Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Tovább tanulnának a nyugdíjas hallgatók

Oklevelüket vehették át tegnap a győri Nyugdíjasegyetem harmadik szemeszterének utolsó tanóráján a hallgatók több mint ezren az egyetemi sportcsarnokban és annak a bejelentésnek örültek leginkább, hogy jövőre folytatódik az előadás-sorozat.

A győri Nyugdíjasegyetem szervezői köszöntötték a harmadik szemesztert elvégző időseket. Varga Józsefné dr., a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánhelyettese elmondta, hogy lelkesedésük erősíti az oktatóknak a tudás erejébe vetett hitét. A Kisalföldet képviselő Fábián György mellékletszerkesztőség-vezető a szeretet jelentőségét hangsúlyozta, ami a nyugdíjasok tanóráinak légkörét jellemzi. Dr. Rechnitzer János, a Széchenyi-egyetem rektorhelyettese szavait meg is tapsolták az idős hallgatók, amikor arról beszélt, hogy a győri modellt országszerte követik az egyetemek: nyugdí-
jasegyetemeket szerveznek.

A Széchenyi-egyetem felajánlásaként tegnap hárman lehetőséget nyertek arra, hogy fél évig nappali tagozatra járjanak és kisorsoltak a résztvevők közt egy laptopot, amit Wirgha Györgyné kapott. Eddig nem volt számítógépe, nem tudja, hogy kell használni, de megkéri unokáit, mutassák meg neki.

A Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke, Pozsgai Balázs köszönte meg a nyugdíjasok nevében az ajándékokat és a szervezést, azt, hogy az előadók segítik jobban eligazodni a világ dolgaiban az időseket. Ígérte, hogy továbbra is szorgalmas tanulók lesznek, figyelemmel kísérik a tanórákat, ahogy tegnap is tették, amikor dr. Kováts-Németh Mária beszélt a környezettudatosságra nevelésről. Szerinte a természetközeli életmód segíthet abban is, hogy korunk ne az idegesség ideje legyen. (Szombati számunkban részletesen írunk az elhangzottakról.)

Mikulás-meglepetés. Az Első Győri Lions Club elnöke, Ablonczyné dr. Mihályka Lívia az előadás után elmondta: jótékony, karitatív szervezetük azt is feladatának tekinti, hogy kiváló kezdeményezéseket támogasson és ilyennek tartja a győri Nyugdíjasegyetemet. Amikor megtudta a klub vezetése, hogy az utolsó tanóra Mikulás-napra esik, eldöntötték, hogy megajándékozzák a hallgatókat. Minden nyugdíjas egy regényt kapott tegnap oklevele mellé, ezzel akartak örömet szerezni nekik a lionok advent idején.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wiki: megyei kultúrenciklopédia

Jelenleg közel négyszáz szócikk segíti a kutatókat, érdeklődőket abban, hogy a folyamatosan bővülő… Tovább olvasom