Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Tragédia a győri pályudvaron: büntetőfeljelentést tett Ilcsi édesanya

Megelégelte a lánya halála miatt három éve folyó eljárás eredménytelenségét, a 2010. március 15-én a győri vasútállomáson meghalt lány édesanyja, s büntetőfeljelentést tett a rendőrségen. Ügyvédje az eddig született iratokból úgy látja, a rendőrségnek már az elején büntetőeljárást kellett volna indítani, ám a mai napig közigazgatási eljárás folyik.

Három éve küzd igazáért a 2010. március 15-én a győri pályaudvaron vonatból kiesett Ilcsi édesanyja. Lánya halálának körülményeit közigazgatási eljárásban folytatja a Győri Rendőrkapitányság.

– A közigazgatási eljárásban folytatott vizsgálat még a mai napig folyamatban van, azonban érdemi cselekményről, így eredményről nincs tudomásunk. Ezért a győri Bán család – akik fiuk halálának felelősét keresik – büntető szakterületen tapasztalt ügyvédjének is megbízást adtunk.

Ő átnézve az eddig keletkezett iratokat, szakértői véleményeket, határozottan állítja, ez az ügy már a kezdetek óta súlyos gondatlanság, többszörös bűntető kategória. Nem is lett volna szabad közigazgatási eljárást folytatni.

A rendőrségnek az első pillanatban át kellett volna adni az ügyet és szigorúan bűntető eljárás kereteiben vizsgálni és több ponton is vádat emelni. Ezért én teszek feljelentést ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt – magyarázta Tóthné Megyeri Zsuzsanna.

A születésnapját ünneplő 25 éves Bán Istvánt 2012. január 22-én egy diszkó utáni verekedésben agysérülést szenvedett, majd nyolc nap után a kórházban meghalt.

Fiuk halála miatt a szülők a bírósághoz pótmagánvád indítványt nyújtottak be, amelyet a bíróság befogadott, s két novemberi tárgyalási napot tűzött ki.


Az anya szerint a hatóságnak meg kellett volna vizsgálnia azt, hogy az eddig feltárt cselekmények, mulasztások alkalmasak-e a büntető törvénykönyvben szereplő, az esetre vonatkozó kategóriák megvalósítására.

– Az iratokban több, foglalkozási szabálysértés is szerepel a vasúttársaság munkatársai részéről. A peron sem volt kivilágítva a baleset időpontjában, mely vélhetően szintén valamely foglalkozási szabály megszegését látszik igazolni.

A MÁV is tájékoztatási kötelezettséget szegett, ami miatt Ilcsi a rossz vonatra szállt fel. Bízunk abban, hogy büntetőeljárásban végre kiderül, kit, vagy kiket terhel felelősség lányunk haláláért. S ha végre felelőse lesz a tragédiának, talán a jövőben másokat sem ér baleset felelőtlenség, munkaköri mulasztás miatt.

Minden eddigi segítséget köszönünk azoknak, akik mellettünk állnak, s kérjük azokat – akár titkos tanúként –, akiknek információjuk van a balest körülményeiről, azt ne „altassák" tovább – mondta végül Tóthné Megyeri Zsuzsanna.

Olvasóink írták

 • 15. háté 2013. október 29. 23:46
  „Igaza van az édesanyának, nagyon felületes volt a vizsgálat!”
 • 14. Jannus 2013. október 25. 16:10
  „Hali mindenki!
  Sokatoknak teljesen igaza volt abba hogy ha már rájött hogy nem Pest felé megy a vonat ahová Ilcsi menni szerett volna hanem Óvár felé akkor miért ugrott ki a szerelvényből????? Nem tisztázott az sem hogy kiugrott!!! A vontató szolgálat épülete előtt találtak rá a kocsirendezők miután a mozdony átment rajta. Ott már elég gyorsan halad a vonat GPS em szerint 25-30al ami álló tereptárgyakhoz képest igen sok. Nem hinném hogy Ő aki sokkal félénkebb volt kiugrott volna önszántából. Ismerősöm aki tanította Őt nem olyasfajta izgága ugrálós leányzónak ismerte, ráadásul a félősebb és nem a merészebb természetű volt. Anyjáékkal jóban volt, tuti ha szóllt volna telefonon hogy "helyzet" van elugrottak volna érte Abdára ugyanis ott megáll a vonat. Szóval igen sok a "ha", és ezt nem képes a magyar yard kideríteni. Mindenesetre jó lenne végre ha kimondanák ki volt a hunyó mert ez "a talán ez talán az" idegőrlő és nagyon felháborító.”
 • 13. Goldmund 2013. október 25. 12:28
  „12. Pikulics 2013.10.25. 00:21
  Nem mindenben értek veled egyet.
  Ha valaki leugrik a vonatról, akkor övé a felelősség (kiskorú esetén szüleié).
  Természetesen helyes arra törekedni, hogy minél több olyan kocsi legyen, amin az ajtók automatikusan záródnak és ezek működjenek is, de ezek hiányát büntetőjogi (vagy akár csak polgári jogi) felelősségként felróni abszurdum.
  A halált okozó közlekedési veszélyeztetést a lány követte el önmagával szemben.

  Úgy gondolom, a szülők saját lelkiismeretüket akarják nyugtatni a felelősök keresésével, mert bizony az ő dolguk lett volna annak idején megtanítani gyereküknek az alapvető biztonsági szabályokat vonaton való közlekedésnél.”
 • 12. Pikulics 2013. október 25. 00:21
  „Még egyszer neki rugaszkodok:
  Az, hogy valaki eltéveszti a vonatot: sajnos elöfordulhat. Velem is majdnem megtörtént.
  Az, hogy leugranék, amig lehet: emberek vagyunk, néha nem gondolkodunk.
  Az, hogy az ajtó menetközben ne legyen nyitható, és ne történjen baleset, az a MÁV kötelessége.
  Az, hogy az ajtó nyitva volt, az a MÁV büne!
  Halált okozó közlekedési veszélyeztetés.
  A rendörség hozzáállása, hogy Isten adta, Isten elvette, az egyszerüen elfogadhatatlan!”
 • 11. háté 2013. október 24. 23:51
  „Igaza van az édesanyának, nagyon felületes volt a vizsgálat!”
 • 10. btl 2013. október 24. 21:50
  „amit én a MÁV hibájának látok: a vonatokon nincs egyértelműen jelölve, melyik hova megy. minden kocsin jelölni kellene olvasható írással, hogy honnan hova megy, akkor el lehet várni az utastól, hoyg jó vonatra szálljon. de sokszor sajnos csak abból derül ki, hogy hova kell felszállni, hogy megkérdezed a kéznél levő vasutast - ennek pedig nem így kellene lennie!”
 • 9. myastheniagravis 2013. október 24. 21:46
  „Legs: Mint láthatod, a Bán családot érintő írás elkülönítve lett megemlítve. Tanulj meg szövegértést.”
 • 8. Legs 2013. október 24. 21:03
  „7. Lobbo71 2013.10.24. 20:31

  No akkor neked a cikk:""Három éve küzd igazáért a 2010. március 15-én a győri pályaudvaron vonatból kiesett Ilcsi édesanyja. Lánya halálának körülményeit közigazgatási eljárásban folytatja a Győri Rendőrkapitányság.

  - A közigazgatási eljárásban folytatott vizsgálat még a mai napig folyamatban van, azonban érdemi cselekményről, így eredményről nincs tudomásunk. Ezért a győri Bán család - akik fiuk halálának felelősét keresik - büntető szakterületen tapasztalt ügyvédjének is megbízást adtunk.

  Már megbocsáss de nem én írtam.Én olvasó vagyok,nem rejtvényfejtő.”
 • 7. Lobbo71 2013. október 24. 20:31
  „6. Legs: olvasd el még egyszer, hátha másodszorra jobban megy a szövegértés. Segítek: két különböző esetről is szó van a cikkben.”
 • 6. Legs 2013. október 24. 20:18
  „Elolvastam a cikket,amit Tóth Gyula neve fémjelez.Na akkor most fiú volt vagy lány?Idézek:"Három éve küzd igazáért a 2010. március 15-én a győri pályaudvaron vonatból kiesett Ilcsi édesanyja. Lánya halálának körülményeit közigazgatási eljárásban folytatja a Győri Rendőrkapitányság."--------------
  A másik idézet:" közigazgatási eljárásban folytatott vizsgálat még a mai napig folyamatban van, azonban érdemi cselekményről, így eredményről nincs tudomásunk. Ezért a győri Bán család - akik fiuk halálának felelősét keresik - büntető szakterületen tapasztalt ügyvédjének is megbízást adtunk."
  -------------
  Na most akkor fiú,vagy lány?Vagy mindegy? Fogyjon a lap?Itt tartunk?”
 • 5. Lobbo71 2013. október 24. 19:46
  „Leugrott, amikor észrevette, hogy rossz vonatra szállt. Megértem a szülőket, mert tényleg kérdéses, miért voltak nyitva az ajtók egy olyan szerelvényen, ahol automatikusan záródniuk kellene és miért csak 20 perccel a baleset után vették észre, amikor egy másik vonat elütötte (bár a rendőrség szerint ekkor már mindegy volt, a leugráskor halt meg). Valószínűleg többen is hibáztak, de egy 22 éves már nem gyerek, fel kellene mérnie, hogy mozgó vonatból nem ugrunk ki. A maximum, amit elérhetnek hogy kiosztanak pár ejnyebejnyét a MÁV-nál és egy vasúti középvezető elmondja a tv-ben, hogy nincs pénz minden hibás ajtót megjavítani, aztán ezzel véget is ér a történet.”
 • 4. Tündenéne 2013. október 24. 19:40
  „Kedves cikkíró! BÜNTETŐ! (NEM BŰNtető...)”
 • 3. kuller 2013. október 24. 19:05
  „Ezt nem is értem, attól hogy hal meg valaki hogy rossz vonatra száll? Sajnos nem emlékszem hogyan történt az eset, leugrott vagy leesett véletlenül vagy mi volt?”
 • 2. niccolo 2013. október 24. 18:45
  „Szomorú ami történt,de ha rossz volt a tájékoztatás akkor mások is rossz vonatra szálltak fel? Mozgó járműből nem hajolunk ki,nem ugrunk ki!”
 • 1. Pikulics 2013. október 24. 18:37
  „A rendörség még a tr.gyadomb tetején sem áll, nem hogy a helyzet magaslatán.
  Eva Rhodes gyilkosság: egyszerübb volt nem csinálni semmit. Ha nincs az angol növér, akkor nincs megoldás.
  Ilcsi és a MÁV: megint egyszerübb, nem csinálni semmit. Nem szép kifejezés, tudom, mégis igy kivánkozik ide:
  remélem Ilcsi édesanyja beleköp a rendörség levesébe!
  A családnak csak részvétet tudok nyilvánitani és kitartást kivánni a hosszu harchoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrszentiváni klán-ügy: zsarolják V. Gusztávot?

A feljelentés szerint a zsarolók nagyobb összegeket kértek V. Gusztávtól. Cserébe nem vallanának… Tovább olvasom