Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Tornász OB és karate-vb lesz idén a győri Olimpiai Sportparkban - videó

Jövőre pedig robotika világkiállításra kerül sor a helyszínen.
Az idei év hátralevő részében a tornász mesterfokú országos bajnokságot és asihara karate-világbajnokságot rendezik meg a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra épült győri Olimpiai Sportparkban, jövőre pedig robotika világkiállításra kerül sor - tette közzé az MTI.

A létesítményt bemutató pénteki sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy a sportkomplexum jó kihasználtsággal működik, nemzetközi edzőtáborokat is tartottak a sportparkban, amelyekre a környező országokon kívül Ausztráliából, Belgiumból, Svédországból és Izlandról is érkeztek sportolók.
 

Hozzátette, az idei év első nyolc hónapjában összesen 4073 vendégéjszakát töltöttek el az edzőtáborozók Győrben, a Modern városok program keretében - a sportpark szomszédságában - felépülő sporthotel pedig csak bővíteni fogja a lehetőségeket.
 

Győrben van létjogosultsága és fenntartható is egy ilyen sportkomplexum

- mondta a polgármester.

A sportpark megnyitása óta egyebek mellett serdülő birkózó Európa-bajnokságot, ifjúsági atlétikai Eb-t, V4 erőemelő-bajnokságot, országos atlétikai diákolimpiát, országos fogyatékos atlétikai diákolimpiát és országos junior cselgáncs diákolimpiát rendeztek már itt.
 
Fotó: Cseh Róbert

Az idén még a tornászok mesterfokú bajnokságát bonyolítják le november közepén, két héttel korábban pedig az asihara karate-világbajnokságra is a komplexumban kerül sor.
Simon Csaba, az üzemeltető Győr Projekt Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy az idei év első félévében 32 rendezvénynek volt helyszíne a sportpark, és ezekre összesen közel 150 ezren érkeztek, sportolók, nézők, kísérők együttesen.
Jelezte, hogy a komplexumot főként a Győri Atlétikai Club használja, ahová körülbelül háromszáz gyermek jár.
 
Fotó: Cseh Róbert

Délután jó kihasználtsággal működik az épület, s a cél, hogy délelőtt is telítettek legyenek a pályák. Ennek érdekében októbertől a győri óvodák heti bontásban fogják az óvodai testmozgást a sportparkban tartani, a az iskolákkal is tárgyalnak ugyanerről. Szintén egyeztetés alatt van, hogy a rendőrség a felmérőit ott tartsa, illetve az oviolimpiai napokat is a sportparkban rendezzék.
 

Győr sportos város, az olimpiai sportparkkal, a hozzá kapcsolódó Aqua Sportközponttal és az Audi Arénával 21. századi körülmények között lehet sportolni és versenyezni

- tette hozzá Simon Csaba.
A komplexum népszerűsítésére szombaton nyílt napot rendeznek, ahol egyebek mellett napközben atlétikai, ökölvívó, tenisz, súlyemelő, kötélugró és torna bemutatókat tekinthetnek meg az érdeklődők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ óvodáját - sok fotó

Átadták az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ óvodáját - sok fotó
Több mint 1 500 négyzetméteres új óvodaépület készült el. Tovább olvasom