Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Törököt fogott a Győri Balett

A török konzul, Bekir Özsoy a Győri Médiaklub meghívására érkezett Győrbe. Több intézmény vezetőjével is tárgyalt. Kiss Jánost, a Győri Balett igazgatóját el is hívta Törökországba.
Aspendos a világ egyik legszebb és legjobb akusztikájú ókori színháza. Törökországban itt rendezték meg kora ősszel az opera- és balettfesztivált. Kiss János azonban nem csak nézőként, vendégként volt jelen. Komoly kultúrdiplomáciai tárgyalásokat is folytatott.

"A médiának, a médiaklubnak köszönhetjük, hogy megismertük a török konzult. Ő azonnal kapcsolatokat akart építeni a két ország között. Meghívott egy látogatásra. Aspendosban aztán találkoztam a nemzetközi balettvilág színe-javával."

Kiss János (jk) a törökországi aspendosi megbeszélésen török kollégáival. A kép a magyarok kulturális tárgyalásáról az egyik török hírportálra is felkerült, számos újságban megjelent.
Kiss János (jk) a törökországi aspendosi megbeszélésen török kollégáival. A kép a magyarok kulturális tárgyalásáról az egyik török hírportálra is felkerült, számos újságban megjelent.

Kiss Jánossal találkozott többek között Sardi Erdogan, a Török Állami Opera és Balett főigazgató-helyettese. A beszélgetés vége az lett, hogy Sardi úr a Győri Balett társulatát meghívta 2014-re, a Bodrumi Fesztiválra, és előzetes megállapodást kötöttek arról is, hogy 2016-ban, amikor is Antalya ad otthont a világkiállításnak, a Török Állami Balettal közös produkcióban lép fel a győri balett-társulat.

"A törökök nagyon vendégszeretők voltak. És kíváncsiak arra, mit mutatunk be, kikkel dolgozunk. Ők is, akárcsak a világ más nagyfesztiváljainak szervezői, minimum két évre terveznek előre. Így kerültünk be a programjukba.

Nagyon örültek annak, hogy szakmai kapcsolat jöhet létre a számukra is ismert és elismert győri társulattal. Ahogy az idei táncfesztiválon Kína volt a kiemelt vendég, úgy 2013-ban, és erről is megállapodtunk, a török balettosok mutatkoznak be" – meséli Kiss János, láthatóan a törökországi élmények hatása alatt.

"Mi most jó értelemben fogtunk törököt magunknak! Bízom benne, a szakmai kapcsolat számunkra és a közönségünk számára is gyümölcsöző lesz."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vastaps a nézőtéren, világszínvonal a porondon

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata kedden este tartotta kétórás nyitó előadását. Tovább olvasom