Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Tovább keresnek körjegyzőt

Több jelentkezőre számított a körjegyzői posztra pályázatot kiíró három település, Abda, Börcs és Ikrény. Gyakorlott közigazgatási szakembert keresnek, ezért újabb pályázatot hirdetnek.

Körjegyzőt keresnek címmel írtunk arról, hogy a három falu közösen működtetett körjegyzősége álláspályázatot hirdetett meg a www.kszk.gov.hu honlapon. A jelentkezők közül azonban többen nem rendelkeztek a feltételként szabott szakmai gyakorlattal. A pályázatok tanulmányozása után hármat hívtak be meghallgatásra közös testületi ülésre. A képviselők ezután szavazással úgy döntöttek: érvénytelennek nyilvánítják az álláspályázatot és azzal azonos tartalommal újat írnak ki.

– A képesítésük, a képességük megvolt a jelentkezőknek a feladathoz, de a hallottak mégsem győztek meg minket arról, hogy biztosan sikeresen tudnának irányítani egy hármas körjegyzőséget, ami némiképp bonyolultabb feladatot jelent, mint egy ˝sima˝ jegyzőség – mondta el portálunknak Szabó Zsolt abdai polgármester.

– Azért számítottunk több jelentkezőre és számítunk most is, mert egyre több helyen közös jegyzőségek jönnek létre a takarékosság okán. Aki eleve ilyen posztot vállal, hosszú távon bebiztosítja a helyét – szögezte le a faluvezető és kérdésünkre megjegyezte: jelenleg a korábbi jegyző, dr. Weller-Jakus Tamás– aki családi okok miatt költözött más megyébe – visszajár a három faluba és megbízás alapján látja el a teendőket, míg megtalálják az utódját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kacsák Andrea babakészítő munkái

Kacsák Andrea a megalakulástól tagja a győri Babaklubnak. Először babákat készített. A nagymamájától… Tovább olvasom