Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

További közvilágítás-korszerűsítés Győr Adyvárosban - fotók

A napokban elkészült a Szabolcska utca teljes közvilágításának korszerűsítése.
A sajtótájékoztatón Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy két területen volt különösen szükséges a közvilágítás fejlesztése Adyvárosban, az Ifjúság körúton, ahol a tavalyi év végére az egész utcában megújult a világítás és egy megvilágított gyalogos-átkelőhelyet is átadtak, a másik pedig a Szabolcska utca.


A képviselő elmondta, hogy a lakosságtól számtalan bejelentést kapott, kérték, hogy történjen fejlesztés, mivel a területen több autófeltörés volt és a sűrűn benőtt fákkal teli utcában nagyon kevés volt a régi elavult lámpák fénye. Most látványos javulás tapasztalható esténként, 20-30 százalékkal világosabb az utca a korábbihoz képest. Hozzátette, hogy ezzel egy komplex fejlesztés valósult meg, mivel az utcában a közbiztonság szempontjából a megelőzés érdekében ilyen téren megtörtént a szükséges lépés, illetve a közlekedés is biztonságosabbá vált, hozzá téve, hogy az utca elején és végén, a Speciális Szakiskola és a Tánc-és Képzőművészeti Iskola helyezkedik el, így az iskolába járok szempontjai is figyelembe lettek véve.


További fontos fejlesztés, hogy Adyvárosban több mint 300 helyen cserélték ki az egyéb közvilágítási lámpatesteket, részben járdák, parkok, szervizutak mellett (Ifjúság körút, Földes Gábor utca, Kodály Zoltán u., stb), s ezzel sokhelyen 30 éves lámpák kicserélése történt
meg.

A fényképen balról jobbra: Gasztonyi László, Vill-Korr Hungária Kft ügyvezető igazgató, Radnóti Ákos, önkormányzati képviselő, Prédl Antal, Útkezelő Szervezet intézményvezető.
A fényképen balról jobbra: Gasztonyi László, Vill-Korr Hungária Kft ügyvezető igazgató, Radnóti Ákos, önkormányzati képviselő, Prédl Antal, Útkezelő Szervezet intézményvezető.

Gasztonyi László a kivitelezést végző Vill-Korr Hungária Kft ügyvezetője elmondta a városban megvalósuló közvilágítás korszerűsítés során 3000 helyen cserélnek lámpatesteket, melyek jóval nagyobb megvilágítást adnak és energiatakarékosabbak is, ami szintén fontos szempont volt.

Az Útkezelő Szervezet vezetője Prédl Antal hozzátette, hogy nem csak a győri úthálózat karbantartása és fejlesztése a feladatuk, hanem a megfelelő közvilágítás biztosítása és fejlesztése is, s ennek keretében történhetett meg a Szabolcska utcában a kivitelezés.

Olvasóink írták

 • 3. Gőcze_László 2012. május 23. 20:55
  „Nos, kedves peter.kovats, nincs és nem is volt szándékomban "agyalni", csupán a kisebb fajta felhajtással átadott gyalogátkelő kapcsán észrevételeztem, előbb még tavaly júliusban, majd pedig decemberben, hogy az "egekbe" szerelt villogó fények azon túl, hogy részben láthatatlanok voltak, éppen a veszély helyéről vonták/vonják el a gépkocsivezetők figyelmét. Már júliusban is úgy véltem, hogy a "megoldás" a fák megcsonkítása lesz.
  Ez következett be, de nem azért, hogy megvédjék az alattuk közlekedőket az esetleg letörő faágaktól.

  Igen, elvárható a jó megvilágítás. De ezt nem azzal kell elősegíteni, hogy a fákat durván megcsonkítjuk. Mondjuk helyette azzal, hogy alacsonyabbra helyezzük a célszerűen megválasztott fényforrásokat.

  A linkelt hivatkozás nem a közvilágítás, hanem a cikkben hivatkozott gyalogátkelő miatt került az előző hozzászólásomba. Ennél romlott bozony a helyzet azzal, hogy az eredetileg vakító fehér fényforrásokkal szerelt két lámpatestben kicserélték az izzókat sárga fényűre, azaz a villogók színével azonosra. Az egészet a Földes Gábor utca felől nézve úgy tűnik, mintha két közvilágítási lámpa hibás lenne, nem pedig veszélyforrás jelzés. Mindez alapvetően azért, mert azonos magasságban vannak.
  És ha már említi a Szabolcska utcát. Haladjon rajta É felé, és már messziről fel fog tűnni az út jobboldalán, úgy 2,5 m magasan egymás mellé szerelt két sárga villogó, még nappal is. Nem úgy, mint a Speciális Szakiskolánál. Az és az Ifjúság körúti a dilettantizmus kifejeződése. Többek részéről. Mint ahogy a tartószerkezet teljes egészének sárga/fekete mázolása, a közúti jelzőtábla "égbe emelése" is. Az utóbbiból van néhány a városban és a környéken.”
 • 2. peter.kovats 2012. május 23. 13:19
  „Gőcze Úr, ne azon agyaljon, hogy tavaly miert lett kivágva pár faág, ha majd az autójára rászakad, akkor nem okoskodik, másrészt meg hadd lásson már az ember este az utcán...

  Ez elvárható egy ilyen városban...

  És egyébként miben romlott a helyzet? Szerintem messze az Ifjusag korut a legjobban megvilagitott utca este Ön közlekedik autóval? Akkor hasonlitsa össze a Bartók Béla utc?val este aztán nem beszél romlásról... Mert kb az Ifjúság krt olyan volt! a szabolcsk?n még nem voltam, de csak jobb lett, mint volt!”
 • 1. Gőcze_László 2012. május 23. 11:57
  „Ha már itt újólag szóbakerült, egy adalék a témához, amelyet az aktuális időpontban a Kisalföldnek szántam, de nem tartották közlésre érdemesnek, közérdekűnek.
  A múlt héten befejezték a "gallyazást", mindenesetre a hivatkozott írásban jelzettek továbbra is érvényesek, már ami a nagyvonalú, de inkább át nem gondolt megoldásra vonatkozik. Sőt - éppen a közvilágítás - korszerűsítésével valamelyest még romlott is a helyzet.
  http://w3.enternet.hu/gocze/A_fak_nem_tudnak_tiltakozni.pdf”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tankok az utcán Győrszentivánon: visszatérnek a hadviselési gyakorlatról

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állománya május 26-án érkezik haza Kecskemétről a… Tovább olvasom