Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Tragédia miatt áramszünet

Egy harminckilenc éves férfi karbantartás közben rövidzárlatot okozott és meghalt az E.ON győri telephelyén.
Nem sokkal délelőtt tíz óra után Győrben a Belvárosban, illetve Szentivánon és az ipari park üzemeiben volt, ahol csak fél-háromnegyed órára, máshol hosszabb ideig nem volt áram. Ezúttal azonban nem műszaki okokra volt visszavezethető a kimaradás, tragédia miatt szűnt meg a szolgáltatás. Az E.ON győri telephelyén (rutinszerű) karbantartási munkákat végzett egy külsős cég több munkatársa, amikor egyikük – egy 39 éves férfi – rövidzárlatot okozott. A baleset során olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt. Az áramütés erősségét mutatja, hogy a tűzoltókat is ki kellett hívni a szerencsétlenül járt férfi kiszabadítására.

A villanyszerelőt itt rázta meg az áram.
Künszler Béla, az E.ON észak-dunántúli igazgatóságának operatív hálózati igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: egy 20 kV-os cellában dolgoztak a szakemberek, amikor a tragédia történt. Ennek okait a munkaügyi felügyelőséggel közösen vizsgálják; amíg nincs eredmény, nem lehet megállapítani a felelős személyét.

Az E.ON a rövidzárlat után igyekezett a szolgáltatást a lehető legrövidebb időn belül visszaállítani a városrészekben: a sok száz lakás mellett nem kis gondot okozott, hogy a nagyfogyasztóknál (gyárakban, üzemekben) is leállt az élet hosszabb-rövidebb ideig. Az tény, hogy amikor mi 11 óra után a helyszínen jártunk, még mindig hívták az E.ON recepciósát az áramszünetet panaszolva. Olyan cég is akadt az ipari parkban, amely az áramszünet miatt hazaküldte munkatársait, így a gyárban tegnap nem is volt termelés.

De nem ez volt az egyetlen áramkimaradás a városban: hétfő este – lassan már mondhatjuk úgy, menetrendszerűen – több városrészben maradtak áram nélkül a lakók. Ennek okára is rákérdeztünk: az áramszolgáltató tájékoztatása szerint a műanyagipari ktsz vasházas transzformátorállomása és a csipkegyár épített házas transzformátorállomása közötti 10 kV-os vonal kábelhibája, illetve a késő esti órákban a Nádor téri állomás biztosítékának kiolvadása okozta az üzemzavart. Az E.ON munkatársai mindkét esetben helyrehozták a hibát, így még éjfél előtt visszaállt a villamosenergia-szolgáltatás.

A sorozatos áramkimaradásokról március 8-i számunkban is írtunk, akkor azt nyilatkozta Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. ügyvezető igazgatója: „Februárban öt középfeszültségű meghibásodás volt Győrben, ezek közül három külső okok miatt. A középfeszültségű hibák – függetlenül az okozótól – kiterjedésük miatt kelthették azt az érzetet, hogy több a hiba, ám tényleges adataink nem ezt mutatják. Az üzemzavarok száma nemhogy növekedett, inkább csökkent, hiszen tavaly a hasonló időszakban összesen nyolc üzemzavar volt."
A hétfőivel együtt – ezt már mi tesszük hozzá – lassan utolérik a tavalyi átlagot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikere az országos hiphoptáncversenyen

Gyulán rendezte meg a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség évadnyitó országos versenyét hiphop tánc… Tovább olvasom