Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Tragikus diszkóbaleset történt a győri Mobilisnél - videó

Látványos és rendkívül tanulságos baleseti szimulációt rendeztek a középiskolás diákoknak.

A Mobilis Győr pénteki sajtótájékoztatóján mutatták be a tudományos játszóház 2014/15-ös tanévének tematikáját.

Az előző tanévekhez hasonlóan ezúttal is egy összefüggő, a mindennapjainkat meghatározó témát mutat be a Mobilis, a tőle megszokott szórakoztató formában, kísérleteken, játékokon és élményeken keresztül.

Rákosi Szabolcs rendezvény- és programmenedzser elmondta: a közúti közlekedés zavartalanságának biztosítása korunk legfontosabb kérdései és feladatai közé tartozik, a Mobilis pedig – Európa első közlekedés-mozgás témájú tudományos játszóházaként – fontos feladatának, küldetésének tekinti, hogy felhívja látogatói (családok és óvodai-iskolai csoportok) figyelmét a közlekedők felelősségtudatának és szabálykövetésének fontosságára, ezért a 2014/15-ös tanévre a közlekedésbiztonságot választották éves témájuknak.

Tragikus diszkóbalesetet szimuláltak a győri Mobilisnél. Fotók: Cseh Róbert

A 2015 júniusáig tartó programsorozat tematikája havonta változik, és a Mobilis minden téma kapcsán megjelenési lehetőséget biztosít az adott területen tevékenykedő közlekedésbiztonsági szakembereknek, egyetemi kutatóknak, cégeknek és egyéb szervezeteknek.

A jövőben is havi rendszerességgel tervezik a családokat megszólító közönségrendezvények lebonyolítását, valamint óvodáknak-iskoláknak ajánlott témanapok megszervezését.

A tematikus év nyitórendezvényén közlekedésbiztonsági témanapot tartott a Mobilis. A rendezvényen résztvevő óvodások kifestők és egyéb játékos foglalkoztató eszközök révén ismerkedhettek a közlekedési szabályokkal, a nagyobbak KRESZ teszteket tölthettek ki, valamint gokartos ügyességi pályán próbálhatták ki magukat, akár egy speciális, az ittassághoz hasonló látástorzulást előidéző prevenciós eszköz, az ún. részegszemüveg használatával.

A rendezvény zárásaként egy látványos és rendkívül tanulságos baleseti szimulációt tekinthettek meg a meghívott középiskolás diákok. Heim Gábor, a szimulációt szervező Rotary Győr tagja elmondta, hogy a bemutató célja a diákok figyelmének felkeltése a felelősségteljes közlekedésre, a szabályok megszegésének sok esetben drámai következményeire.

Videó: Cseh Róbert

A szimuláció során egy tragikus diszkóbaleset előzményeit, bekövetkezésének okait tekinthették meg az érdeklődők. A forgatókönyv szerint a helyszínen dolgozó mentők, rendőrök és katasztrófavédők minden erőfeszítése ellenére tragédiával végződött a baleset, amit a több száz fős diáksereg döbbent csendben szemlélt.
A tematikus évet megnyitó sajtótájékoztatón Szilasi Péter Tamás, a Mobilis ügyvezetője egy valamennyi győri iskolát érintő, jelentős kedvezményre vonatkozó bejelentést is megtett.

A győri önkormányzat támogatását a győriek számára még inkább kézzelfoghatóvá téve, a mai naptól a Felfedezések Háza rendkívüli, 50%-os belépődíj-kedvezményt és utazó kísérleti bemutatói árából 20%-os kedvezményt ajánl azon győri oktatási intézmények számára, akik partneriskolai megállapodást kötnek a Mobilisszel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn ingyen utazhat a helyi járatú buszokon Győrben és Sopronban!

Hétfőn nem kell tartani a jegyellenőröktől a megye két legnagyobb városában. Győrben az ingyen utazók a világ legveszélyesebb bűnözőjét is nyakon csíphetik. Tovább olvasom