Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Továbbra is előzetesben a volt pannonhalmi rendőrparancsnok

Négy másik gyanúsítottal együtt korrupciós ügy miatt tartják fogva a volt alezredest.

Nem engedték ki az előzetes letartóztatásból a volt pannonhalmi rendőrőrsparancsnokot, akit négy másik gyanúsítottal együtt korrupciós ügy miatt tartanak fogva. A volt alezredes előzetes letartóztatásáról július 25-ig újra tárgyalnak Kaposváron.

Tartanak attól, hogy szabadlábon meghiúsíthatja az eljárás sikerét – ezzel az általános törvényi indokkal újabb két hónapra előzetes letartóztatásban tartják a volt pannonhalmi rendőrőrs- parancsnokot, aki már nem tagja a rendőri állománynak.

A. G. alezredes azok között volt az ügyészi indítvány szerint, akik pénzért adtak információt egy kaposvári ügyvédnek a balesetek körülményeiről. A tét ez esetben nem kicsi: A. G. esetében 2–12 év szabadságvesztés is kiszabható.

A volt pannonhalmi rendőrőrsparancsnokon kívül három rendőrt, valamint orvost, nővért is gyanúsítanak azzal, hogy informálták az ügy főszereplőjének tartott jogászt, akinek fő profiljába tartoztak a balesetek sértettjeinek kártérítési ügyei – közölte még február végén a Központi Nyomozó Főügyészség.

A nyomozó hatóság most is azzal gyanúsítja a kipattant ügy szereplőit, hogy a sértettek nevének, címének, telefonszámának és az általuk elszenvedett sérülésekre vonatkozó adatoknak a kiszolgáltatásáért több 10 ezer forint nagyságrendű összeg járt, de csak abban az esetben, ha a kiszivárogtatott információk alapján felkeresettek az ügyvéddel a képviseletük ellátására aláírták a meghatalmazást. Az informálók egyike volt a pannonhalmi rendőrőrsparancsnok, rajta kívül baranyai és Somogy megyei rendőrök várják a vádemelést és a tárgyalást. A tét nem kicsi: A. G. esetében 2-től 12 év szabadságvesztést lehet kiszabni – tájékoztatott dr. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője.

Mint megtudtuk: az előzetes letartóztatást július 25-ig hosszabbították meg, az ügyben a törvényszék katonai tanácsa jár majd el. Dr. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Kisalföldnek elmondta: szeptember 27-ig meghosszabbították a nyomozást, tanúkat és gyanúsítottakat hallgattak meg az elmúlt három hónapban.

Korábban megírtuk: A. G. maga mondott le az eset miatt és már nem tagja a rendőri állománynak. A pannonhalmi rendőrőrs megbízott vezetői tisztjét az alezredes volt rendészeti helyettese látja el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra támad a Győr-Szol: reszkessetek szúnyogok!

Június 11-én, csütörtökön is tervez a szolgáltató légi kémiai gyérítést, akkor a peremkerületek,… Tovább olvasom