Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Topon a győri véradók

A nyári kritikus vérhiányon enyhíthet az az akció, amelyet a Magyar Vöröskereszt a Tesco Áruházlánccal karöltve szervezett a hétvégén. A véradók számát tekintve e nemes versengésben a megyék között Győr szerezte meg az elsőséget.
Családi véradó napot szerveztek szombaton a Tesco Áruházlánc közel harminc hipermarketében. A szervezők jóvoltából a helyszínen meleg ebéddel és egy pohár itallal kedveskedtek a résztvevőknek, de a gesztusértékű meglepetés sem maradt el. A győri bevásárlók közül többen az akciót megpillantva jelentkeztek e nemes cselekedetre, de akadt, aki a véradás okán látogatott el az áruház mellett felállított katonai sátorba. Budai Györgyné, a civil szervezet Győr és környéke területi titkára elmondta, hogy a program iránt sokan és sokfelől érdeklődtek. Míg két éve 162-en, tavaly 263-an, idén összesen 361-en nyújtották karjukat.
– Szerencsére nálunk most nincs hiány vérből – tájékoztatott a titkár. – Mindez azoknak az áldozatkész véradóknak is köszönhető, akik szükség esetén bármikor riaszthatók.
A nagy meleg ellenére folyamatosan kígyózott a sor az alkalmi sátor előtt. A vérellátó 13 helyszínen dolgozó munkatársa, valamint az ifjúsági önkéntesek segítették a véradók gyors és szakszerű „kiszolgálását".
Hevesi Ágota Darnózseliről csak azért kereste fel a helyszínt, hogy másokon segítsen. A többszörös véradó a község általános iskolájában tanít és mindig figyelemmel kíséri a szervezet munkáját és másokat is erre buzdít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetett önkormányzat

Augusztus 20. alkalmából a győri önkormányzat, illetve munkatársai több rangos országos elismerésben… Tovább olvasom