Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Torma Gyula szájjal festő festőművész kiállítása

2011. március 4-én Torma Gyula dunaszegi szájjal festő művész „Mégis élni" című kiállítására került sor Győrött, a József Attila Művelődési Házban.
A művek alkotója a Szájjal és Lábbal Festők Egyesületének tagja. Magyarországon 12 festő tartozik a hazai egyesület soraiba. A tárlatot dr. Gönczöl László, ny. főiskolai tanár, a FÉS elnöke nyitotta meg.

Bemutatta a Torma Gyula életútját, küzdelmeit, alkotásait. a festő először a bal kezével tudott dolgozni, majd ahogy izomsorvadása erősebbnek bizonyult, szájába vette az ecsetet. Elhatározását élni akarása, és az a kívánság motiválta, hogy akaraterejével, küzdeni tudásával, kitartó munkájával áldásos helyzetbe hozza magát, bizonyítsa életerejét.

Fotók: Szük Ödön


A képeken megjelenik a művészt körülvevő természeti környezet, a tavasz és a nyár színpompás növényeinek sokasága, az egyszerű ember, a falusi élet idillikus ábrázolása, a család közössége, a téli és tavaszi ünnepkör szép alkalmainak, a karácsonynak, húsvétnak és hozzájuk kapcsolódó szokásoknak bemutatása, a falu hétköznapi és ünnepi mozzanatainak megörökítése. Képzeletével sajátos világot teremt, belevetíti vágyait: vágyódását a természetbe, az egészséges közösségbe, a hétköznapi valóságba, szükségletét az egészséges élettér, az élet szépsége iránt.

Küzdelmével méltán vívhatja ki mindannyiunk tiszteletét és elismerését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Écsi tragédia: betörtek az üresen maradt házba

A hétvégén betörtek abba az écsi családi házba, ahol csütörtökön délután szóváltást követően az apa vadászpuskával lelőtte feleségét, majd önmagával is végzett. Tovább olvasom