Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Tovább repedezik a Széchenyi tér

Miért a viszonylag jó állapotban lévő megyeháza előtti teret újítja fel a város és nem a Széchenyi teret?
A megyeháza előtti tér felújítása jó dolog – de még jobb lenne, ha Győr egyik legfőbb nevezetességét, a Széchenyi teret előbbre vennék, hiszen az sokkal rosszabb állapotban van. Az olvasói felvetés jogos, hogy mégis miért nem így történik a felújítás, arról Balogh József polgármestert kérdeztük: „Az ok egyszerű, míg ugyanis a megyeháza előtti tér rekonstrukciója tizennégymillió forintba kerül, addig a Széchenyi téré több mint egymilliárd forint lenne. Az előbbire van pénze a városnak, az utóbbira nincs."

Mindez azt jelenti, hogy a Széchenyi tér felújítása, amely nem először és nem is utoljára kerül terítékre, ismét csak nem időszerű. Elsősorban azért sem, mert bár a ROP (Regionális Fejlesztési Operatív Program) pályázatán ismét indult Győr, de Balogh József szerint is kevés az esély arra, hogy augusztusban a város megnyerje az 1,1 milliárd forintot. Ez az összeg egyébként a teljes rekonstrukció költségét állja, a Kazinczy utca és Szabadsajtó közig bezárólag.

A Széchenyi tér helyzete legutóbb az Európa Kulturális Fővárosa címért kiírt pályázat kapcsán került előtérbe, de civil fórumok visszatérő témája is.

A győriek elképzelései pénz nélkül álomszerűnek tűnnek, de ettől még jók: a betontengert meg kéne szüntetni, aztán kiülős-kávézós piazzaszerű részt kialakítani; a város központi és élő részévé tenni, nem azzá a „holt térré", ami most. A helyzet az, hogy sokéves Csipkerózsika-álmából sajnos a herceg sem tudja felébreszteni üres zsebbel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs: tízezer forinttól felfelé

Nem egész két héten belül Győrben kerékbilincset szerelhetnek a tilosban parkoló autókra. A büntetési tételek mostantól ismertek: 10-től akár 20 ezer forint plusz áfát is fizethet a gépjármű-tulajdonos, ha csak három napon belül rendezi a számlát. A „végrehajtó" cég személye azonban még nem ismert, információnk szerint a városvezetés ma is asztalhoz ül a vállalkozóval. Tovább olvasom