Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Tóth Daniella a Móra iskola szépe - Fotók

A decemberi mórás party főműsorszáma volt, a Móra szépségkirálynőjének Tóth Daniellát választották.

A decemberi mórás party egyik főműsorszáma volt, a Móra szépségkirálynőjének megválasztása. Ennek apropójából kérdeztük meg a szépségjelölteket és az IMAGE modellügynökség képviseletében Bogár Bulcsút

Christmas party várta december 17-én a bulizni vágyó mórásokat és a győri középiskolásokat. A partyt sok felkészülés előzte meg, mind a szervezők, mind a versenyzők részéről. Bartha Gertrúd, az iskola egyik tanára volt a főszervezője az estének, akinek szépségipari múltja miatt kedvezett különösen ez a feladat. A versenyzőket szakmai zsűri bírálta, a Loren szépségszalon képviseletében Pohl Zsuzsanna és Bertalan Katalin, akik segítették a lányokat a felkészülésben is. A Vox szépségszalontól Páskuj Mónika, Bakus Adrienn, és Török Anett, akik szépítették a lányokat verseny előtt.

A szakmai zsűri a lányok közül az első három helyezettet díjazta, és emellett a közönség is szavazhatott az általa legszebbnek tartott lányra. A 7 jelöltnek alkalmi öltözetben kellett felvonulni a zsűri előtt.A verseny előtt megkérdeztük a lányokat a motivációról, céljaikról.

Hogy zajlott a nevezés? Bárki jelentkezhetett a versenyre?

Poleczki Petra: Az osztály választott ki, bár én magamtól nem jelentkeztem volna.

Tóth Daniella: Szerettem volna kipróbálni magam, és szerencsére az osztály is úgy gondolta, hogy én vagyok a megfelelő ember.
Szalai Evelin: Újabb kihívásnak tekintettem, ez volt az oka annak, hogy jelentkeztem.

Te hogy tudtál felkészülni erre a versenyre?

P. Petra: A suliban volt felkészülés, de az unokatesóm, akit korábban már fotóztak, ellátott pár jó tanáccsal.

T. Daniella: Nem volt nehéz felkészülni, azonban a ruhával megszenvedtem kicsit.

Sz. Evelin: A verseny előtt több időt fordítottam magamra, többet mozogtam, szoláriumba mentem, és fodrász készítette el a hajamat.
Komoly konkurenciát jelentetek egymás számára. Felkészülésetek is hasonlóan zajlott. Mindeki a legjobb formáját hozta. Milyen eredményre számítasz?

P. Petra: Mi inkább segítjük egymást, persze örülnék, ha nyernék, de tudom a részvétel a fontos.
T. Daniella: Az a fontos, hogy jól érezzük magunkat, de én is a legjobbakat remélem.

Sz. Evelin: Titokban reménykedem, hogy megnyerem a versenyt.

Van már valamilyen tapasztalatod ilyen versenyekről, esetleg a modellkedéssel kapcsolatban?

P.Petra: Egy modellügynökség felkért már közös munkára, de mégsem mentem el.

T. Daniella: Sajnos ilyen téren még nincs semmilyen tapasztalatom.
Sz. Evelin: Több szépségversenyt megnyertem már, így van némi tapasztalatom.


Bogdán Henrietta, a különdíj nyertese
Bogdán Henrietta, a különdíj nyertese
A zsűrinek a bevonulás után 20 perce volt meghozni a döntést. Első helyezést ért el Tóth Daniella, akit láthatóan meglepett az eredmény. Az „IMAGE" modellügynökség felajánlott neki egy 1 éves szerződést. A második helyezett Németh Barbara lett, akinek a díja fél éves modellszerződés az IMAGE felajánlásával. Pintér Alexandra nyerte el a harmadik helyezést, mely tárgyi ajándéka egy 4000Ft-os utalvány volt a Vox szépségszalon felajánlásából. A közönségdíjas, Bogdán Henrietta nyerte el, szintén fél éves modellszerződéssel az IMAGE ügynökségnél.
Mindezen ajándékok mellett a versenyzők részt vehetnek egy-egy alkalmi frizura és sminkfotózáson, a Loren szépségszalon jóvoltából, mely felkerül a stúdió honlapjára.

A verseny után a meghatódott szépségkirálynőt kérdeztük meg érzéseiről.

Hogy érzed magad most, hogy megválasztottak a Móra legszebb lányának?

Tóth Daniella: Nagyon furcsa érzés, mert meg voltam róla győződve, hogy nem én nyerem meg a versenyt. Nagyon örülök a díjaknak, mindent megteszek, hogy maximálisan éljek a kapott lehetőségekkel.


Név: Tóth Daniella
Név: Tóth Daniella
Osztálya: 8/b
Csillagjegye: skorpió
Hobbija: kézilabda
Mottó: Lépj túl a múlton, élj a jelenben, és építsd a jövőt!
Megkérdeztük a modellügynökség képviselőjét, Bogár Bulcsút, a szakmáról, tervekről, a modellvilág szabályairól, melyre készségesen, tabuk nélkül válaszolt.

Ez a verseny remek alkalom volt arra, hogy kitűnő alapanyagot találjon az ügynöksége számára. A lányok közül kettőt is esélyesnek tartott a szakmában való elhelyezkedésre, de a látszat ellenére ez is nehéz pálya. Rendkívül fontos az alázat, ez az alapja mindennek, ennek hiányában nincs esély a kifutón. Fontos, hogy a modellnek legyen felelősségtudata, mert bárki jó lehet, nem szabad elfelejteni, hogy keményen kell dolgozni. Az a legideálisabb, ha valaki 13-19 kora között indul el ezen a pályán.

Egy modell mindig magát kell, hogy adja, nem szabad színészkednie. A szakma „szamárlétráját" mindig ugyanúgy végig kell járni, azonban szükség van jelentős „indulási" tőkére. Ahhoz, hogy valaki modellkarrierbe kezdjen, kell egy profi portfólió, rengeteg divatos cipő és ruha, ami nem kis költség. Számolni kell azzal, hogy a statisztikák szerint, száz modelljelöltből csupán háromnak adatik meg a lehetőség, hogy karriert fusson be.

Írta: Szente Zsófia, Hartmann Réka, Gőgös Balázs, újságíró szakképzés, Móra

Olvasóink írták

 • 2. Goldmund 2011. január 06. 11:02
  „"szükség van jelentős ,,indulási" tőkére ................... a statisztikák szerint, száz modelljelöltből csupán háromnak adatik meg a lehetőség, hogy karriert fusson be."

  Ha ezt bármely más pályáról mondanák pályaválasztásnál, szerintem senki sem fogna bele. Pláne, ha hozzátennék, hogy 30-35 éves korában kiöregszik az illető.
  Az ilyen szépségverseny játéknak jó, önbizalomnövelésnek szintén jó, de erre alapozni nem érdemes. Inkább tanulni érdemes, hogy valami normális foglalkozása legyen az embernek.
  És van némi igazság az 1.hsz-ban is ("mint húst a húspiacon").”
 • 1. Madarász 2011. január 05. 15:43
  „Te jó ég!

  Ez alakalmi ruha? Normális helyre ilyenben régebben be sem engedték volna őket!

  Ne mondja már nekem senki, hogy egy 8-as gyereknek engedni kéne, hogy így öltözzön fel és mit keres egy kiskorún a festék? Hogy képzelik, hogy a gyereket kiöltöztetik, mint valami utcanőt?! Aztán csodálkoznak, hogy annyi pedofil van, mikor kiteszik őket, mint a húst a húspiacon...

  Tanulnának inkább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost sodort el egy autós Koroncón - belehalt sérüléseibe

Segítségnyújtás elmulasztása miatt keresi a rendőrség azt a gépjárművezetőt, aki Koroncón elsodort egy kerékpárost. A sérült másnap belehalt sérüléseibe. Tovább olvasom