Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Tovább folytatódhat a dél-kelet-európai térség autóiparát segítő együttműködés

Győrben, a Nyugat –Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által szervezett sajtótájékoztatón ismertették a 2009-ben indított és most záruló Autoclusters projekt eredményeit.

A cél az volt, hogy határokon átnyúló összefogással próbálja a dél-kelet-európai térség autóiparának helyzetét segíteni, a partnerek közötti tapasztalatcsere révén és az új ötleteket, megközelítésmódokat, ismereteket a régióba elhozni.

A kilenc országot összefogó klaszterhez egyedüli magyar partnerként csatlakozott a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt.

A projekt összköltségvetése 1,6 millió euró volt, amiből 1,3 milliót tett ki az Európai Unió Dél-kelet-európai Transznacionális Programja által nyújtott vissza nem térítendő támogatás.

Az Autoclusters projekt magyar partnerének feladatai 187.000 eurós költséggel jártak: 85 százalékát a program, 10 százalékát a magyar kormány biztosította.

A projekt keretében a partnerek összesen tíz alkalommal találkoztak a különböző partnerországokban, ahol minden alkalommal tanulmányutakra is sor került az adott régió meghatározó autóipari szereplőihez, így a projektkonzorcium tagjai az egész térség területéről nagyon hasznos tapasztalatokkal rendelkeznek, mellyel saját régiójukat segíthetik.

A megvalósítás során több tanulmány és felmérés készült, többek között az ipari kapcsolatokról és a társadalmi párbeszédről, valamint az elektromobilitás infrastrukturális leetőségeiről a dél-kelet-európai térségben.

Az elkészült tanulmányok, elemzések a projekt nemzetközi honlapjáról, a www.autóclusters.eu honlapról bárki számára elérhetőek.

A projekt utolsó időszakában a sikeres együttműködés folytatására a partnerek az Európai Unió 7.

Keretprogramjának fejlesztési lehetőségeire nyújtottak be újabb pályázatokat, és amennyiben a benyújtott szakmai program támogatásra ítéltetik, a sikeres térségi együttműködés folytatódhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsszerű karrier, életútvitel Örkény művével

Örkény István ma is aktuális művét keltette újra életre színpadon a győri társulat Funtek Frigyes… Tovább olvasom