Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Traffipaxlavina a főúton

Fényszóróikat villogtatva jelezték egymásnak az 1-es főúton haladó autóvezetők kedden: sebességet mérnek a rendőrök. Azonban Komárom és Hegyeshalom között nem egy, hanem hét helyen lehetett traffipaxos járőrrel találkozni. Két készülék a 85-ös főúton figyelte, betartják-e a sebességet a vezetők.

Összehangolt sebesség-ellenőrzési akciót tartott a Győr-Moson-Sopron és a Komárom-Esztergom megyei közlekedésrendészet az 1-es főúton tegnap reggel 9-től délután 5 óráig. Az autósok Komáromtól Hegyeshalomig hét traffipax mellett haladtak el, ebből négy volt a megyénkhez tartozó szakaszon. Két műszerrel a 85-ös főúton mértek a közlekedési járőrök.

– A sebességmérő berendezések egyidejű alkalmazása nem újszerű, korábban is voltak már hasonló ellenőrzések. A mostani megszervezését is baleset-megelőzési célok indokolták – mondta elöljáróban Nagy Gábor őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrzési osztályvezetője.

Összehangolt akció – Az abdai mérési helyen Sáling Georgina zászlós kezelte a sebességmérő készüléket. Fotó: Bertleff András
Összehangolt akció – Az abdai mérési helyen Sáling Georgina zászlós kezelte a sebességmérő készüléket. Fotó: Bertleff András


Az őrnagy hangsúlyozta, az 1-es főúton tavaly egy, ez évben idáig már két halálos baleset történt. A cél, hogy a további súlyos és halálos kimenetelű baleseteket megelőzzék.

– Az egymást követő mérőpontok figyelemfelhívók, úgy tapasztaljuk, hogy az autóvezetőket visszatartják attól, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban hajtsanak. A jövőben minden hónapban lesz ilyen jellegű akció az egyes, illetve kettes főutakon, s más alkalommal is azzal a megyével közösen tartjuk, amelyiken az érintett főút áthalad – tudtuk meg Nagy Gábortól.

A keddi traffipaxlavina eredményeit ma délelőtt összesíti a közlekedésrendészet, amelyről tájékoztatjuk olva-
sóinkat.

Olvasóink írták

 • 8. fióka 2011. március 28. 09:18
  „megnézném azt a csinibaba rendőrt,hogy intézkedne 2 kancigánnyal vajon akkor is így napszemüvegbe pózolna vagy egyből elfutna?”
 • 7. pupak50 2011. március 28. 08:17
  „Szerintem valóban szükség van a trafira , mert sokan iszonyatos tempóban közlekednek , de arra is szükség lenne , hogy városunkban a bulik után hajnalban mi van . A felerősödött ifjúság / tisztelet a kivételnek / tör- zúz - döntöget mindent amerre járnak hazafelé , de járörrel ilyenkor még nem találkoztam csak másnap konstatálja a sajtó is . Ez már nagyon régen megoldatlan feladat. Erre jobban oda kellene figyelni nem csak a trafira !”
 • 6. Losba 2011. március 24. 13:36
  „Jancsi...hát mire vársz ?!, jelentkezz te is ..üldögélhetsz te is jó pénzért ott...”
 • 5. janika 2011. március 24. 12:02
  „Igaz is "Fürgeszarvas"! Minek termeljen a magyar eladható árut? A politikusaink megélnek a nép nyúzásából is, hisz vannak nekik vámszedőik( rendőrség, vámosok, ügyészség, bíróság stb.) bőven.”
 • 4. Fürgeszarvas 2011. március 24. 10:55
  „3. janika 2011.03.24. 06:15
  Van még egyáltalán szövőgép az országban ?”
 • 3. janika 2011. március 24. 06:15
  „Naná, hogy könnyebb több pénzért itt ücsörögni, mint a szövőgép mellett sthellni három műszakban.”
 • 2. pancser 2011. március 23. 14:44
  „Egy hülyegyerek megelőzött vagy 120-al, amikor egy sötét autóból mértek a lébényi bejáró és Kimle között!”
 • 1. Csetneky 2011. március 23. 11:09
  „Ez nem a közlekedés biztonságáról szól, hanem a pénzbeszedésről. Viszont a cigánybűnözőkhöz meg nem mernek odamenni, mert félnek tőlük. Gyalázat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiónk lakosságát megtizedeli az alkohol

Nyugat-Dunántúlon minden tizedik ember alkohollal összefüggésbe hozható betegségben hal meg. Egy… Tovább olvasom