Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Trafik: a megyei főügyészséghez fordul az MSZP

Az egyre nagyobb méreteket öltő trafikbotrány kapcsán kijelenthetjük: nem elég, hogy a Fidesz arcátlan módon hazudik az embereknek, de még a látszatra sem ad - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Beke Károly, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei alelnöke.

A megyei alelnök kiemelte: nem múlik el úgy nap, hogy ne derülne ki egy-egy újabb nyertesről, hogy így vagy úgy, de fideszes kapcsolat is fellelhető a háttérben. Így van ez például Sopronban is, ahol a fideszes kórházigazgató, volt államtitkár, Molnár Ágnes és a helyi fideszes alpolgármester úr fia kapta a legjobb forgalmú helyet a bécsi határ felé. Ugyanígy történt minden Csornán és Kapuváron, Petőházán és Vitnyéden is: az előbbi helyszínen Dr. Gulyás Zoltán, a megyei önkormányzat fideszes tagjának fia, míg az utóbbi településeken Nyerges Kornél a vitnyédi Fidesz egyik vezetője, Kóczán Zoltán nevelt fia kapott jogot és havi 1-2 millió forintos jövedelmet a Fidesztől.

Beke Károly véleménye szerint a Fidesz a trafikmutyival egyértelműen újraállamosított és a saját emberei között osztott fel egy éves szinten ötszáz milliárd forintos üzletet. Azzal pedig, hogy az árrést 4 százalékról 10 százalékra emelik meg, a szerencsés nyertesek trafikonként nettó 1,5-2 millió forint hasznot tehetnek majd zsebre a jövőben, miközben több száz megyei kis vállalkozás megy tönkre.

"Ma már azt is tudjuk Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő nyilatkozatából, hogy a pályázatokról a döntések a fideszes polgármesterek, országgyűlési képviselők, választókerületi elnökök és a kormánypárti képviselők titkos találkozóin születtek meg. Az origo.hu információi szerint az erre felszólító utasítás Rogán Antal frakcióvezető és Lázár János államtitkár munkatársaitól érkezett, ráadásul Lázár János a Heti Válaszban megjelent nyilatkozata szerint „a bizalom és a párton belüli együttműködés jegyében hangfelvétellel rögzítették" ezeket a megbeszéléseket egyes esetekben." - tette hozzá az alelnök.

Annak ellenére, hogy a Fidesz váltig állítja: az eljárás tisztességes volt, mégis titkolózik. A jelzett hangfelvételt nem merik nyilvánosságra hozni, nem válaszolnak országgyűlési képviselőink írásbeli kérdéseire, a kormány pedig nem engedi, hogy betekintsünk a nyertes és a vesztes pályázatokba. Így történt ez szerdán is, amikor Tóth Csaba képviselőnk kérését megtagadták, mondván, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. állami tulajdonú gazdasági társaság ugyan, de nem minősül állami szervnek.

"Nem véletlen, hogy nem akarják nyilvánosságra hozni a dokumentumokat, mert akkor kiderülne, mennyire korrupt volt az eljárás" - hangsúlyozta Beke Károly.

"Ezek a történtek azt bizonyítják: a kormányzatnak és a Fidesznek rejtegetnivalója van a trafikpályázatok ügyében. Mivel nem maradt más lehetőség, a mai napon megyei alelnökként, az MSZP megyei szervezete nevében közérdekű bejelentéssel élek a megyei főügyészség felé, hiszen olyan károk érték a megyei kis- és családi vállalkozásokat a fideszes strómanhálózat miatt, amit ki kell vizsgálni.

Az ügyészség minden olyan törvényhozói adatba betekinthet, amelybe más halandó nem, így ez jó alkalom arra, hogy végre fény derüljön a teljes igazságra. Jó lehetőség ez a megyei fideszes országgyűlési képviselők, polgármesterek és vezetők számára is, hiszen az ügyészségi vizsgálat során büntető jogi felelősségük tudatában tett vallomásaikkal tisztázhatják magukat a vádakkal szemben" - zárta sajtótájékoztatóját a szocialisták Győr-Moson-Sopron megyei alelnöke.


A sajtótájékoztatón elhangzottakra reagált a Fidesz megyei elnöksége >>

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Valaki 2013. május 10. 14:17
  „34. pillow 2013.05.10. 08:47

  28. VALAGI: mi köze ennek a besúgáshoz, lopni és csalni szebb dolog?

  Csak a balos erkölcsi szintet próbáltam érzékeltetni... :))

  az ügynökeitek listáját már legalább 1984-óta manipulálta az mszp.”
 • 36. mir 2013. május 10. 09:56
  „35. Búzakörte 2013.05.10. 09:28

  Mit írtam, hogy nemcsak dohányt hanem üdítőt,piát,újságot lehet hogy fagyit meg mittomén miket lehet még árulni. Szóval aki ügyesen csinálja azért szép összeget kaszálhat naponta. Mert ha valaki bagót vesz akkor már vesz újságot, mellé piát és stb”
 • 35. Búzakörte 2013. május 10. 09:28
  „33. Igen, százezer simán bejöhet, sőt háromszázezer is. Az egy hónapban 22 napos nyitvatartással számolva 6,6 millió forint, amiből le kell venni az áfát, marad 5,2 millió. Ennek a 10%-a 520 000 ft, amiből levonandó az adó és a tb, a bérlet és a rezsi. Maradhat nagyjából a fele. Tehát amit az emeszpé nevű lejárt szavatosságú halmaz állít, hogy 1,5-2 millió marad meg tisztán, egy óriási nagy hazugság és csúsztatás. Az persze lehet, hogy ennél is nagyobb lesz a forgalom s egyes trafikosok a végén elérhetik a netto félmilliós jövedelmet. Főleg azoknak jó, akik több trafikot szereztek. Nagyon jelentős forgalom mellett három-öt trafikkal elképzelhető, hogy megmarad a havi másfél millió, de nem falun egy trafikkal. Kíváncsi leszek, hogy Győr belvárosában hogy néz majd ki ez a dolog. Arról pedig senki sem beszél, mennyire szigorúak a feltételek, például a nyitvatartás dolgában. A pályázatban nyilatkozni kellett, hogy napi hány órás nyitvatartást vállal az illető, ill. vállal-e szombati napokat, vasárnapokat vagy egyéb munkaszüneti napokat. Ha vállalta a napi tizenkét órás nyitvatartást, akkor azt nem módosíthatja és fordítva is igaz, nem lehet nyitva napi tíz órát, aki hatot vállalt. Előre pedig senki se ismeri a leendő forgalmát... Aki a pályázatban vállalt kötelezettségeit nem tudja teljesíteni, elveszítheti a koncessziót és még valami büntetésféle is várja. Szóval nem egyszerű, ráadásul hamarosan jön az újabb uniós kreténség, hogy nem lehet majd a különféle dohányárukat a csomagolással megkülönböztetni, körbe mindenütt halálfejek lehetnek csak a dobozon, apró betűkkel lehet feltüntetni a gyártót, stb. Képzeljük csak el, amikor egy trafikosnak szemüveggel vagy nagyítóval kell majd keresgélnie a cigik között, hogy melyik melyik. Ezeknek az őrületeknek és elmebeteg szabályoknak a hatásait és következményeit sem tudja ma kiszámítani senki.”
 • 34. pillow 2013. május 10. 08:47
  „28. VALAGI: mi köze ennek a besúgáshoz, lopni és csalni szebb dolog? Amúgy olyan besúgókra gondol mint <moderálva> meg a többiek, akik miatt nem hozza nyilvánosságra a kétharmad az ügynöklistákat? <moderálva>...”
 • 33. mir 2013. május 10. 08:29
  „29. Búzakörte 2013.05.10. 07:21

  Mivel már egyre több mindent árulhatnak majd a trafikokban simán bejöhet az a 100 ezer naponta.”
 • 32. dödike 2013. május 10. 08:11
  „Búzakörte.:Abból induljunk ki hogy egy doboz cigin 80-100ft bruttó haszon van,Naponta egy jó forgalmú helyen akár több ezer dobozzal is eladhatnak mivel a boltok száma 45ezerről 4600-ra csökken.Ehhez hozzávesszük hogy egy ember akár ót boltot is üzemeltethet és egyéb terméket is forgalmazhat,nem olyan rossz üzlet.”
 • 31. duszaandras 2013. május 10. 07:52
  „És ti még hisztek Polt Péterben?! Hisz már rég ki van építve a kötcsei Nemzeti Együttműködés Rendszere, amiből több mint kilencmillióan ki vagyunk rekesztve. Persze, én ezt nem is bánom, nem kívánkozom ilyen társaságba.”
 • 30. Búzakörte 2013. május 10. 07:26
  „Bocsánat, egy nullát lefelejtettem a számításból, négy percenként tíz dobozzal kellene eladni, azaz napi 1200-1300 bobozt, ami hozná a napi közel milliós bevételt. Hát ezt senki nem gondolhatja komolyan!”
 • 29. Búzakörte 2013. május 10. 07:21
  „Függetlenül attól, hogy valóban tisztességtelenül ment ez a trafik elosztás, akkora sületlenséget ne állítson senki, hogy havi 2 millió netto bevétel. Kérem az azt jelentené, hogy egy átlagos 800 ft-os cigiből négy percenként el kellene adni egy dobozzal. Napi 120-130 doboz a szükséges mennyiség, akkor maradhat meg két millió, ami ugyebár bruttó. Ebből ki kell fizetni az áfát, ami 430 ezer, ki kell fizetni az adót és a tébét, a helység bérletét (ha nem tulajdon), a rezsit. Ha minden jól megy, ezekkel a számokkal számolva maradhat 7-800 ezer forint. De hol az ördögbe csinál ma valaki napi 120-130 ezres forgalmat?”
 • 28. Valaki 2013. május 10. 07:18
  „22. pillow

  Ébresztő pilovka! a jobboldal nem programozott pp-ból áll, akik azért hálásak, mert besúgók lehettek kádáréknál. :)”
 • 27. Valaki 2013. május 10. 07:16
  „16. tudorka

  Bezony bugyorka, de inkább az, mint vörös pp. :)))”
 • 26. okostojas007 2013. május 10. 06:10
  „aki elnyerte az üzemeltetését a trafiknak és azt továbbadja és más üzemelteti
  az ugye zsebszerződés lesz .....
  aki nyert dolgozzon a trafikban , aki ötöt nyert az mind az ötben egyszerre...
  palcsó t miközben az öt trafik között rohangászna még énekelhetne is
  a pisztrángokkal táncoló hős nénikéről....”
 • 25. csak-egy-olvasó 2013. május 10. 00:58
  „,,Az a lényeg: elkötelezett jobboldalinak kell
  lenni". Meg hogy ,,ne a szocik győzzenek". Ja, hogy ez a pályázó a listán barátod/rokonod/közeli, jó ismerősöd? Oh, akkor ő ,,rendes ember"! Jól van, akkor ő megérdemel néhány helyet! Hogy sosem foglalkozott eddig ilyesmivel? Nem számít! Mi? Hogy az a másik viszont azért mégiscsak ezt csinálta egész életében? ÉÉÉÉÉÉS?!?
  ...bizony, bizony, így születnek tisztességes eljárás keretében a valódi, szakmai alapon hozott döntések...”
 • 24. udy 2013. május 09. 23:40
  „Le kellene szokni....”
 • 23. háté 2013. május 09. 23:35
  „A mutyis csapatfönők!
  Budapest - Orbán szellemileg leépült, erkölcsileg pedig megsemmisült. Ezt mondta Róna Péter az oxfordi egyetem tanára a miniszterelnökről az ATV reggeli műsorában. Tegyük hozzá: pénteken reggel elmaradt a szokásos interjú a közrádióban. A miniszterelnök ezúttal nem osztotta az észt, nem fenyegette meg a nyugatot, és nem hazudott a magyaroknak.”
 • 22. pillow 2013. május 09. 23:11
  „VALAGI: ne aggódjon, bukik a szekta, hiába tapsolt a vezérnek önfeledten, most éppen az önnek való hazugságáriát találják ki erről a lendvai uccában, és önnel ellentétben remélem ez NEM Magyarország, ez csak orbán végrángása az ország élén”
 • 21. Legs 2013. május 09. 21:41
  „18. Vakkantó

  Már hogy én?Nem!Keresztény vagyok.Ha persze az,hogy valaki keresztény az automatikusan antiszemitának számít arról én nem tehetek.”
 • 20. Jakutika 2013. május 09. 21:31
  „9. ilaci
  tipikus, semmivel nem alátámasztott, teljes tudatlanságról árulkodó szektás írás. vagy csak olyan vagy, mint a hangfelvételen a képviselő urak.
  másrészt javaslom, hogy ezt a szöveget add elő egy olyan trafikosnak, akitől lenyúlták az üzletét, de ne egy csökkent munkaképességűnek vagy egy negyvenkilós nőnek, és szemtől szembe, hogy jól pofán verhessen.”
 • 19. mir 2013. május 09. 21:23
  „9. ilaci 2013.05.09. 19:46

  Ezt az ócska szöveget tegnap már elsütötted az origó fórumán. Vagy csak átvetted az ottani agyastól de van egy tippem, hogy az is te voltál. Alátámaszthatnád az állításaidat valamivel mert addig tudod.mi vagy?”
 • 18. Vakkantó 2013. május 09. 20:56
  „Legs, nyugtass meg, ugye nem vagy antiszemita.....”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO-FTC rangadó vasárnap: a jubileumok jegyében

Ünnepre készül vasárnap a Győri ETO FC: a labdarúgóklub 50, illetve 30 évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett csapatait köszöntik. Tovább olvasom