesült, általános sokszervi elégtelenség tünetei jelentkeztek.
Ezt követően még két alkalommal történt sebészi feltárás a fertőző góc kutatása és ellátása céljából, azonban a beavatkozások és az intenzív kezelés ellenére a beteg állapota folyamatosan romlott, 2009. július 4-én elhunyt.

A kórház vezetői, orvosai, dolgozói részvétüket fejezik ki a hozzátartozóknak, a vizsgálat eredményeiről pedig tájékoztatják a közvéleményt."

Dr. Varga Gábor, főigazgató főorvos
Kórház vezetése  Korábban

A fiatal asszony június 22-én került a győri kórházba, ahol a terhesség 32-ik hetében császármetszéssel szülte meg Balázs és Gergő nevű kisgyerekeit. A babák koraszülöttek, most is a Petz-kórházban kezelik őket, de jól vannak.

Az édesanyánál azonban komplikációk léptek fel a műtét után, két nappal később a méhét is ki kellett venni, majd június 26-án az intenzív osztályra került. Eszter július 1-jén a sorozatos műtétek után - mindkét petefészkét ki kellett operálni - már eszméletlen volt, válságos állapotban feküdt a kórházban, három nappal később pedig életét vesztette.

"Ennek következtében fertőzés lépett fel nála, amely a halál bekövetkezését is okozhatta"

Dr. Ábrahám László, a családot képviselő ügyvéd álláspontja szerint "a műtéti beavatkozás során okozott sérülések tartozhatnak a műtéti kockázat körébe, de az, hogy a közreműködő orvosok - a férj előadása szerint - nem tulajdonítottak annak jelentőséget, hogy a szülést követően napokig nem volt a feleségének széklete, ennek következtében fertőzés lépett fel nála, amely a halál bekövetkezését is okozhatta, ez már szövődménynek tekinthető, amely esetben mind szakmai szabályszegés, mind az elvárható gondosság hiánya megállapítható, ez pedig elegendő lehet foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének megállapítására, valamint a gyermekek és a házastárs javára vagyoni és nem vagyoni kártérítés megállapítására, egyebekben az Egészségbiztosítási Felügyelet által történő vizsgálatok megindítására.

Azt is hozzátette az ügyvéd: "a szakértői vizsgálatok végleges befejezéséig korai lenne szakmailag állást foglalni az ügyben, a házastárs által előadottak alapján előzetes szakértői vélemények azok, amelyekből a fentiekre lehet következtetni."

Petz-kórház: a kismamát a legsúlyosabb "terhességi mérgezés" szindrómával kezelték

A Petz-kórház álláspontja egyértelmű ebben a megrázó esetben - mondta válaszul dr. Nagy Sándor, a szülészet osztályvezető főorvosa. A kismamát a legsúlyosabb "terhességi mérgezés" szindrómával, a HELLP tüneteivel vették fel és kezelték, amelyhez még vérmérgezés is társult.

"A lehető leghamarabb és legjobb tudásunk szerint cselekedtünk, de sajnos nagyon ritka és halálos komplikációkkal találtuk magunkat szembe. Húszéves praxisom során ilyenre még nem volt példa.

Meggyőződésem, hogy szakmai hibát nem vétettünk, éppen ezért mi magunk kértük és kezdeményeztük az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot, amelynek eredményére várunk. Az eset az osztály dolgozóit is megrázta, a családnak felajánlottunk a segítségünket."

Olvasóink írták

229 hozzászólás
 • 229. Anikó69 2009. július 21. 15:35
  „Sajnálom szegény fiatalasszonyt.
  Sajnos nekem is vannak negatív tapasztalataim.Igaz,nem a Győri kórházzal,hanem egy másik kórházzal.
  Nem sok kellett volna hogy tragédia történjen amikor 17 évvel ezelőtt szültem.
  Mire kivoltam írva a szülésre már befeküdtem a kórházba.A szülésre vártam.Mivel fogadott orvosom nem volt,így nem igen foglalkoztak velem.Mindennap megmérték a lázam és a szívhangot meghallgatták.De azon kívül más vizsgálatot nem végeztek.Várták hogy szüljek.Már egy hete hogy benn voltam a kórházban amikor éjszakánként erős fájásaim jöttek elő.Iszonyúan kínlódtam fel-alá járkáltam.Azt hittem hogy mostmár megtörténik a szülés.De nem.Reggelre elmultak a fájásaim és aludtam egésznap mint a bunda.Ez így ment aztán négy napon keresztül és közben furcsa folyásom volt,amelyről utólag megtudtam hogy a magzatvizem folyt el lassacskán.A nővéreknek mondtam hogy van furcsa folyásom és minden éjjel jártam a nyakukra hogy nagyon görcsölök stb,de azt mondták hogy nézzzem az órám a perceket és ha már csak néhány percenként jön a fájás,akkor szóljak nekik.Már a szobatársaim unták az éjjeli járkálásaim és ők szóltak az érdekembe az orvosnak hogy nézzem már meg.Akkor megvizsgált és mondta a többi orvosnak hogy azonnal indítani kell a szülést.Megkaptam az indító szereket és úgy beindult a szülésem.Száraz szülés volt,magzatvizem már nem volt...
  Utólag gondoltam rá hogy meg is halhatott volna bennem a baba.Főleg hogy szívrendellenességgel született.
  De azt akkor nem is tudták a szülés után.Már kb egy hónapos volt a gyerekem amikor a gyermekorvos észrevette hogy valami baj van a gyerek szívével....”
 • 228. Domestic 2009. július 21. 12:56
  „Firkálhattok ti akármit!
  Két éve született itt a lányom, a saját szemünkkel láttuk, hogy hogyan"verték szét" a szülészetet!!!!
  Nem hülye a nép!!!
  Bármennyire is szeretnénk a dolgokat megmagyarázni!
  Tessék itt van az eredmény!
  Meg még ki tudja azóta hány hasonló elb.-al vágződő szülés volt, csak azt nem olvashattuk!
  Itt nem felelős senki semmiért!
  Itt csak mi vagyunk a felelősek, ha a gyerekeinket ennek az országnak neveljük fel és nem arra bíztatjuk őket, hogy meneküljenek innen, ha valamire jutni is akarnak!”
 • 227. :-) 2009. július 20. 15:05
  „Van egyáltalán olyan szülész-nőgyógyász, akinek nem halt meg betege? Esetleg születéskor a baba? Amikor én kerestem orvost Győrben, nem találtam ilyet.
  Más. Az orvosoknak nagyobb tisztelet jár, vannak - sokan -, akik félisteneknek tartják őket. Ja, és több pénz is jár, azért mert a munkájuk során nagy a felelősség. Ha azt akarják, hogy a maradék is tisztelje őket, akkor ne csak a sikeres műtétek után, de az általuk elrontott dolgok után is "arassák le " a babért. Ennyire nehéz bocsánatot kérni a családtól és vállalni, hogy nem figyeltek eléggé?
  Mindenki követhet el hibát, de meg kell próbálni jóvá tenni azt, ha nem megy, akkor csökkenteni a fájdalmat!”
 • 226. PrettyWoman 2009. július 20. 12:38
  „Az, hogy ha egy eü-is téved, mehet a börtönbe vagy az utcára, azért erős túlzás. Mondjatok nekem az utóbbi időben egyetlen egy olyan példát, ahol az orvost börtönbe küldték? Egyet sem hallottam. Tavaly volt egy orvos, akit elítéltek - azt hiszem pécsi és egy mandulaműtétes kisfiú halt meg - akit elítéltek. A büntetése azt hiszem felfüggesztett volt és a hivatása gyakorlásától meg egy évre tiltották el. Pénzbüntetésre nem emlékszem (lehet hogy volt, de ilyenkor a kórháznak kell helytállni sajnos a mi, adófizetők pénzéből). Tehát olyan, hogy egész konkrétan börtönbe kell vonulnia letöltendőre egy orvosnak, ilyen hazánkban nem volt. Akkor sem, ha ember(ek) haltak meg miatta. De már az is ritka, hogy a bíróság elítél egy orvost. Majdnem mindig besorolják a problémát a műtéti kockázat címszó alá, oszt jóccakát.”
 • 225. pont.az 2009. július 19. 23:30
  „2 ismerösömet mütötték eddig györbe...mindkettö meg is halt..:(!az egyik rutinmütét volt(semmi gond nem lehet az orvos szerint csak egy rutin mütét)a másik komolyabb mütét volt...ennyit a györii korházrol...pfájj”
 • 224. SZABINA 2009. július 19. 23:09
  „bugyortudor tetszett,amit írtál..”
 • 223. SZABINA 2009. július 19. 23:07
  „moderálva off”
 • 222. bugyortudor 2009. július 19. 23:01
  „Üdv!

  Sajnos tegnap kiderült, hogy Esztert is ismertem, több, mint 3 évig voltunk munkatársak, de mivel már nem ott dolgozom, így csak most értesültem róla. Nyugodj békében Eszter! A család nyugalmának megteremtése érdekében pedig kívánom, hogy derüljön ki a TELJES igazság, hogy miért kellett ennek így történni.

  Kedves hozzászólók!

  Valóban felesleges általánosítani, felesleges íélkezni, mert attól egyikünknek sem lesz sem jobb, sem rosszabb. Úgy, ahogy mindannyiunknak volt már valamiféle tapasztalatunk a kórházzal, épp úgy van mindegyikünk ismeretségi körében is orvos vagy nővér vagy valaki aki a kórházban, egészségügyben dolgozik. Ők, az ismerőseink, rokonaink is éppúgy hibázhatnak, akkoris, ha nem tudjuk róluk elképzelni.

  Tény, hogy én is azt gondolom, itt több ember felelősségéről kell beszélni, nem csak annak az egy orvosnak. A császármetszést is mindig két orvos végzi (nekem is volt kettő, így tudom) plusz az asszisztensek, az aneszteziológus stb. Ha komplikált műtétről van szó, nagyobb az esélye annak, hogy valami nem úgy történik, ahogy normális esetben szokott.
  Eszter egészséges volt. Nagyon várta a két kisfiát. Bármit képes lett volna értük elviselni. A HELLP szindróma súlyos szövődmény, de nem indokolja a vérmérgezést. Egyértelműnek látszik, hogy most csak igazolást keresnek a kórházban, és próbálják erre fogni, hogy egy különös kapcsolat van a HELLP és a vérmérgezés között. Remélem ki fog derülni valóban az igazság, és a kórház minden segítséget meg fog adni az árván maradt gyerekeknek!

  B.”
 • 221. manci15 2009. július 19. 22:22
  „Kedves Szabina!
  <moderálva> Azt sem tudod miről beszélsz. Hajnival szócsatázol, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy egy tanult, értelmes, jó szakembert embert <moderálva> folyamatosan, hasonlítgatod össze a munkádat az Övével. Hagyd már abba, vagy legalább életedben először kérj kölcsön valakitől egy anatómia könyvet és nézz bele, hogyan helyezkednek el a belek, a hashártya és a méh a terhesség alatt. Egy kórtant is kérhetnél, bár szerintem ezek meghaladnák a Te képességeidet. A beleket nem kivágták, a szeptikus szövődmény már csak ilyen, idővel kidurrannak maguktól, ha az orvos, vagy az Atyaúristen a feje tetejére áll, akkor is. Ráadásul akár tetszik, akár nem, sajnos a tudomány mai állása szerint is akadnak olyan betegségek, pl. AIDS, amit nem lehet gyógyítani.”
 • 220. SZABINA 2009. július 19. 21:50
  „Kedves modullady!
  Igazából a csecsemő osztály az,amivel kapcsolatban én nem tudok rosszat mondani.. azzal én tökéletesen meg vagyok elégedve. egy közeli rokonom is ott dolgozik,sokszor jártam azon az osztályon.. A rokonom pl még soha nem aludt munka aközben.. TERMÉSZETESEN nem mondom,hogy minden nővér ilyen!!!!! lehetnek rossz tapasztalataid neked is és másoknak is.. nem minden dolgozó egyorma,sajnos :(

  ICSI!!!
  Ha megadod az e-mail cimedet,arra esetleg elküldöm a doki nevét. ide számtalanszor ki lett irva a neve,de moderálják..

  hajni.horvath!!
  Már irtam,hogy jó lenne,ha ez a fórum arról szólna,amiről kellene. De,azért leirom mégegyszer :-) Neked,és mindenkinek szól,jó lenne ha tényleg nem egymást bántanátok "harcolnátok" hanem a cikkről irnátok le a véleényeteket.. A leveledre pedig még csak annyit:
  azért az nem úgy müködik hogy selejtet gyártok és kidobom.. nekeünk is van norma,amit teljesiteni kell óránként.. ha selejteket gyártunk nem kapunk jó pontokat érte,és volt már rá példa,hogy a sok selejt miatt rugtak ki valakit. ne hidd,hogy nokiában dolgozni is olyan könnyü! napi 12 óra,és még plusz 3 óra elmegy az utazással!mindezt 70-90ezer ft.-ért. én sem kérem,hogy sajnálj,csak ne hidd,hogy a mi munkánk olyan könnyü. nálunk is mindenaposak a mentők, rengeteg ember rosszul szokott lenni,pont azért mert nem ehet amikor akar,vagy az sem kellemes.hogy 12 órában egyszer nem ülhetsz le..saját testi épséged veszélyeztetéséről meg csak annyit,mi is vagyunk veszélynek kitéve. egy futo szalag mellett állsz egész nap,kapkodsz,sietsz -mert máshogy nem lehet- volt olyan,akinek a kezét vágta le a gép.. na mindegy,ezt a levelet reggelig irhatnám.. de ez a fórum nem kettönkről szól :-) még csak annyit,ha nem vagy megelégedve a munkáddal,mert neked annyira rossz,olyan nehéz munkát végzel.. jöhetsz a nokiába,van felvétel :-) dolgoznak ott hidd el diplomás emberek is..”
 • 219. modullady 2009. július 19. 20:12
  „Szabina egyet értek veled.

  A csecsemős nővérek például kitámasztják székkel a szobájuk ajtaját éjszaka és, úgy alszanak, még te érezd szarul magad ha mered őket zavarni, a kis problémáiddal a munka idejükben..........tapasztalat...:(

  Anko, csak járjál továbbra is hozzá.......

  Juzsuka, te is menjél és bízd rá az életedet......”
 • 218. hajni.horvath 2009. július 19. 18:25
  „Szabina!
  No comment...szerintem én röhögve megcsinálom két nap betanulás után azt,amit a Nokiában csinálsz.
  Próbáld meg te is két nap betanulás után azt,amit én az intenzíven.
  Egyébként meg ne hasonlítsuk össze a kettőt,mert nem lehet!
  A te munkádhoz csak manualitás és monotonitás-tűrés kell.
  Az én HIVATÁSOMhoz hosszú évek kemény tanulása,állandó figyelem,pszichológiai érzék,fizikai állóképesség...
  Te a kezeddel dolgozol,én a fejemmel is.
  Te max. 10-20 dekás darabokat emelgetsz,én sokszor 150 kilós betegeket.
  Ha te nem figyelsz oda és selejtet gyártasz:kidobod.
  Ha én nem figyelek oda és meghal valaki:börtönbe megyek.
  Ha azt fájlalod,hogy hány napot dolgozunk:óraszámban ez ugyanannyit tesz ki,mint a te 21-22 napod, a napi 8 óráddal.És akkor még nem említettem,hogy többségünk másodállást kénytelen vállalni,hogy el tudja tartani a családját,ez plusz havi 6-8*12 óra.
  Nem akkor eszel és pisilsz,amikor kellene? Én sem.Sőt nemegyszer megesett már velem is és a munkatársaimmal is,hogy munka közben annyira leesett a vércukrunk,hogy a betegágy mellett lettünk rosszul.
  Te megtanulod a munkafolyamatot és csinálod,nekünk évente többször továbbképzésre kell menni,hogy bizonyítsuk,valóban naprakészek vagyunk.Ha nem megyünk,esetleg segédápolóvá fokoznak vissza.
  Te a Nokiában szinte steril körülmények közt dolgozol,mi a munkánk során állandó fertőzésveszélynek vagyunk kitéve.
  Nem beszélve a saját testi épségünk veszélyeztetéséről,bizonyos agresszív betegekkel szemben.
  Nem kérem,hogy érts meg,nem kérem ,hogy sajnálj.
  Én választottam.
  Csinálom,mert szeretem.
  Csak annyit kérek,hogy ne hasonlítsd össze,azzal,amit te csinálsz...mert nem lehet összehasonlítani!”
 • 217. icsi 2009. július 19. 18:12
  „Akkor beállok én is azon anyukák soraiba,akik megvoltak elégedve a győri szülészettel,és alkalmazottaival.Bár nekem fogadott orvosom volt,de Ő remekül végezte a dolgát!Dr.D.Cs.
  Mikor teszik közzé a szülész nevét?Kíváncsiak lennének rá rajtam kívül szerintem még sokan!
  KISALFÖLD:Segítséget,(ruhát,babaholmikat)hol lehet adni az apukának és a piciknek?Szerintem többen is segítenének!!!”
 • 216. rexona24 2009. július 19. 10:54
  „Ezt a tragédiát nem tudom hogy fogja a férj feldolgozni ,ha egyáltalán ezt fel lehet !Nem tudom mi az oka ,hogy a kórház csak kifogásokat keres közben meg nem akarja tudomásul venni hogy két pici gyermektől vették el az édesanyát!Őszinte részvétem a családnak!Sok erőt és egészséget a picik felneveléséhez!”
 • 215. Nazire 2009. július 18. 23:04
  „Örülök ennek kedves pöcök88. Legalább légy Te az egyik kivétel. Egy beteg ember nagyon kiszolgáltatott, ne nehezítsük meg még jobban a helyzetét. Még ha vannak nagyon arogáns betegek, a többség még kérdezni is nehezen mer, nehogy magára haragítsa az személyzetet. Tisztelet az empatikus dolgozóknak, de tényleg sok a lekezelő egészségügyis.”
 • 214. pöcök88 2009. július 18. 22:48
  „Kedves Nazire!
  Én nem az orvosokat védtem meg. Nem is akarom csak arra reagáltam amit Szabina mondott, vagyis magáról a munkakörről. Az én véleményem még mindig az amit a legelsőkben írtam.”
 • 213. Nazire 2009. július 18. 22:42
  „pöcök88! Az első hozzászólásod szimpatikus volt. Az utóbbi nem igazán. Ha igazságról beszélünk, akkor igenis itt több orvos is hibázott. A CT vizsgálatnak meg kellett volna előznie a műtéteket. A vastagbél összevarrása előbb megtörténhetett volna, ha jobban figyelnek a beteg és a hozzátartózója jelzéseire stb. Talán a vérmérgezés megállítható lett volna, ha tényleg mindent megtettek volna...”
 • 212. pöcök88 2009. július 18. 22:31
  „Kedves Szabina!
  Ne beszélj olyanról amiről nem tudsz. Én is ezt a munkát választom suli mellett több mint 500 órát dolgozom (12 órás műszakokban) a kórházban. Mivel nem kapok pénzt a munkámért a gyakorletokért ezért mellékállásban én is gyárban dolgozom, hogy tudjam fizetni a sulimat.
  Igazad van itt ez a fórum nem az egészségügyisekről szól, de akkor miért írsz te is róluk.
  Mindenkinek van nehézség a munkájában eddig én sohase tettem szóvá csak már tényleg kezd elegem lenni az igazságtalanságból!!!
  Mint már azt korábban írtam nem kell mindenkit leírni azért mert valaki hibázott. Ez remélhetőleg nemsokára kiderül, de ehhez se neked se nekem illetve másnak nincs köze, mint a családnak.”
 • 211. ANKO 2009. július 18. 21:51
  „Gab2000 Gratulálok! Végre egy ember,aki normálisan gondolkodik! Egyet értek Veled.”
 • 210. Gab2000 2009. július 18. 19:51
  „Az egészben az a legjobb hogy az a bizonyos orvos megcsászározta és hány nap múlva újból műtétek történtek. Közben hol voltak az orvosok és a teljes asszisztencia mivel itt nem egy olyan esetről van szó hogy máról halnapra veszítettek el valakit, hanem folyamatosan hosszú napok teltek el az események drámai kialakulásáig.

  Napi 2 vizit volt ugyebár az osztályon, és ugyebár akkor nem csak a kezelő orvosa megy hanem aki aznap bent van és dolgozik.

  Szerintem ez nem egy ember felelőssége, hanem az egész osztályé és onnan az egész kórházé mert ott történt a sajnálatos tragédia. Hol voltak az orvosok vizitkor, hogy nem lehet ennyi embernek nem észrevenni, hogy itt probléma is lehet.”
229 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 millió köbméter szemét

Győr - Harminchárom év után bezár Győrben a Pápai úti kommunális hulladéklerakó. Ez idő alatt 15… Tovább olvasom