Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

További forgalmi korlátozásokra lehet számítani a győri egyetem körül

Az Egyetemi campus területén megvalósuló pályázati forrásokból, illetve saját erőből zajló beruházásokról az alábbi rövid tájékoztatást adta Lipi László, a Széchenyi István Egyetem főmérnöke.

"Az Új-Tudástér épületen és INNO-Share épületen a befejező munkálatok folynak. A parképítési és külső zöldterületi munkálatokat folytatja a kivitelező.

A déli Parkolóház (Igazgatási épület déli oldalán) teljes kapacitásával üzemel. Az épületen állandó videokamerás megfigyelőrendszer működik.

Az északi Parkolóháznál (Laboratórium épülete mögött): az épület és közlekedési utak átadás átvétele megkezdődött.

A laboratóriumi épületben a volt Nagymotor próbaterem átalakítása megkezdődött, az épületszerkezeti munkálatok folynak.

A Hallgatói Oktató Klub (BRIDGE) területén az új épületszárny átalakításnál előkészítési munkálatai folynak, az épületben a konyha átalakítása megtörtént." - szól közlemény első része.

2010. szeptember 16-tól az további forgalmi változásokra és korlátozásokra lehet számítani a győri egyetem környékén:

- Az egyetem munkatársai és hallgatói forgalom korlátozás nélkül használhatják parkolásra az új (déli) Parkolóépületet. Ezúton is felhívjuk a figyelmet a parkolóház területén a forgalmi rend betartására, a jelzőtáblák és útburkolati jelek szerinti parkolásra!

- A Kollégiumok Mosoni-Duna felöli parkolók kiépítésre kerültek. A parkolókat az egyetem munkatársai és hallgatói forgalom korlátozás nélkül használhatják.

- Az északi Parkolóházat előreláthatólag október 4-től lehet használni. A laboratóriumi épület felé fedett bejárat került kialakításra, mely a Parkolóépület megnyitásával egyidejűleg kezdi meg működését.

Útépítési feladatok tovább folytatódnak a városi beruházásban megvalósuló új Révfalu-Szigeti híd építésével összefüggésben. A Kálóczy téri körforgalom kialakítása folytatódott. A Kálóczy tér templom előtti útszakasza egyirányúsításra került a Belváros felé, kérjük az útjelzésekre fokozott figyelmet fordítsanak! Esetileg számítani lehet a forgalom terelésére és rövid idejű lezárására a Hédervári úton az INNO-Share épület előtti szakaszon is.

- Az Egyetem déli oldalán a gyalogos forgalom a végleges útvonalán már használható. Az Új Révfalu-Szigeti híd gyalogosforgalmának megnyitásával egyidejűleg várható az Új Tudástér épület előtti sétány megnyitása is. Továbbra is kérjük fokozott figyelmüket és a kerítésekkel, jelzésekkel ellátott gyalogutak használatát!

- Az egyetemi campus területén a beruházás befejező szakaszában új fedett kerékpártárolók kiépítése is megkezdődik, részben a forgalmi utaknál, részben a kollégiumok és a tanulmányi épület melletti gyalogutaknál. További kerékpártárolók kerülnek kialakításra az Új-Tudástér épület alagsorában is. Kisebb forgalmi korlátozások e munkálatok miatt továbbra is lehetségesek.

- A Nagymotor próbaterem (Laboratórium épülete mögött) munkaterületénél folyamatosan számítani kell a közúti forgalom esti korlátozására és terelésére.

- Az egyetemi campuson a posta és laborépület előtti úton a végleges burkolat kialakítása szeptember 30-ig befejeződik. A munkák elkészültéig szükséges az út félpályás illetve esetileg az egész pályás lezárása. Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy a posta előtti út egyirányú forgalmi út az E jelű épület felé. Kérjük, hogy a forgalmi jelzésekre fokozott figyelmet fordítsanak!

- 2010. szeptember 20-án megnyitásra kerül az Új-Tudástér épület melletti parkolótér egy része. A parkolóterületet az egyetem munkatársai és hallgatói használhatják parkolásra. Ezúton is felhívjuk a figyelmet a forgalmi rend betartására, a jelzőtáblák és útburkolati jelek szerinti parkolásra.

- A Tanulmányi épület régi aulájának (A-B-C-D épület) és az Új-Tudástér épület aulájának egybenyitása 2010. szeptember 22-én várható.
k.. Az egyetem Tanulmányi épületében (A-B-C-D épület) az ideiglenes E épület felöli bejárat előreláthatóan 2010. szeptember 22-ig működik. A tanulmányi épület északi oldalán az alagsori bejárat továbbra is működik. Várhatóan 2010. szeptember 22-től a Tanulmányi épület az Új-Tudástér épület kollégiumok felöli bejáratán keresztül lesz megközelíthető!

A fenti Egyetem fejlesztések minden fázisára kiterjedően továbbra is kérjük türelmüket, együttműködésüket! A beruházás jelentősebb mozzanatairól továbbra is folyamatos tájékoztatást adunk. Segítő együttműködésüket ezúton is kérjük és köszönjük!

Az utak és a parkolóterületek használatánál továbbra is fokozott figyelmet kérünk, a közúti szabályokat és forgalmi rendet szíveskedjenek betartani!

Gyalogos forgalomra javasoljuk, hogy a Belváros felöl a Kálóczy téren át az új épülő körforgalomi csomópont mellett kialakított gyalog úton megközelítsék meg az egyetemi campus gyalogjárdáit!

Kérjük mellőzzék a nem kijelölt területeken (nem burkolt és füves területeken valamint a táblával tiltott útpályán) a parkolást!

Amennyiben a beruházások során bármilyen rendellenességet, indokolatlan kellemetlenséget tapasztalnak, vagy kérdésük lenne a beruházással kapcsolatban, azt ossza meg a beruhazas-info@sze.hu címen!

Olvasóink írták

  • 2. urbaniastapista 2010. szeptember 20. 16:09
    „Más az illetékes elvtársak időszámítása, négyévente két dátummal működik.”
  • 1. Spitfire 2010. szeptember 17. 18:42
    „csoda lett volna ha minden a tanévkezdésre elkészül...jó magyar módra folyik minden...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jedlik híd: próbaképpen megterhelték - Galéria, videó

Pénteken próbaterhelést végeztek a győri Jedlik Ányos hídon. Agárdy Gyula egyetemi adjunktus, a… Tovább olvasom