Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Törvénykezési negyed a győri Domb utcában

Az ítélőtábla és a fellebbviteli főügyészség elhelyezésének előké-születeiről tájékozódott és az uniós jogharmonizációról beszélt csütörtöki győri látogatásán Hankó-Faragó Miklós, az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára.
Tíz-tizenkét lehetséges terület közül a Domb utcára esett a választás: itt létesül majd a győri ítélőtábla és a fellebbviteli főügyészség két épülete, vagy ahogy máris nevezik, a törvénykezési negyed. A területet a helyszínen is megtekintette volna csütörtökön Hankó-Faragó Miklós, az Igazság ügyi Minisztérium politikai ál lamtitkára, a vigasztalanul szaka dó eső miatt ez elmaradt.

Kattintson a képre!

Az államtitkár azonban Balogh József polgármester társaságában sajtó tájékoztatón elmondta: rendkí vül nagy értékű az az adomány, amivel Győr segíti az igazságügyi negyed kialakítását. 2006-ra épül meg Az önkormányzat, mint lapunkban már írtunk róla, ingye nesen bocsátja rendelkezésre a tulajdonában lévő Domb utcai területet, vállalta a beépítési terv-pályázat lebonyolítását és finanszírozását. Most már a kivite lezés közbeszerzési pályázata van folyamatban, ezt már a két leen dő tulajdonos végzi. Az ítélőtáblák jövő év januárjá ban kezdik meg működésüket.

Addigra a győri létesítmény nem lehet kész, így a szervezetek ideiglenes helyen működnek majd. A törvény kezési negyed várhatóan 2006 első félévére készül el, költsége 1,5–2 milliárd forint között lesz. A közösségi jogok a mérvadók A politikai államtitkár szólt arról, hogy az uniós csatlakozás jogharmonizációja még közel sem befejezett. Mint mondta, egyik napról a másikra akkora, vagy nagyobb jogrendszer lépett életbe, mint a „sajátunk". Az irányelvek szerint a bíróságokon a közösségi jogot kell előtérbe helyezni, így megtörténhet, hogy nemritkán a luxemburgi bíróságot kell meg kérdezni döntések előtt.

ELŐZMÉNYEK:

Igazságügyi központ Győrött (2004-03-26) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A XIV. Győri Általános Vásár programja

300 kiállító, több mint 1000 termékkel a lakberendezéstől az informatikáig, színpadi műsorok… Tovább olvasom