Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Toronyból ereszkedtek a kiskommandósok

Önvédelem és felelősség, fegyelem lehetne a szlogenje a győrújbaráti kölyökkommandós-tábornak. A kisebbek és nagyobbak vegyes csoportokban, egymást segítve jutnak túl a megpróbáltatásokon.

Hivatásában elkötelezett rendőrök szerveztek kölyökkommandós-tábort tavaly nyáron, s maguk is meglepődtek azon, mekkora az igény rá. Közel kétszázan jelentkeztek, de a három turnus egy-egy hetén csak 40–40 fiatal vehetett részt. Az idei első két turnusban, amelyek már befejeződtek, 60–60 gyermek volt, az augusztus 16-án kezdődőre még várnak jelentkezőket a szervezők.

A megyei főkapitányság humánszolgálatának sportért felelős tisztje, Domschitz Katalin százados elöljáróban elmondta, a tábor programjait idén sok mozgással, sporttal bővítették, valamint a tűzoltóság Győr-Sáráson lévő kiképzőbázisán alpintechnikás ereszkedést is tanultak a gyerekek. Újdonság még az amerikai foci, a grundbirkózás, íjászat, vízből mentés.

Nehéz feladat volt a függeszkedőtoronyból alpintechnikával való lejutás. Fotó: T. Gy.
Nehéz feladat volt a függeszkedőtoronyból alpintechnikával való lejutás. Fotó: T. Gy.

– Tavaly inkább győriek voltak a táborban, most érkeztek gyerekek Kecskemétről, Nyíregyházáról, Budapestről, de magyar származású szlovákiai, illetve svéd kisgyerek is volt az egyik turnusban – mondta el Domschitz Katalin.

A tábor vezetője, Simon Botond törzszászlós, intézkedéstaktikai szakoktató Gerencsér Rezső főtörzszászlóssal és Pozsgai Zsolt törzszászlóssal együtt a ˝férfias˝ kiképzés mellett a fegyelemre is oktatják a gyerekeket.

– A nap reggeli tornával kezdődik. Önfegyelemre, egymás segítésére tanítjuk a résztvevőket. Amennyiben széthúzást tapasztalunk, vagy nem segítik egymást a feladatok végrehajtásában, akkor fegyelmezünk is – jegyezte meg Simon Botond.

A csoportokban kicsik és nagyok együtt vannak, mindent együtt csinálnak. Az idősebbek felelnek a kicsikért, segítik egymást.

A szülők elégedetten vitték haza a táborozókat az első két turnus után, s szinte egy másik gyerkőcöt kaptak vissza. Ráfér a fiatalokra a sok testmozgás, miután az iskolákban csökkentették a testnevelésórák számát.

Olvasóink írták

  • 1. Tabornok 2010. július 23. 03:06
    „Egy hét alatt megnevelték a gyerekeket? Ez igen!
    A parlamenti képviselőknek 3 hét kiképzés minimum kellene, hogy normálisabbak legyenek!
    Jó tudom, csak álmodozom időnként, bocsi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérhetik előre a pénzt a nyilvános WC-ben

A győri vasútállomás vécéjéről rossz emlékei lesznek az ötéves kisfiúnak. Tovább olvasom