Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Traffipax úton-útfélen

A megye útjain lavinaszerűen jelentek meg a főkapitányság és a kapitányságok traffipaxai szerdán. Kedden kezdődött, s három napig tart a ˝TISPOL Speed˝ európai szintű sebességtúllépés-ellenőrzés.

Aki külföldre utazik, éppen olyan sok sebességmérővel találkozik, mint most idehaza. A TISPOL-akció eredményeit pénteken összesítik.

Emellett a megyei főkapitányság rendészeti igazgatósága szerdán a 85-ös főúton tartott fokozott közlekedési és idegenrendészeti ellenőrzést. Ennek eszköze volt egy rendszámfelismerő rendszer is – amit sokan véltek traffipaxnak –, amely egy Enesén leállított személyautóból figyelte az elhaladókat. A délelőtt kilenc órától délután egyig tartó akcióban nem találtak problémás járművet. Az akció parancsnoka, Nemes Gyula őrnagy a kónyi ellenőrző pontnál érdekességként elmondta, az autópályán – merthogy ott is ellenőriznek – egy kerékpárost büntettek meg, aki a tilalom ellenére ott biciklizett.

A megyei rendészeti igazgatóság tegnap végrehajtott közlekedési és idegenrendészeti akciója a 85-ösön jelentősen lelassította a főút forgalmát. A szemből jövő járművek villogással és körkörös karmozdulatokkal jelezték egymásnak, hogy ˝meszelnek˝, azaz sebességet mérnek a rendőrök. Még a civil rendszámmal közlekedő rendőrségi autók is kaptak jelzéseket.

A kónyi parkolóba kivezetett járműveknél okmányokat ellenőriztek, menekülteket kerestek, rakományt ellenőriztek a rendőrök. Fotó: Bertleff András
A kónyi parkolóba kivezetett járműveknél okmányokat ellenőriztek, menekülteket kerestek, rakományt ellenőriztek a rendőrök. Fotó: Bertleff András

 Még a civil rendszámmal közlekedő rendőrségi autók is kaptak ellenőrzésre figyelmeztető jelzést a szembejövőktől.
– Legalább ezen a szakaszon betartották a sebességet az autósok – jegyezte meg némi éllel Nemes Gyula, az akció parancsnoka a Kóny melletti parkolóban. – A megyei közlekedési osztálynak egy traffipaxos autója van kint az úton, a másik a győri kapitányságé, ők a TISPOL-akció keretében végeznek mérést. Ide a parkolóba azokat a járműveket tereljük be, illetve a motorosok azokat vezetik ki, amelyek vagy gyorsan haladtak, vagy amelyekkel jellemzően menekülteket szoktak szállítani.

A parkolóban számos technika között megtalálható volt az a számítógépes rendszer, amelynek segítségével a schengeni nyilvántartást (SIS-rendszert) is elérik az idegenrendészek. Így kiszűrhetők azok, akik például európai körözés alatt állnak.

Az akció parancsnoka szerdán délután elmondta: a négy óra alatt öt helyszíni bírságot szabtak ki, hetvenezer forint összegben, egyet autópályán kerékpározás, egyet gyorshajtás miatt.

A schengeni információs rendszerben (SIS) is ellenőrizték a kónyi parkolóba kivezetett járművezetők adatait. Fotó: Bertleff András
A schengeni információs rendszerben (SIS) is ellenőrizték a kónyi parkolóba kivezetett járművezetők adatait. Fotó: Bertleff András

Egy autós figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, két autónak nem volt érvényes műszakija. Biztonsági öv használatának elmulasztásáért két közigazgatási bírságot szabtak ki, húsz-húszezer forint összegben. Ezenkívül két autóst jelentettek fel, mert nem volt forgalmi engedélyük, illetve hiányzott a regisztrációs matricájuk.

– Korábban ez a főút is szerepelt a migrációs irányban, Sopron felé. A másik a hegyeshalmi vonal. A mostani idegenrendészeti ellenőrzésen nem akadtak fenn menekültek – mondta portálunknak végül Nemes Gyula.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Mankapunka 2010. május 04. 14:51
  „Ez az államvezetés hibája is,mert nincs "erő" adva a rendőrök kezébe.”
 • 48. henni 2010. május 02. 21:44
  „Az helyes ha ellenőrzést tartanak az utakon és betartatják a szabályokat.
  Az nem helyes hogy az utcán nem látni őket vagy ha még is és történik valami akkor lehajtott fejjel elballagnak. A szinesseket meg egyenesen kerülik.”
 • 47. tosa2 2010. május 02. 08:37
  „Baromira fáj, hogy megbüntetnek benneteket a szabálytalakodások miatt !
  Ja, hogy éppen te, vagy ti futottatok bele, hát az egy dolog.”
 • 46. egycsornai 2010. május 02. 06:55
  „de most komolyan! legalább dolgoznak és nem alszanak valami bokor mögött! :-)”
 • 45. jirzi 2010. május 01. 18:44
  „Láttam a Baross úton egy BMW t .Simán leparkolt a Big Ben elé.Kiszáll belőle az ember,erre a rendőr odamegy "uram itt nem lehet megállni"Erre az ember" jól van majd jövök" Rendőrünk szépen elballagott Ennyi .Büszke lehet magára mikor a nyugdíjast hülyére bünteti. Ezért töketlenek a Sünök”
 • 44. MTT 2010. április 30. 17:15
  „Így jártam, 50 helyett 80-nal , nesze neked, 45ezer!!!!!!!!!!”
 • 43. PaPa 2010. április 29. 18:42
  „Örülök ennek az akciónak de ezt nem csak ilyenkor kelen amikor a szovjet II. utasításba adja hanem amikor a magyar állampolgárok testi épségét kel megvédeni.”
 • 42. fortuna54 2010. április 29. 15:25
  „38-as Szocdem.Te <moderálva>,ez egész európában igy van,nemcsak ebben az országban.És ez igy is van jol.Ha nem tetszik,nyitva a határ,nem úgy mind valaha.Irjál már egyszer,egy pozitivabb hozászóllást.”
 • 41. Mankapunka 2010. április 29. 13:29
  „Lobbo

  Aki azt írja,hogy a 20 000 Ft-os bicklin nem fog a fék,azért vesz drábábbat,hát .........”
 • 40. Lobbo71 2010. április 29. 11:46
  „Nagyon egyszerű ám kicseszni velük: be kell tartani a szabályokat és nem jutnak egy fillérhez sem :-)”
 • 39. imre1964 2010. április 29. 11:34
  „szocdem
  Sajnos ez így van ahogy írtad.
  Mast még éhesebbek jönnek , nyolc év alatt kiürült Viktor bácsi zsebe.”
 • 38. szocdem 2010. április 29. 10:54
  „36. imre1964 2010.04.29. 09:57
  Addig lesznek kint amig nincs meg az előirt bevétel.

  Ezért ez egész évben így lesz.. Túl nagy a kormányzati pénztár hiánya ahhoz hogy ne sarcolják meg az embereket minden féle hülye indokkal.
  A jogrend erre van kitalálva ebben az országban! Sajnos.

  Még hogy "menekülteket kerestek"... cöcöcöccö HA elmegy az országból a menekült, akkor egy gonddal kevesebb nyomja az állam vállát... Mindenkit hülyének néznek ezek mert hagyja a nép.”
 • 37. Mankapunka 2010. április 29. 10:41
  „nüs

  Arra még várhatunk,hogy a rendőrök masírozzanak egyet a Kossuth utcán.”
 • 36. imre1964 2010. április 29. 09:57
  „Addig lesznek kint amig nincs meg az előirt bevétel.”
 • 35. Imcsi 2010. április 29. 09:49
  „32.-ben feltett kérdésekre én is várom a választ!
  Egyébként sztem : mindkettőre NEM !”
 • 34. nüs 2010. április 29. 07:35
  „"Ajtókat loptak a karmelita templomból"
  Talán ilyen esetekre is lehetne erőket összpontosítani, ne csak a pénzbehajtásra.”
 • 33. háté 2010. április 28. 19:49
  „TIPSOL SPEED!--ahogy illik, érthetően, magyarul!

  Már büntetni is "globális" nyelven muszáj?”
 • 32. akosbarkovics 2010. április 28. 19:14
  „Az autók rendszámát nem kellene kitakarni?
  Vagy csak a milliárdos tolvajoknak, csalóknak vannak személyiségi jogai?????”
 • 31. rockergyerek 2010. április 28. 18:37
  „Kell a zsé nekik ennyi. Igazából ahhoz is hülyék hogy rendőrnek csufoljuk őket. Főleg a csornai rendőröknek kapa volt a jelük az oviba. Amugy akik azzal érvelnek hogy kellenek az utakra mer mi lesz akkor ha az én családtagomat ütik el stb. azoknak egy kérdés: ahol a rendőrök sebességet mérnek megyeszerte. ott hol volt mostanába baleset ? Sztem sehol se és nem azért mert ők ott vannak, hanem egyszerüen olyan helyeken vannak ami tuti pénzt hoz nekik.és baleseti szempont meg semmi se indokolná a mérést pl Győr Audi ut(itt arra is kiváncsi lennék hogy magánuton mérhetnek e), vagy még kedvenceim a hidak és felüljárökról való mérés vagy az 1 es uton a 821-es hid lába alatt a városból kifelé menők mérése. A másik dolog ami szerintem meg gerinctelen hogy civil kocsiból elbujva, sokszor rendesen parkolnak és forditják a kocsiba 45-fokkal a kamerát. igy még aki ismeri a civil mérőkocsi rendszámokat igy még őket is éri meglepetés mivel a rendszámot lehet észre se veszi. A másik gerinctelenség a kinthagyott tábláknál mérés valamint hogy ők már több száz méterről látnak mire én rendszámot elolvasom má Szombathelyen fel is bélyegezték a borítékot.Nem egyenlő a játszma azt lássuk be a mai kocsikon amin nincs temponat nem nehéz 90 helyett 110 el menni ha az ember nem a km órát nézi folyton és hupsz 30 ezer.A balesetet okozókat igenis büntessék, ne mindenkin verjék el a port.Ezért van az hogy a nép nagy része utálja őket. És ez mind a közlekedési rendőrre vonatkozik, az igazi rendőrökkel nekem semmi bajom például, mer rájuk lehet számítani, de kihivsz egy közlekedésit balesethez kapásból mennyivel ment mennyi piát ivott aztán kérdi a pontos részleteket”
 • 30. Mankapunka 2010. április 28. 18:13
  „Amúgy jó ez a vascsöves hajléktalan cikk.

  Hol vannak a hajlaktalan védők a másik cikkből????”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ballagások a megyében - Útlezárások, dugók várhatók pénteken

A pénteki ballagásokra érdemes időben elindulni. A kisalfold.hu összegyűjtötte, hogy a megyében mire… Tovább olvasom