Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Torkos Csütörtök 2010: terülj, terülj asztalkám!

Jön, jön hamarosan Torkos Csütörtök: ennek apropóján az idei akcióról faggatunk sok-sok megyei éttermet. Szavazással!

A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a Magyar Turizmus Zrt. idén is meghirdeti a Torkos Csütörtök akciót. Torkos Csütörtök 2010-ben február 18-án lesz.

Beszédes adat, hogy tavaly a hazai gasztronómia ünnepén 1300 étteremben 230 ezer vendég torkoskodott.

Egyelőre ugyan még nem publikus az akcióban résztvevő éttermek listája – a Magyar Turisztikai Zrt. azt ígéri weblapján, hogy január közepére nyilvánosságra hozza lajstromot –, épp ezért a kisalfold.hu megkérdezett jó néhány megyei éttermet arról, hogy idén is tudják-e 50 százalékos kedvezménnyel kínálni étel- és italválasztékukat?


Szavazzon!


La Maréda: "az energiát és a munkát mi adjuk, míg a nyersanyagokat vendégeink állják Torkos Csütörtökön"

"Elsősorban azért veszünk részt az akcióban, mert így szeretnénk meghálálni egész évben hűséges vendégeink a figyelmüket" – kezdte Szabó László, a győri La Maréda étterem vezetője.

"Úgy is fogalmazhatok, hogy az energiát és a munkát mi adjuk, míg a nyersanyagokat vendégeink állják Torkos Csütörtökön.

Ezen kívül az is szimpatikus ebben a kezdeményezésben, hogy éttermünkben olyan különlegességeket is megkóstolhatnak vendégeink, amelyeket esetleg teljes áron nem mernének.

Körülbelül 100 vendéget tudunk majd egy időben asztalhoz ültetni, de egészen késő este 22-23 óráig nyitva leszünk. Arra viszont szeretnék kérni mindenkit, hogy a foglalási időt próbálja meg tartani, mivel üresen álló asztalokat sokáig nem tudunk majd biztosítani" – zárta szavait Szabó László.


Torkos Csütörtök bátran lehet próbálgatni a modern konyhaművészetet.
Torkos Csütörtök bátran lehet próbálgatni a modern konyhaművészetet.


Tercia Éttermek: "körülbelül nullszaldós a mérlegünk"

"Fontosnak érezzük, hogy részt vegyünk a Torkos Csütörtökhöz hasonló akciókban, hisz hiába van egy jó kezdeményezés, ha a vállalkozók nem állnak mellé" – közölte portálunkkal Takácsné Pölöskei Dóra, a Tercia éttermek egyik ügyvezetője.

"Ilyenkor Sopronban, Kópházán és Fertőendréden nem pénzügyi eredmények elérése a cél, hanem olyan ízek és hangulat szervírozása, hogy később is visszatérjenek vendégeink" – folytatta Takácsné Pölöskei Dóra.

Arra a kérdésünkre, hogy pozitívan vagy negatívan zárták Torkos Csütörtököt az utóbbi években a Terciákban, Takácsné Pölöskei Dóra úgy válaszolt: "nagyon nehéz ezt kiszámolni pontosan, hisz az érvényes munkaterheket bonyolult egy-egy napra leosztani. Körülbelül nullszaldós a mérlegünk".


Végső visszaszámlálás

A Torkos Csütörtökön 50 százalékos kedvezményt biztosító éttermek jelentkezésének meghosszabbították a határidejét, azaz január 13., 24:00 a végső határidő.

A csatlakozás feltételei

– 50 százalék kedvezmény az étel- és italfogyasztásból, a számla végösszegéből
– 2010. február 18-án egész nap, a teljes nyitva tartási időben
– készpénzes és bankkártyás (amennyiben lehetőség van rá az év többi időszakában is) fizetési mód elfogadása
– az ’a la carte’ kínálatból (a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ’a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása)
– külön erre az alkalomra készített úgynevezett "Torkos Csütörtök", azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.
– adatszolgáltatás kérdőív kitöltésével

(A csatlakozó szolgáltató vállalja, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti és a Magyar Turizmus Zrt. számára 2010. február 28-ig visszaküldi. Az eredményeket a Magyar Turizmus Zrt. az akcióban résztvevők számára eljuttatja.)

A Torkos Csütörtök kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik. Elvitel esetén az éttermeknek nem kell kedvezményt adniuk.

"Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen 2009-ben jogos panasz merült fel, a 2010-es évre nem tudjuk elfogadni" – tette hozzá a Magyar Turisztika Zrt.


Libamáj és drága borok

A kapuvári Stop-Shop pizzéria tulajdonosa, Soproni Barna megkeresésünkre elmondta: "évente részt veszünk a programban. Egész nap minden asztalunk foglalt, melyeket rendre jó előre lefoglalnak. A rendezvényt kiváló reklámnak tartjuk, hiszen sok új vendégre teszünk szert".

"Torkos csütörtökön többnyire új vendégek érkeznek, akik zömmel üdülési csekkel fizetnek, s ilyenkor általában olyan ételeket – libamájat, halételeket vagy drágább borokat – rendelnek, amelyek máskor bizony komoly kiadást jelentenének" – hallottuk Németh Tamástól, a soproni Jégverem fogadó vezetőjétől.

"Ilyenkor jóval több vendégünk van, akik közül sokan az akció után is visszatérnek, tehát egy hosszabb távon is jövedelmező reklámfogásról van szó, mellyel még az 50 százalékkal olcsóbb árak mellett is megéri élni" – vélekedett Kárpáti Angéla a mosonmagyaróvári Nábob étteremből.

Écsi Kerekes Csárda: "külön étlapot pedig Torkos Csütörtökre nem szabad összeállítani"

"Ezekkel a feltételekkel nem tudjuk vállalni, hogy bekapcsolódjunk az országos programba idén. Sajnos, az italok árából is 50 százalékos kedvezményt kell biztosítani, ráadásul a mi étlapunkon egyébként sem magasak a tarifák.

Külön étlapot pedig Torkos Csütörtökre nem szabad összeállítani; összességében ezen okok miatt nem regisztráltunk az akcióra" – tudtuk meg Kerekes Lászlótól, az écsi Kerekes Csárda tulajdonosától.

Amint nyilvánosságra hozza a Magyar Turisztikai Zrt. a Torkos Csütörtökre készülő megyei éttermek listáját, a kisalfold.hu azonnal közli ezt.


1300 étterem, 260 ezer jóllakott vendég

Torkos Csütörtök majdnem elfeledett hagyománya 2006-ban modern formában éledt újjá.

A program sikerét az elégedett vendégek arcára kiülő mosolyon kívül a számok is igazolják: az első évben 500 étterem vett részt a programban, melyek már akkor is több tízezer érdeklődőt láttak vendégül.

A 2007-2008-ban a számok rohamosan nőttek, s így 2009-ben már 1300 étteremben 260 ezer ember ebédelt, uzsonázott, vacsorázott Torkos Csütörtökön.


Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. jucixyz 2010. február 07. 11:50
  „Nem hiszem el, hogy egyesek még ennek sem tudnak örülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Én pl nagyon szeretek enni és most legalább a különlegesebb kajákat is meg tudom kóstolni elérhetőbb áron.

  Aki meg örül neki annak jó szórakozást hozzá!! :)”
 • 35. 13.István 2010. január 15. 17:55
  „A kampány az kell és azt tudja valaki mikor lesz a torkos csütörtök ????
  Ugye Vizkereszt napjával kezdődik a Farsang a báli szezon befejeződik
  a hetedik vasárnapon az utolsó báli nap, Hamvazószrdával megkedődik
  a Nagyböjt ! És megjött a várva várt TORKOS CSÜTÖRTÖK, a zabálás féláron !!

  Addig várni kell : Mindenkinek JÓ ÉTVÁGYAT !!”
 • 34. calico 2010. január 15. 08:28
  „elemér, ha már szóba került a sötétség meg az atom... Azok az igazán sötétek, akik az atomvillanásokat csinálják (csinálták)!”
 • 33. maradando 2010. január 15. 01:07
  „Szalmonella mentes jó étvágyat kiván mindenkinek ! Szalmon Ella .”
 • 32. igazságmondó 2010. január 14. 23:26
  „paris18
  Csinálod a reklámot..........., miért nem írod meg, hogy melyik étteremben lehet kártyával- ha adnak- egész évben 50% olcsóbban enni ??? Vagy megint csak a gazdagok és ismerősek élhetnek a lehetőséggel ????”
 • 31. paris18 2010. január 14. 20:16
  „nekem van egy olyan kártyám amivel egy megyei étterembe egész évben 50% kedvezménnyel ehetek bármit bármikor bármennyiszer bármennyi fővel.nem írom le a helyet nem csinálok reklámot.de egy dekával sem adnak kevesebbet mint ha kártya nélkül mennék
  egyébként meg mindkét oldalnak igaza van valahol.azt teljesen érthető hogy sokaknak nem telik máskor étterembe menni.ahol én dolgoztam étteremben ott semmivel sem volt kissebb adag és szarabb sem volt.viszont az is igaz hogy ezek az emberek közt vannak olyanok akik ezen a napon meg eljátszák a királyt és talpnyaló szolgának nézik a pincért”
 • 30. Truder 2010. január 14. 11:13
  „moderálva személyeskedő”
 • 29. elemér 2010. január 14. 05:12
  „Ki az abszolút sötét?
  Akihez képest egy vödör korom atomvillanás.”
 • 28. elemér 2010. január 13. 22:15
  „Kössz de babgulyás az van Amerikában is. <moderálva>”
 • 27. Truder 2010. január 13. 22:06
  „Elemér meghívlak egy babgulyásra "félpénzér" :)”
 • 26. Primax 2010. január 13. 21:38
  „" Van olyan ami már nem is létezik." ( elemér #23 )
  Esetleg az USA-ban.
  Ott - sok - minden elképzelhető...”
 • 25. b.zoli 2010. január 13. 19:58
  „az is reális hogy kinek mi a finom. én mindenesetre kiprobálnám.”
 • 24. Agent 2010. január 13. 18:58
  „elemér,
  1. fogalmad sincsen mennyi idős vagyok
  2. attól, hogy valaki megél x évet, nem biztos, hogy emberileg nagyobb lesz
  3. én is ismerek nem egy olyan győri éttermet, amelyek jók voltak, de már nem léteznek - sajnos.”
 • 23. elemér 2010. január 13. 18:52
  „Na ne mondd ? <moderálva> Van olyan ami már nem is létezik.”
 • 22. Agent 2010. január 13. 17:57
  „elemér, Győrben van azért számos jó étterem (jóság alatt nem a Michelin csilllagokat értem).”
 • 21. elemér 2010. január 13. 17:19
  „Ettem egy étteremben ott a Rábaparton amit a termálban ajánlottak. Forgalom volt és az italt fogyasztottam közben. Egy nyugdijas elmagyarázta ott mit érdemes rendelni. Ott föznek jól és az árak is jók egész évben ahova idössebek is járnak. Ez univerzálissan igaz.”
 • 20. Zotya13 2010. január 13. 14:32
  „Van Győrben olyan étterem, ahol egész évben akcióznak. Az étel jó, kiszolgálás is. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Marcal éttermet.
  Az igaz, amit itt sokan írnak, hogy torkos csütörtökön olyanok is mennek étterembe, akik késsel, villával nem igen tudnak bánni. Leszólnak mindent és mindenkit.
  Vannak akik csak ilyenkor tudják megengedni maguknak,hogy beüljenek étterembe.”
 • 19. fortuna54 2010. január 13. 14:23
  „5-ös. Igazad van.A nagy menök,mit keresnek ott? Elzabálják az ételt a rászorulóktol,igaz mutassák,milyen nemes eleganciával tudgyák ezt tenni. Szerintem ök is rászorulók,csak szégyenlik.És még királyi vacsorát igényelnek.”
 • 18. Csetneky 2010. január 13. 14:00
  „Nem teljesen értem egyes emberek problémáit. Akinet tetszik a torkos csütörtök, vegyen részt rajta. Akinek nem, az ne tegye. Ennyi.
  Magam részéről 2 éve voltam, egy percet sem kellett várni a foglalt helyemre és a tömeg sem volt elviselhetetlen. Az étel átlagos éttermi volt és az 50% kedvezménnyel volt reális - szerintem - az ár-érték arány.”
 • 17. pacalpöri 2010. január 13. 12:58
  „Hol a bánatba voltál eddig e l e m é r???
  Azt hittem elvit már az ördög :-) De látom neki se kellesz :-(

  Baccus, pedig azt szokták mondani,hogy ahogy öregszik az ember ugy okosodik.
  Hát ez nálad nem igaz.

  Igaz azon a hájas,istenneklátszó,országba lehet ez fordítva műkszik? :-)”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rétalapon két út is megújult

Rétalap - Az önkormányzat az elmúlt időszakban több fejlesztést is befejezett a településen. Tovább olvasom