Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Törvényes a vízalapdíj

Törvényes a megyei települések nagy részén alkalmazott ivóvízalapdíj – derült ki a győri közgyűlés csütörtöki ülésén. Mint beszámoltunk arról, a regionális közigazgatási hivatal a Pannon-Víz zrt. és a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. szolgáltatási területéhez tartozó több mint 170 önkormányzatnak küldött törvényességi észrevételt, kifogásolva, hogy ivóvízrendeletében alapdíjat is meghatározott.
A megállapítást az Alkotmánybíróság (AB) korábbi határozatára alapozta, amiben az áll, hogy az ártörvény értelmében csak a nyújtott szolgáltatásért kérhető pénz, a rendelkezésre állásért nem. A győri közgyűlés csütörtökön tárgyalt a kérdésről, s az előterjesztésben a törvényességi észrevétel elutasítása szerepelt. Időközben azonban dr. Németh Éva, a regionális közigazgatási hivatal elnöke levelet írt Borkai Zsolt polgármesternek, amelyben kifejtette: az észrevétel megtétele után az AB törvényesnek találta az ajkai rendeletet, amelyben szintén van alapdíj. Hozzátette: nem kifogásolható, ha az önkormányzat 2008-ban is a fogyasztásmérő átmérőjének mérete szerint differenciált alapdíjat határoz meg.

A képviselők számos más ügyben is döntést hoztak. A Győri ETO FC utánpótlás-nevelésére ötmillió forintot hagytak jóvá. A Petőfi Sándor Művelődési Ház működtetésére egyszerűsített, tárgyalásos közbeszerzési eljárást hirdettek meg. A Győri Fejlesztési Pólus Kft. 13 millió forintos törzstőkéjét 12 millió 250 ezer forinttal megemelték. Közterületek neveiről is határoztak. A győri börtön előtti 1956. október 25-i sortűzben mártírhalált halt Máté Máriáról, Szabó Béláról és Halász Ödönről utcát neveztek el Szabadhegyen és Ménfőcsanakon. A szabadhegyi 2395/1 helyrajzi számú közterület az Iker utca nevet kapta.

A testület egyetértett azzal, hogy a lengyelországi Poznańńal Győr testvérvárosi megállapodást kössön. A közgyűlés rábólintott arra is, hogy a megüresedett, rossz állapotban lévő Bajcsy-Zsilinszky Endre út 57. szám alatti társasházat árverésen értékesítsék. Az ingatlan teljes forgalmi értékét a szakértő 61,5 millió forintban állapította meg.
(A közgyűlés további döntéseiről tegnap számoltunk be.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztési program civileknek Pannonhalmán

Pannonhalma - ''Egyházi és egyházközeli civil szervezetek felkészítése a Nemzeti Fejlesztési Terv… Tovább olvasom