Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Traffipaxlavina a városbejáratoknál Győrben

A Győrbe bevezető főutak mindegyikén egy-egy traffipax mérte az autók sebességét hétfő délelőtt 10-től délután 4 óráig. Ez idő alatt 44 sebességtúllépést regisztráltak, közülük 4 volt külföldi. A csúcs 50 kilométer per óra helyett 88-as érték volt, amiért az üzembentartónak 45 ezer forint lesz a közigazgatási bírság.
A megyében található traffipaxok mindegyikét Győrbe koncentrálta a megyei közlekedésrendészeti osztály tegnap.

A főutak városba bevezető szakaszain mérték a műszerek az elhaladó autók sebességét délelőtt 10-től délután 4 óráig. Varga Richárd hadnagy, kiemelt főelőadó elmondta, az év eddig eltelt időszakában, minimálisan ugyan, de kedvezőtlenül alakult a balesetek száma.

Az egyik traffipaxot Funk Ákos zászlós kezelte a tegnapi akcióban. Fotó: H. Baranyai Edina
Az egyik traffipaxot Funk Ákos zászlós kezelte a tegnapi akcióban. Fotó: H. Baranyai Edina

A csúcs 50 kilométer per óra helyett 88-as érték volt, amiért az üzembentartónak 45 ezer forint lesz a közigazgatási bírság.

– A főkapitányság koncentrált ellenőrzésekkel kívánja meg-
előzni a baleseteket, s azok számát csökkenteni. Minden esetben a teljességre törekszünk, s függetlenül az ellenőrzés aktuális céljától, más szabálytalanságok kiszűrésére is hangsúlyt fektetünk. Így például az ittas vezetésre, minden gépjárművezető átesik az alkoholszondás ellenőrzésen – hangsúlyozta Varga Richárd.

A Lavina névre keresztelt tegnapi sebesség-ellenőrzésen 44 autósról készült felvétel, közöttük 4 volt külföldi. A "csúcs": lakott területen a megengedett 50 helyett 88 kilométer per órával haladt egy autó. Vezetője 45 ezer forintos közigazgatási bírságot lesz kénytelen befizetni. Varga Richárd elmondta, sajnos nem ritka az ilyen gyorshajtás.

A múlt hétvégén tartott kétnapos akcióban – amelyről a Kisalföld szombaton beszámolt – a rendszámfelismerő rendszerrel 3554 autó rendszámát ellenőrizték, 10 szabálytalanul közlekedő járművet szűrtek ki.

Kilenc forgalomból kivont volt, úgy közlekedtek velük, ezért a helyszínen leszereltették a rendszámot a járőrök, s elvették a forgalmi engedélyt. Egy esetben lejárt műszakit jelzett a műszer, vezetője ellen szabálysértési eljárás indult.

Két ittas vezető akadt fenn a szűrőn, egyikük a bűncselekményi szint felett vezetett, a műszer 0,8 ezrelékes érték felett mutatott.

Olvasóink írták

  • 3. boy2000 2012. március 29. 14:43
    „Hát igen! Ehhez ért a rendőrség!Ez nagyon jó munka!Nem kell gyalogolni nem kell állni! De az hogy mi folyik Győrben főleg este nem csak a városban hanem a perem részeken az nagyon nem érdekli őket!!!Közbiztonság egy nagy nulla!Kocsival végig mennek egyszer a főúton és ezzel le van tudva a járörözés!Egyetlen egy gyalogos járőrt este nem láttunk!Napközben rajzanak persze kocsival!Holvannak a körzetisek?Hol vannak azok akik este vigyázzák a rendet védenek bennünket??Ők nem félnek este menni!Mi igen!!!Régen sokkal jobb volt a közbiztonság mint most Győrben!!!Nem a rendőröket bántom!!!!Hanem a feletteseiket mert az ő köteleségük lenne megszervezni átt alakitani a szolgálatot!!!Egy hete szabadhegyen kb 30 fős társaság kereste kiket lehet bészbol ütökkel csövekkel megverni! Rendőrség csak a második telefon útán volt hajlandó kijönni de már akkor folyt a balhé!!Persze mirre jöttek mindenki szétment senkit nem fogtak el!!!! örzünk és védünk! Kezdek nem hinni benne!!!!”
  • 2. Tündenéne 2012. március 27. 15:10
    „Egyetértek, sok őrült száguldozó van a legnagyobb forgalomban is, lakott területen belül (és hadd ne célozgassak a szerdai és szombati "szomszéd" látogatókra...)”
  • 1. pindla 2012. március 27. 09:41
    „Helyes, ellenőrizzenek csak minél többet. Amíg még mindig napi szinten jelenik meg gyalogosgázolásról, balesetekről hír a Kisalföldben, addig szükség van a szigorra az autósokkal szemben. Sokan még a mai napig nem tudják elfogadni, hogy más is közlekedik az utakon, és nem egyedül ők az utak királyai.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig foltozgatták, most felújíthatják a megye egyes útjait

Országosan 70 milliárd forintból kezdődhet a négy és öt számjegyű utak felújítása: a nyugat-dunántúli régióban az első projekt már elkezdődött. Tovább olvasom