Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Torlódás a Szent István úton

Tavalyi „rémálmok” jutnak eszükbe a győri Szent István úton most autózóknak. Nem tudják mire vélni, miért van lezárva a sok huzavonával felújított szakaszon megint egy sáv.
Félpályával szűkül a forgalom a győri Szent István úton, a megyeszékhely fő közlekedési útvonalán, a MTESZ-székház melletti szakaszon. A Mosonmagyaróvár felé tartó irányban a két sáv közül az egyiket javítás miatt terelőtáblák foglalják, a Munkácsy úti jelzőlámpás kereszteződésnél emiatt főként csúcsforgalomban „visszatorlódik" a járműáradat a város közepe felé.

Ez azért is feltűnő, mert az erre rendszeresen közlekedők jól emlékeznek még a tavalyi nyári időszakra, amikor a főút felújításának folytatásaként sor került a Jókai utca–Újlak utca közti szakasz teljes, faltól falig átépítésére. Ez az egyébként szükséges és hasznos munkálat azért maradt emlékezetes, mert – mint tavaly többször is írtunk róla lapunkban – a közmű-rekonstrukciót végzők hanyag munkát végeztek, a már újrabetonozott szakaszt ismételten fel kellett bontani. Mindez jó néhány héttel kitolta az útfelújítás tervezett időszakát. S hogy mennyi többletköltséggel járt, arra legfeljebb az időközben „leváltott" kivitelező tudna választ adni, de ez úgymond az ő üzleti titka, a munkák megrendelőjével elszámolt...

Ilyen előzmények után azonban nem csoda, ha a Szent István úton autózóknak megint a tavalyi „rémálmok" jutnak eszükbe, amikor az említett félpályás lezárást látják.

Szakemberektől azonban azt tudta meg lapunk: nincs nagy baj, legfeljebb csak átmeneti kellemetlenség. Egy csatornafedelet kellett kiigazítania a kivitelező Strabagnak, garanciális javítás keretében. A munka természetéből adódóan azonban a forgalmat nem csak a javítás idejére kellett korlátozni, a friss betonnak szüksége van a megfelelő szilárdulásra. Információink szerint – noha az említett szakaszon valóban nem dolgozik már senki – az útzárat a jövő héten szerdán lehet feloldani.

Eszünkbe jut: úgy tűnik, a csatornafedelek mindig kifognak az útépítőkön. Mert bár az ember már a Marsot ostromolja, olyan csatornafedelet alig sikerül építeni, amely egy szintbe kerülne az útburkolattal...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csepp Kelet-Afrika Győrben

Százával repkednek a trópusi, színpompás szárnyú pillangók a győri állatkert Kelet-Afrika házában,… Tovább olvasom