Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Továbbra sincs melegvíz a Dunapart Rezidenciában

A gázszolgáltatóval tárgyalások folynak a több mint 30 millió forintos tartozás rendezése érdekében, miközben a Székesfehérvári Törvényszék bírósága hatályon kívül helyezte a győri társasház használatba vételi engedélyét.


A kisalfold.hu július végén számolt be arról, hogy a győri Dunapart Rezidenciában kikapcsolta a gázt a szolgáltató, így nincs melegvíz a társasházban.

A GDF Suez Energia Magyarország Zrt. felé több mint 30 millió forintos tartozást halmozott fel a társasház, miközben a közműszolgáltatók összes kintlévősége körülbelül 42 millió forintot.

Utóbbi összeg volt magasabb is, de a Pannon-Víz Zrt. felé felhalmozott hatmillió forintos tartozást július végén rendezte a társasház, így a szolgáltató nem rendelte el a kilátásba helyezett vízkorlátozást.

Jakab Tamás, a társasház Számvizsgáló Bizottságának elnöke, a Dunapart Rezidencia beruházója akkor úgy nyilatkozott portálunknak, hogy "a tartozás rendezése után megkezdődhetnek a tárgyalások egyéni, a Pannon-Víz Zrt. által hitelesített mérőberendezések felszereléséről minden lakásban".

Egyéni mérőórák: megállapodás-tervezetet készített a Pannon-Víz 

"A Dunapart Rezidencia ügyében megszületett a tervezet, melyet amennyiben szeptemberben elfogadnak a lakóközösségi gyűlésen az ott élők, akkor életbe lép a megállapodás" – kezdte a kisalfold.hu érdeklődésére Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatának vezetője. (Jakab Tamás szerint ugyanakkor a hamarosan összehívandó lakóközösségi gyűlésnek nem kell megszavaznia a tervezetet, mivel "a közgyűlés ezzel kapcsolatosan már két évvel ezelőtt meghozta a szükséges határozatot".)  

"A tervezett szerint a társasház minden vízvételezési helyére hiteles mellékvízmérőt kell felszerelni. A felszerelt vízmérők nagy része már most hiteles.

A Pannon-Víz le fogja plombálni a társasház összes vízmérőjét. Amikor mindre felkerült a plomba, következő hónap elsejétől készek vagyunk számlázni, pontosan úgy, mint bármely más társasház esetében.

A Dunapart Rezidencia épületének belső ivóvízellátó és szennyvízelvezető rendszerét nem vesszük át üzemeltetésre. A fogyasztási különbözetet, vagyis a (bekötési fővízmérőn és a mellékmérőkön leolvasott különbözetet) a társasház részére számlázzuk ki, szintén ugyanúgy, mint a többi társasháznál. A mellékmérőkre való számlázás feltétele, hogy a fővízmérőre kiállított számlákon ne legyen tartozás" – közölte Tóth László.

Tárgyalások a gázszolgáltatóval: 10 millió forintot kell(ene) fizetni a gázcsapok újra nyitásáért 

"A gázszolgáltatás újraindítása érdekében szintén folyamatos egyeztetések történnek, a következő ajánlatot tettük le a GDF Suez asztalára.

A társasház a szolgáltató által korábban kért 30 százalékos elmaradás helyett megfizet 20 százalékos összeget - 6,8 millió forintot - a szolgáltatónak, s ezzel egyidejűleg rendezi az utóbbi hónapokban felhalmozott 3,2 millió forint nagyságrendű tartozását, mely jelenleg a számláján rendelkezésre áll.

Ezen kívül a társasház kötelezettséget vállal arra, hogy a fennmaradó 80 százalékos részből 40 százalékot, azaz 13,6 millió forintot a Dunapart Rezidencia Kft. és/vagy a CIB Bank Zrt. kötelezettségvállalása alapján megfizet a szolgáltató részére.

A fennmaradó 40 százalékos részt pedig 12 egyenlő részletben havonta fizetné meg a társasház" – tudtuk meg Jakab Tamástól.

GDF Suez: "a társasház a fennálló tartozást tartozás-elismerő nyilatkozatban elismerte"

A tárgyalásokat megkeresésünkre a GDF Suez kommunikációs osztálya is megerősítette.

"A GDF Suez Energia Magyarország Zrt. a társasházzal, mint jogi személlyel kötött szerződést, akit egyetemleges felelősség terhel a fennálló, nagy összegű tartozásért.

A társasház a fennálló tartozást tartozás-elismerő nyilatkozatban elismerte. Hangsúlyoznánk, nézeteltérés nem a társasház és a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. között áll fenn, hanem a lakók, valamint a korábbi közös képviselő és a beruházó között.

Cégünk továbbra is bízik abban, hogy ez a minden fél számára hátrányos helyzet hamarosan megoldódik és a szolgáltatást - a tartozás megfelelő rendezése mellett - a lehető legrövidebb időn belül vissza tudjuk állítani" – olvasható a GDF Suez közleményében.

Közel másfél hónapja nincs melegvíz a Dunapart Rezidenciában a felhalmozott tartozások miatt - fotó: Kisalföld-archívum.
Közel másfél hónapja nincs melegvíz a Dunapart Rezidenciában a felhalmozott tartozások miatt - fotó: Kisalföld-archívum.


A lakók bojlereket szereltettek fel otthonaikban

Tekintettel, hogy a fűtési szezon egy hónapon belül indul, az idő sürget, sokáig nem lehet halasztani megállapodást.

Úgy tudjuk, a Dunapart Rezidencia lakói közül sokan bojlerek felszerelésével próbálják áthidalni a melegvíz hiánya okozta kellemetlenségeket.

Lemondott, majd újra vállalta a közös képviselői feladatokat

A Dunapart Rezidencia közös képviselője, Domonkos Attila augusztusban lemondott tisztségéről, - így a társasház új közös képviselőt keresett, melyről a pályázati felhívást ide kattintva olvashatják el a Rezidencia hivatalos oldalán -, majd rövid időn belül újra vállalta a közös képviselői feladatokat.

Domonkos Attila megkeresésünkre nem kívánta kommentálni döntéseit. Jakab Tamás elmondása szerint "a Médiaholding Kft. (Domonkos Attila cége) augusztus 1-én 30 napos felmondási idővel valóban felmondta a szolgáltatási szerződést a társasházban.

Tekintettel, hogy a társasház közös képviseleti feladataira kiírt pályázatra egyetlen jelentkező sem akadt, míg a takarítást ugyan vállalta volna több cég is, de jóval magasabb áron, mint a Médiaholding Kft., így augusztus 24-én megkértem Domonkos Attilát, hogy fontolja meg a közös képviselői és takarítási feladatokat újbóli elvállalását a társasház működőképességének fenntartása érdekében".

A Székesfehérvári Törvényszék bírósága hatályon kívül helyezte a társasház használatba vételi engedélyét

Szintén a Dunapart Rezidenciához kapcsolodó hír, hogy a társasház egyik lakójának keresetére a Székesfehérvári Törványszék bírósága a Rezidencia használatba vételi engedélyének másodfokú határozatát hatályon kívül helyezte.

"Az augusztus 30-án hozott határozat új eljárás lefolytatására kötelezi a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatalt" - tájékoztatta portálunkat a Székesfehérvári Törvényszék bírósági sajtótitkára, Laczkóné Tóth Beatrix.

"A szóban forgó ítélet akkor lép hatályba, ha azt a bíróság írásban indoklással együtt közli a megyei kormányhivatallal (a lakó által kezdeményezett per a kormányhivatallal és nem a Dunapart Rezidencia Kft.-vel szemben folyt - a szerk.)

A kormányhivatal álláspontját az ítélet kézhezvételét és az indoklás megismerését követően fogja kialakítani.

A bíróság döntése a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy ismét elő fog állni az a korábbi állapot, amelyre 2010-ben már volt példa, miszerint a társasház használatba vételi engedélye nem lesz jogerős" - közölte Jakab Tamás.

Vitatott lakóközösségi gyűlést (is) tartottak a belvárosi társasházban

A Dunapart Rezidenciában zajló kusza, mind jogilag, mind józanésszel nehezen felfogható eseményeket jól mutatja, hogy szeptemberben több lakóközösségi gyűlésre is sor került, kerül.

Az elsőt szeptember 12-re hirdették azok a lakók, akik vitatják a felhalmozott tartozások jogosságát és jogszerűségét.

Információink szerint meg is tartották ezt az összejövetelt szerdán, amely Jakab Tamás álláspontja szerint "egyes tulajdonosok által jogellenesen összehívott közgyűlés volt", miközben a régi-új közös képviselő, Domonkos Attila szeptember 27-re írt ki lakóközösségi gyűlést.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Mankapunka 2012. szeptember 14. 11:20
  „gonzo Köszi,néha megesik,de már amióta páran rosszak vagyunk,mert egy családos anyának szóltunk,hogy ilyen helyesírás tudással ne neveljen gyereket,leszóltak,azóta már engem sem érdekel.
  Ez csak egy lenyomat az itteni igényességről a saját anyanyelve felé. Én már beletörődtem.

  Adyvárosi,aki életében pár hónapot lakott ott,és egyből a rezidenciába költözött. Mekkorát szívtál,arról mi nem tehetünk,legalább páratok megtanulja,magaslóról lehet nagyot esni.”
 • 27. torabora 2012. szeptember 13. 19:33
  „p27 el a kezekkel tőlem,honnét bújtál elő te kvakkvarakvakk!?”
 • 26. Adyvárosi 2012. szeptember 13. 19:19
  „Mankapuki ! valószínű a szellentést nem engedted ki a megfelelő helyen, és felszaladt a gerinced helyén az agyadig, innen ezek a sz.. r gondolatok. Te már megint a mindenhezértekésjobbantudom, majdkiokttalakbennetek, és a ezhozzámtartozikmertmindenhezhozzászólok maradsz-

  A tartozás az valós és nem a szolgáltatót kell érte szidni, meg kételkedni a jogosságban.
  Akinek ott lakása van fizessen.
  A többi panel társasház tartozásait is fizesse ki az önkormányzat !
  Töröljük el a közösköltséget !
  Ingyen fűtést és vizet!
  helikopterleszállót minden házra, MEG MEDENCÉKET !”
 • 25. gonzo 2012. szeptember 13. 18:34
  „OFF:Manka,a múltkor azt hittem csak elütötted,de már látom nem:)Nem kötekedni akarok,de:
  Ha már kedvenc szavad lett a fusztráció(sic!),legalább jól használd.Szóval frusztráció.Ahogy elemér szokta volt mondani,remélem segítettem:)ON.

  A témához meg:higgyétek el nem értelmi fogyatékosok lakják a Rezidenciát,gondolhatjátok,hogy amit megtehettek az ügy érdekében azt megtették/megteszik.A jótanácsokat gondolom elfogadják,az okoskodásból valószínűleg nem kérnek.Abban Mankának is igazat adok,hogy volt/lehetett bennük kicsi sznobság,mikor ide költöztek,de hogy így jártak arról nem hinném,hogy tehetnek/nem hinném,hogy megérdemlik.Laknak ám ott kisgyerekes családok is pl.,az ő nyomorukon nyelvet köszörülni....hát nem tudom.
  Igen,már a kezdetektől gondok voltak a házzal,beszélnek ott ívóvízvezetékkel összenyitott ellenőrizetlen minőségű kútvízről,illegális gázleállásokról,egyebekről.A tulaj ellen számtalan per van folyamatban,a fele lakás már egy bank tulajdona,aki természetesen nem fizet pl. közös költséget és sorolhatnám.

  Szóval,ha értelmeset nem tudunk hozzászólni,mások nyomorán ne kuncogjunk már.SZERINTEM.”
 • 24. Mankapunka 2012. szeptember 13. 18:08
  „Hmmmm,hogy már becézgetjük egymást? Nem is tudtam. Te kis huncut!”
 • 23. palma27 2012. szeptember 13. 17:27
  „Mankapunka, nem vetted észre, hogy direkt becézlek?
  Ennyit a sötétségről...
  Örülj, csak örülj! Legalább 200 kiló lesz a versenysúlyod, mehetsz szumósnak.”
 • 22. Mankapunka 2012. szeptember 13. 17:07
  „Ilyenkor örülök,hogy a birkák magukra ismernek. :)
  Még 2-szer elolvasod a nicknevem palma,akkor majd rájöszz,hogy nem csak én vagyok sötét.

  Mi arról nem tehetünk,hogy nagyravágyók voltatok régen,és a józan ész helyett más döntött.

  janika Benned több fusztráció van,már csak az írásod láttán is. De legalább én versenysúlyban vagyok,tudod,nálunk úgy tartják,hogy egy férfi min. 100 kg.
  Ilyen pelyhes kisgyerekeken,mint te,csak segíteni szoktunk.”
 • 21. palma27 2012. szeptember 13. 16:26
  „Na végre!!!
  Az örök kárörvendő és a mindenhez értő Nobel-díjas MUNKAPUNKA is felébredt.
  Remélem, mások baján most hízik a májad (ha még nem ittad el).
  Egyszerű vagy, mint egy faék és sötét, mint egy belső zseb, ha a tények ismerete nélkül mások gondjai
  ennyire "kielégítenek".
  Ne csüggedj, a táborodhoz tartozó Toraborához hasonló, kárörvendő okostojások továbbra is imádni fognak.”
 • 20. janika2012 2012. szeptember 13. 16:09
  „te, mankapunka, aki semmire se vitted az életben, és nem is fogod, mert itt éled ki magad, te frusztrált kövér putri panellakó! tedd le a szalonnát a kezedből, ne harapjál belőle akkorát! inkább menjél le futni a csodapalotád elé, ami biztosan a legszuperebb a városban. ha nem tudsz hozzászólni értelmesen egy témához, akkor inkább büfizzél egyet! mások kínjain ne élvezkedjél!”
 • 19. torabora 2012. szeptember 13. 16:03
  „7 jagodic Ne xarjá be még a garázsomban is van boyler,egyébként köszi a modinak nem tudom kit sértettem meg?”
 • 18. Mankapunka 2012. szeptember 13. 15:45
  „Karlos

  Ez akkor őket nem érdekelte,mert menő volt annó odaköltözni,hogy felvághasson vele mindenhol,nem ám akármilyen putri panelba költözik. Most meg issza a levét,és sír.”
 • 17. agoston1754@freemail.hu 2012. szeptember 13. 12:20
  „"17. szetya"
  Szerinted hány panel lakásban van gáz mérőóra??? Tudtommal még a ház fogyasztását sem mérik!!!
  MERT ERRE TÖRVÉNY VAN!!!!!!!!!!!! AZAZ MAGYAR TÖRVÉNY ÍRJA ELŐ, HOGY EZ ÍGY TÖKÉLETES! No és ha beszerelné mondjuk egyet akkor TE LENNÉL TÖRVÉNYSÉRTŐ!!!!!!!!!!!!!

  Azt hiszem mindet elmondtam ezzel...”
 • 16. Lókupec 2012. szeptember 13. 11:52
  „én már rég vettem volna egy elektronyos kazánt és nem érdekelne hogy van e gáz vagy nincs”
 • 15. szetya 2012. szeptember 13. 11:13
  „én egyet nem értek!
  hogyan lehet felhalmozni,akkora összeget???hogyan lehet az,hogy nincs egyéni óra lakásokban?ez a tulajdonos(okat) nem zavarta vásárláskor,hogy ebből probléma lesz a későbbiekben???hihetetlen számomra!
  szerintem itt már volt tartozás az ingatlanon s most így próbálják a tulajdonosokkal kifizettetni a tartozás összegét.”
 • 14. Karlos 2012. szeptember 13. 10:44
  „A Rezidencia müködése már a kezdetekkor is gáz volt, hogy folyamatos problémák lesznek a szolgáltatókkal, ez is borítékolható volt. Aki ennek ellenére odaköltözött, ezzel számolnia kellett.”
 • 13. janika2012 2012. szeptember 13. 10:42
  „a jóisten áldja meg ezt a sok okos tulajdonost, akiknek fontosabb az észosztás, meg a másikra mutogatás, mint az, hogy legyen végre melegvíz meg fűtés a házban. mélységesen szégyellje magát mindenki, akinek bármi halvány köze volt ahhoz, hogy ide kerüljünk.
  de emberek lévén, mi lenne, ha most arra fordítaná mindenki a sok agysejtjét, hogy ne kelljen innen kiköltözni télire? mi lenne, ha előbb megoldanánk az élhetőséget akadályozó problémákat?
  elképzelem, ahogy december közepén 3 pulóverben és dunyha alatt írja mindkét tábor a veretes gondolatait, verseit, fantazmagóráit, mert a lakásban 5 fok van... aztán ezt kiplakátolja/emailben terjeszti/cikket ír róla, vagy ami tetszik... ez kell nektek, kedves lakótársak? nem lehetne április végéig békét kötni? nem lehetne addig felfüggeszteni a harcokat?
  tavaszra meg hozzunk ide valakit kívülről sok pénzért, aki mindenkivel leül, meghallgatja, és kompromisszumot hoz lére. a kialakult helyzetet az itt lakók egyike sem fogja tudni megoldani, itt tényleg háború van. csak az a kérdés, meddig kell elmenni? önkormányzati képviselő? polgármester? parlamenti képviselő? államtitkár? miniszter? EU? Barroso???? halló, hall minket valaki?????”
 • 12. ahaha 2012. szeptember 13. 10:35
  „Hogy a sajnálattól kicsorduló könnyeimet vissza ne tuszkoljam! Meddig mehet még ez az élősködés Győr város polgárai nyakán? "Hé nagyurak...!"”
 • 11. bazsifekete 2012. szeptember 13. 10:32
  „"A Székesfehérvári Törvényszék bírósága hatályon kívül helyezte a társasház használatba vételi engedélyét"

  Indoklása mi lehet?
  A részleteket miért nem közli le a Kisalföld?
  Csak a tulajdonosokat sajnálom... Szegény naiv halandók...”
 • 10. agoston1754@freemail.hu 2012. szeptember 13. 10:16
  „" miközben a Székesfehérvári Törvényszék bírósága hatályon kívül helyezte a győri társasház használatba vételi engedélyét."

  Na most ilyenkor mi van? Mondjuk kiköltöztetik a lakókat?
  Ha jól értem most az a probléma, hogy ha az összes lakó fogyasztja a vizet, meg a gázt akkor az összes fogyaszó összege nem ugyanaz, mint a közös fogyasztón mért óra állása...
  Akkor valaki "lopja" a vizet, meg a gázt...
  Ha ez így van, akkor ez rendőrségi eset... És nem "önkormányzati"...”
 • 9. bazsifekete 2012. szeptember 13. 10:12
  „A használatbavételi engedélyt az építmény rendeltetésszerű és biztonságos használatra alkalmassá válásakor - a használatbavétel előtt - kell kérni. Egy telken, egy építésügyi hatósági engedély alapján egyidejűleg megépült több építményre, illetőleg elvégzett többfajta építési tevékenységre a használatbavételi engedélyt külön-külön is meg lehet kérni [193/2009. (IX. 15.) Korm. rend. 35. §].

  Használatbavételi engedély hiányában az építményt nem szabad használni. Érdemes tudni, hogy aki használatbavételi engedélyhez kötött építményt engedély nélkül ad vagy vesz használatba, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható [218/1999. (XII. 28.) Korm. rend. 136. §].”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi: Innovációt meghatározó szellemiség Győrben

"Az Audi szellemisége is meghatározza ezt a környezetet" - mondta Mészáros György, a Nemzeti… Tovább olvasom