Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Traffipaxsorakozó az utakon

A rendőrség tervei szerint a gyorsforgalmi utakon 31, az egyéb állami kezelésű utakon 200 mérési ponton helyeznek el sebességmérőket.

A megyében 40 helyen várható traffipax telepítése. Úgy tudjuk, első körben Sopronban és Mosonmagyaróváron 4–4, Győrben 2 új készülék lesz.

Közúti közlekedési balesetben 817 ember halt meg tavaly az országban, ami 179-cel kevesebb, mint egy évvel korábban. A megyében 25-tel kevesebb, 42 ember halt meg. Az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője, Óberling József ezredes minapi előadásán megjegyezte, ehhez hasonló halálozási szám 1964-ben volt utoljára Magyarországon.

Óberling József ezredes hangsúlyozta: 46 évvel ezelőtt mindössze 100 ezer jármű futott az útjainkon, ma 3,6 millió. Mindemellett 10 millió jármű lépte át az Európai Unió külső határait. Ez emeli a tavaly elért eredmény értékét. A közlekedési balesetek számának visszaszorításához az unió országaiban egyre inkább teret nyer a korszerű technikai eszközök rendszerbe állítása. Többek között a gyorshajtások visszaszorítását célzó sebességmérő berendezések kihelyezése, illetve az ittas vezetők kiszűrésére alkalmas légalkoholmérő készülékek alkalmazása.

A gyorshajtások visszaszorítását célzó sebességmérő berendezések kihelyezése...
A gyorshajtások visszaszorítását célzó sebességmérő berendezések kihelyezése... Fotó: Krizsán Csaba

Az ezredes tájékoztatásában elmondta, hogy tavaly 50 lézeres sebességmérőt és 670 légalkoholmérőt, valamint 300 PDA-készüléket – kézi számítógépeket – szereztek be. Ez utóbbiak használatával a rendőrök a helyszínen dokumentálják a szabálysértéseket, s a fotókat online a központba továbbíthatják. A megyébe 2 kamera – a győri és a csornai kapitányságra – és 12 PDA került az év végén.

...illetve az ittas vezetők kiszűrésére alkalmas légalkoholmérő készülékek alkalmazása meghozta a várt eredményt.
...illetve az ittas vezetők kiszűrésére alkalmas légalkoholmérő készülékek alkalmazása meghozta a várt eredményt.

Erre az évre az ország gyorsforgalmi útjain 31 automata sebességmérőt, az egyéb állami kezelésű utakon 200 traffipaxot helyeznek el. Portálunk úgy tudja, hogy első körben Sopronban és Mosonmagyaróváron 4–4, Győrben 2 traffipaxot helyeznek ki. A többinek is meglesz a ˝helye˝, amit a megyei közlekedésrendészeti osztály a baleseti adatok elemzése alapján határoz meg. A felmérések eredményeként 26 lehetséges helyet már megjelöltek, a többi 14 elhelyezésére tovább folytatják az adatgyűjtést, értékelést. Arról, hogy hol találhatók majd a sebességmérési helyek, lapunk időben tájékoztatja a közlekedőket.

A traffipaxok új rendszerben működnek, az adatok online az országos központba, Szombathelyre jutnak. A gyorshajtásért kiszabott bírságot is onnét küldik ki az autó üzemeltetőjének az objektív felelősség bevezetése óta alkalmazott gyakorlat szerint.

Olvasóink írták

 • 16. tejfelesszájú 2010. február 25. 09:31
  „Igy érthető miért nincs idő/energia a szolgálunk és védünk szlogenre”
 • 15. drakon44 2010. február 24. 19:21
  „Bírságolnak, hogy legyen fizetésük

  Úgy tudjuk, hogy a Magyar Államkincstár idén még nem utalta a fizetésekre szánt összeget a rendőrségnek. A jövőben ugyanis a beszedett bírságokat kívánják a zsaruk fizetésére fordítani, vagyis a rendőröknek ki kell termelniük a fizetésüket, méghozzá az emberek megbírságolásából. Ezt az értesülésünket támasztja alá az is, hogy az ORFK a nagy pénzszűkében megközelítőleg 400 trafipaxot készül beszerezni. És máris körbeértünk. Az embereket ugyanis továbbra sem fogja érdekelni, hogy az a rendőr, aki csillagászati összegű bírságot szab ki egy kis szabálytalanságért, mennyiért dolgozik.

  http://tmrsz.hu/sajto/842-negyvenezer-rendor-bererol-nincs-megallapodas.html”
 • 14. Dörgés 2010. február 24. 14:25
  „O.K.! Szép. Gratula. De kérhetném, mindig más időpontban és a SENKI FÖLDJÉN (két rendőrségi terület találkozásánál) is mérjenek, mert jó hogy lakot terület, de lakot területen kívül néhány barom időnként oly sebességgel hajt hogy a 90 km/h-st dugó húzóba viszi a huzatja.”
 • 13. csompi1 2010. február 24. 13:33
  „Kedves "gyerek"!

  Ha vetted volna a fáradságot, és elolvasod a fentebbi cikket, láthatnád, hogy nem egyre több, hanem egyre KEVESEBB a halálos baleset. ENNEK fényében, és a (GAZDASÁGI)válságos időszak ismeretében valóban kérdéses az említett "létfontosságú" beruházások időzítése JELENLEGI KORMÁNYUNK részéről.”
 • 12. adamasz1977 2010. február 24. 13:15
  „gyerek! Mi köze hozzá? Pl. a mocsok maszop tasítása a redőri brutalitásra!”
 • 11. gyerek 2010. február 23. 19:54
  „greenie, teljesen egyetértek veled. sírnak-rínak az emberek, hogy egyre több halott van az utcákon. Hát nem véletlen trafiznak. Spitfire, neked viszont egy előző hozzászólásnál megirtam, hogy talán te is gyorsan hajtassz, és ha már itt tartunk mi köze van a politikusoknak a rendőrséghez?”
 • 10. királyfi 2010. február 23. 19:47
  „Inkább költenék normális autókra,amivel esélyük lenne elkapni az automatás rablókat! Lsd.: másik cikk!!”
 • 9. MTT 2010. február 23. 18:46
  „fióka, hogy te milyen drasztikus vagy...”
 • 8. dokitomi 2010. február 23. 15:59
  „@ reggi!
  Megint miért kell idekeverni Ausztriát?
  MI már megint ez a nyalizás?”
 • 7. greenie 2010. február 23. 11:42
  „Spitfire! Ez ám a magasröptű hozzászólás! Kíváncsi vagyok, hogy akkor is majd így beszélsz, ha agyerekedet, vagy ismerősödet egy ilyen gyórshajtó barom elüti. És ha váéletlenül meg jobboldali gondolkodású is az illető, akkor majd kit fogsz szidni miatta? OV-t, Borkait? Vagy inkább egyszerűen az agyalágyult barmot?
  Azt nem értem emberek, hogy a kampány alatt miért mindenkinek mindenről a Bajnai vagy a Gyurcsány jut az eszébe? A felhők mozgása közben is valaki rájuk gondol? Ez ám a fóbia! Ezt már néha kezeltetni kellene szerintem!”
 • 6. fióka 2010. február 23. 10:18
  „nem lesznek azok ott sokáig úgy le fogják rugdosni mint a szart a mostani kormányunkal együtt.”
 • 5. reggi 2010. február 23. 08:34
  „Már várom a választásokat, nagyon-nagyon! Mint érzékeltetni akarja spritfire, onnantól kezdve megszűnik minden ami a zembereket lenyúlja, megbünteti, lehetetlenné teszi! Hajrá, mert kolbiból lesz a kerítés. Ausztriában évtizedek óta működik a fix trafi még Bécs belvárosában is, (filmes gépekkel), ott pedig nem volt sem bajnai sem Fletó. Engem is nevelt ez az eszköz...de én voltam a hunyó, pedig csak 3-al mentem többel, mint a sávhatár...nem volt jó érzés! Egyébként autópályákon nyugodtabban közlekednek, ahogyan tapasztalom. Városokban meg van aki ott mutatja meg....a csajnak, hogy hogyan lehet kikerülni a körforgalmat pl. a graboplasztnál...”
 • 4. Spitfire 2010. február 22. 22:53
  „nééézd a ....rendőr csak tarfizni tud... szedi a pénzt a libás gordonnak, meg a fletónak!”
 • 3. Agent 2010. február 22. 19:37
  „Szerintem akadnak "gyűjtők" a városban szép számmal, akik alkalmasint leszerelik majd az egységeket, ebben az esetben támogatom őket:)”
 • 2. nüs 2010. február 22. 17:29
  „A piroson áthajtó barmokra mikortól szállnak rá?”
 • 1. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. február 22. 14:07
  „Na önjelölt Schumacherek lehet ajvékolni......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antikváriumok a világhálón (is)

Az internetes ˝régi könyv˝ honlapok megjelenésében sokan a hagyományos antikváriumok alkonyát… Tovább olvasom