Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Tóth Gabi: Merd vállalni önmagad!

˝Törj ki a kiszabott keretből...!˝- hangsúlyozza Tóth Gabi legújabb számának refrénjében. Az énekesnő az I. Téti Rock Fesztiválon adott koncertje előtt nem csak egyedi stílusáról, életfelfogásáról és magánéletéről is beszélt a kisalfold.hu-nak.


- Sok bulin veszel részt fellépőként. Gyakran megfordultál könnyűzenei rendezvényeken, mielőtt befutottál?

- Szerencsére nincs hiány felkérésből. Életem egyik legjobb koncertje az volt, mikor a Sziget Fesztiválon egy teltházas sátras buli kerekedett. Szívesen látogatok el mindenhova, örülök, hogy itt lehetek Téten. Szeretem a vidéki fesztiválok hangulatát, otthon érzem magam. A Megasztár előtt is sok bulin megfordultam, a bandámmal gyakran felléptünk előzenekarként.


- Legújabb, Salalla című számod egyéni szabadságra buzdít. Hogyan fogalmaznád meg a dal üzenetét?

- Törj ki a kiszabott keretből! Élj! Arról szól, hogy merjünk mások lenni, és vállaljuk fel azt, ami nekünk tetszik. Ha egy kivágott harisnya jön be, azt veszem fel, és nem érdekel, mit gondolnak mások. A dal üzenete, hogy ne másoknak akarj megfelelni, hanem légy saját magad.

Salalla.


- A stílusod egyedi, feltűnő. Beleszól ebbe a reflektorfény?

- Mindig idiótán öltözködtem. A napokban megjelent egy cikk arról, hogy ezzel a komplexusaimat szeretném kompenzálni, és rossz hatással vagyok a fiatalokra. Ezt cáfolnám, soha nem voltam szégyenlős vagy szorongó ember. Ilyen vagyok, s nem érdekel, hogyan ítélnek meg.

Tóth Gabi
Tóth Gabi

- Sok rajongóval büszkélkedhetsz. Van, akire felnézel, számodra meghatározó?

Pink a kedvencem. Nem csak a külseje miatt, szimpatikus életvitele, gondolkodásmódja, magaménak érzem mentalitását. Kisugárzásából következtethetünk arra, hogy milyen típusú ember. Érzem, hogy életstílusunkban s lelkileg is hasonlítunk egymásra. Ő sem foglalkozik azzal, amivel nem érdemes, tisztában van vele, mennyien elfogadják és szeretik, a rosszakarókra nem fecsérel energiát. Tetszik, hogy képes megújulni, mindig izgalmasat nyújtani. Amerikában sokkal befogadóképesebbek az emberek, ha itthon egy csíkos harisnyát veszel fel, azt hiszik, hogy megbolondultál. Sokan mondják, hogy utánozom Pinket és Rihanna-t, ezt nem mondanám, de igaz, hogy mindenki merít ihletet valamiből, ami nem feltétlenül koppintás. Divatcuccokat is azért hord az ember, mert látja másokon, hogy mi a trendi.

További fotók a Téti Rock Fesztiválról: Stróbli Norbert.


- Látni, hogy nagyon élvezed a koncertezést. A fellépéseket szereted jobban, vagy szívesebben mozogsz a kamerák kereszttűzében.

- Mindegyik más élmény. Élőben zenélni az embereknek a legnagyobb dolog, s a felvételekkel ellentétben kapok visszajelzést. Nagyon jó érzés fent állni a zenekaroddal a színpadon, s látni, hogy a közönség tombol. A valóság show-kban nem mindig éreztem jól magam. Nem feltétlenül a környezet miatt, inkább az zavart esetenként, hogy idegen emberek vesznek körül. Másrészt nagyon örülök annak, hogy húsz évesen eljutottam Argentínába, Ausztráliába. Nem gondoltam volna öt éve, mikor Tapolcán hagymát ültettem a földeken, hogy csodálatos helyekre utazhatok, s tévés műsorokban vehetek részt. Sok jó emlékem van, s voltak rossz pillanatok. Ha letörve éretem magam, nem tartottam vissza azért a könnyeimet, hogy mások ne tartsanak gyengének. Az az erős, aki ki meri mutatni érzelmeit a kamerák előtt is.


- Hogy áll az új lemez?

- Folyamatban van. Kicsit megcsúsztunk, közbe jött a Viva Comet, Bravo Otto díjátadó, klipen dolgoztunk. A dalok megvannak, előreláthatóan szeptemberben jelenik meg a második album.

Tóth Gabi és zenekara az I. Téti Rock Fesztiválon. Fotó: S. N.
Tóth Gabi és zenekara az I. Téti Rock Fesztiválon. Fotó: S. N.

- Örültél, mikor felkértek a Valami Amerika 2 zenéjének megéneklésére?

- Nagy megtiszteltetésnek éreztem. Hirtelen jött a dolog, egy vállalat buliján énekeltem, ahol a film rendezőjének, Herendi Gábornak megtetszett a hangon, s közölte, hogy rám van szüksége. Pörgősen dolgoztunk, egy hét alatt megvolt a felvétel és a klipforgatás. Imádom a dalt, s jó Csipával, a Hooligans frontemberével énekelni.


- Mi a helyzet a magánéletedben?

- Szingli vagyok, és így érzem jól magam. Most nem kell pasi, egyelőre teljes az életem nélküle is. Fiatal vagyok, lefoglalom magam munkával, itt a nyár, vannak barátaim. Nem keresem a szerelmet, ha meglátom azt, akivel érdemes kapcsolatot kezdeni, úgyis vezérelnek az érzéseim.


- Susanne Boyle-t, az angol tehetségkutató felfedezettjét megviselte a hirtelen szerzett hírnév. Te mindezt látszólag könnyen kezelted.

- Szerintem azért van nehéz helyzetben, mert élete nagy részét átlag emberként élte le, sokáig nem volt ismert, talán meg sem fordult a fejében, hogy befuthat. Más fiatalon a középpontba kerülni, úgy, hogy ez az álmod, elképzelted, készültél, s vágytál rá. Nem mondom, hogy könnyű volt a változás, amit a siker okozott. A legnagyobb segítséget a családom s a barátok támogatása jelentette.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Catherina 2009. június 15. 18:45
  „ja! és magáért beszél, hogy míg tóth gabit kb .20-an ha hallgatták, az előbb említetteket 150-200-an. végül is ez a lényeg, nem a felfújt imertség.”
 • 22. Catherina 2009. június 15. 18:43
  „21-nek: valószínű igazad van úgy átlagban, de biztos aludtál már amikor a későbbi estében klasszikus rock-számok hagzottak el a robe´s rock band-től, akik az első napon a legnagyobb sikert érték el, hogy le sem akarták engedni őket a színpadról. Bár a 144 képből egy nem jutott ki nekik ennek ellenére, de még csak meg sem említette a média őket, mert a nagy nevekkel akartak tarolni, pedig nem ártana inkább az igazán jó zenére felhívni a figyelmet! és azt a zenét nem a kertek alatt kellett volna hallgatni, akkor másképp vélekednél.”
 • 21. Donkamillo 2009. június 15. 09:46
  „Üdv mindenkinek. Volt szerencsém a kertemből végighallgatni ezt a "rockfesztiválnak" nevezett akusztikai merényletet. Mert drága barátaim ez nem volt senem rock, senem fesztivál, egyszerűen csak színvonaltalan próbálkozás. Mondom ezt Önöknek több éves zenészi múlttal és jónéhány fesztivállal (fellépőkéként)a hátam megett. Volt itt kérem tisztelettel beat, blues, pop, néhány nyugdíjas rockzenekar, de a műfaj jellegzetessége, annak mai egyéniségei, vagyis a sava-borsa az hiányzott. Lehet nem volt pénz. De ha nincs akkor nem kell erőlködni, mert ugye annak ez a vége. És itt még szó sem esett a technikai problámákról, szerencsétlenkedésekről. Gabikáról csak annyit, hogy még mindíg erősen identitászavaros, tehetség kérdőjeles, és az utánzásra szorítkozik a repertoárja. Azt meg a Sipos Petiék sokkal jobban művelik.”
 • 20. Zoé 2009. június 14. 22:24
  „Befutott előadóknak elengedhetetlen az image. Azt azért senki sem vitatja, hogy jó hangja van, s tehetséges. A pocskondiázók meg nyelvújítókká lettek, a macska meg fel van mászva a fára.”
 • 19. pancser 2009. június 14. 21:25
  „Ez egy Riba, nem liba és minden meg van mondva. Tombol a sötétség, a butulás.”
 • 18. Reális 2009. június 14. 20:56
  „Szánalmas...(moderálva)!”
 • 17. lacim6 2009. június 14. 18:13
  „Tóth Gabi: Merd vállalni önmagad Ezt a hülye dumát, most biztos azt hiszi valami nagyon okosat mondott. Ja és a világbékét elfelejtette.”
 • 16. TakácsTamás 2009. június 14. 18:07
  „Ez a Gabika egy szégyen. Oda volt való, a dzsungelbe árkot ásni... Csak én azért sem fizettem volna neki.”
 • 15. tornacipő 2009. június 14. 17:26
  „hát japo,
  ha neked a lord meg a p.mobil a rock, akkor kb te is a tótgabi szintjén vagy, szánalmas”
 • 14. Japo 2009. június 14. 17:17
  „Az a legjobb,hogy Gabikáról írogatnak a rock kapcsán, azokról nem akiktől tudjuk mi az a rock Magyarországon. Beatrice,Lord,P Mobil. Ezek a zenekarok mikor elkezdték a pályát Gabika még apuci zacskójában inger sem volt.Hát elég érdekes,hogy őt kérdezik a rock-ról.”
 • 13. TakácsTamás 2009. június 14. 16:19
  „Az üzenet? Miért, van ebben bármi erkölcsi, szemléletbeli útmutatás, azon kívül, hogy legyél laza, b...ál a világra, ne vállalj felelősséget semmiért, és ne is érdekeljen semmi más, csak a pia, a szex meg a bulizás?”
 • 12. AranyKözépút 2009. június 14. 15:26
  „Nem tudom, hogy a T. kommentelők elmúltak e már 18 -20-22 évesek. Ha igen, akkor fogják fel, hogy egyszerűen nem nekik szól a zene, az üzenet.
  Ha nem, tehát még fiatalok, akkor kívánom nekik, hogy olyan személyt , zenészt, színészt, sportolót stb. válasszanak idolnak, aki tényleg jófej, aki tényleg érdemes erre.”
 • 11. bonita2 2009. június 14. 15:13
  „She ain´t all that:(”
 • 10. TakácsTamás 2009. június 14. 14:39
  „(moderálva)...valakik tolják hátulról, üzleti érdekből. Ennyi. Másnak meg a példaképe. Szánalmas.”
 • 9. Princ 2009. június 14. 12:51
  „Ki ez a nő? Nem nő. Egy éretlen-eszetlen kislány, aki naggyá akar válni. Mint minden kamasz. Egy "egyedi" Pink-utánzat, akinek ahhoz is kevés van a kis fejében, hogy felfogja, hogy mit művel. Szegényke nagyot fog koppanni, ha a média talál helyette más egyedi és megismételhetetlent.”
 • 8. kolombela 2009. június 14. 11:53
  „eufrozina 3.
  "Nagyon tetszik az életfelfogása.Nem számít mások véleménye,az a lényeg hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben." idézet tőled. Szerencsétlen gyermek, hát nem veszed észre, hogy csak egy szerep az amit jól betanulva eljátszik. Azt mondja, amit az image elvár tőle.”
 • 7. MTT 2009. június 14. 10:20
  „jav: "nincs egy értelmes mondata.."”
 • 6. MTT 2009. június 14. 10:18
  „Kár, hogy azt nem kérdezték meg tőle, mikor, és milyen iskolapadban ült, mert hallottam a kislányt "beszélni" az egyik tv csatornán és annyira egyszerű, hogy hihetetlen. Folyékonyan káromkodik, nincs egy értelmes mondta. Szégyen, hogy nő(?) létére ennyire primitív. Szerintem egy felkapaszkodott kis senki, aki a nővére énektudása és ismertsége révén evickélget. Idő kérdése és eltűnik a szemünk elől.”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. június 14. 10:00
  „Ki nem állhatom ezt a számot, de a kereskedelmi rádiók agyba-főbe nyomatják, mert állítólag "erre van igény".”
 • 4. Tapmancs 2009. június 14. 08:30
  „Majd kinövi a kis csitri.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Retrostrand lesz idén a győri uszodából

Zsíroskenyér hagymával, málnaszörp és jaffa várta az újságírókat pénteken a győri strandon - a retro… Tovább olvasom