Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Tóth Brigitta huszonnyolc társát utasította maga mögé

Csornai diáklány nyerte meg a nyolcadik Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjét, melyet a csornai Hunyadi gimnáziumban rendeztek.

Tóth Brigitta huszonnyolc társát utasította maga mögé. A verseny záró rendezvényén elhangzott: a rendőrség jövője szempontjából nagyon fontos az utánpótlás képzése.

Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny Csornán.


Dr. Takács Tibor ezredes, megyei rendőr-főkapitány fogalmazott így. Hozzátette: a rendőri pálya hivatásból könnyedén, jól és szenvedélyesen űzhető. „Hivatalnokként azonban nagyon nehéz kenyér"-jegyezte meg.
A huszonkilenc versenyző közül negyedik helyen végzett Nagy János, a Baranya megyei Radnóti Miklós Szakközépiskola tanulója. Harmadik lett Bekő Dénes, a bajai Bereczki Máté Szakképző Iskola diákja, a második helyet Varga Klarissza szerezte meg, szintén a bajai intézményből. Az első helyen pedig Tóth Brigitta, a Hunyadi gimnázium rendvédelmi szakos tanulója végzett. A legjobbak jutalma pénz- és tárgyjutalom lett, de valamennyi versenyző, illetve felkészítőik kaptak oklevelet, illetve ajándékot. Tóth Brigitta felkészítő tanára dr. Pásztor Tibor alezredes, a Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese volt.

A rendvédelmi versenyt dr. Horpácsi Ferenc ezredes, az Országos Rendőr-Főkapitányság főosztályvezetőjének gondolatai zárták.
– Azok az iskolák, ahol rendészeti képzés folyik, kicsit mások, mint a többi-fogalmazott. – Az iskola szelleme, a tanulók viselkedése más, mondhatjuk, hogy több, jobb a képzések által. Bízom benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a rendészeti fakultációban tanulók közül százan-százötvenen most is sikeresen felvételiznek a rendészeti oktatási intézményekbe. Évek óta megalapozott utánpótlási bázisát képezik ezek a diákok a rendészeti szervek állományának.

Az egyéni döntő után a rendészeti középiskolák áprilisban Szegeden találkoznak ismét. Akkor a csapatversenyt rendezik meg a csongrádi fővárosban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: népszavazás a munkavállalókért

Az Orbán-kormány kritikája lesz az általunk kezdeményezett népszavazás - jelentette ki Szél Bernadett, az LMP képviselője Győrben. Tovább olvasom