Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Tömött buszok: a Kisalföld Volán március 7-ig válaszol az utaspanaszokra

Olvasóink 15 `heringjáratról´ írtak: a legtöbb gondja a 85-ös főúton közlekedő, helyközi buszjáratokkal van az utasoknak. A panaszokat továbbítottuk a Kisalföld Volánnak.

Febr. 26.

"A kifogásolt járatok utasterhelését több alkalommal ellenőriztetni fogom, majd az adatok összegzése után, március 7-ig fogok válaszolunk az utaspanaszokra" - tájékoztatta portálunkat Mihályka Imre, a Kisalföld Volán személyszállítási igazgatója.

Febr. 25.

A legtöbb gondja egyértelműen a 85-ös főúton közlekedő, helyközi buszjáratokkal van az utasoknak. A panaszokat továbbítottuk a Kisalföld Volánnak.

Múlt heti felhívásunkra szép számmal érkeztek Olvasói levelek. A panaszok közül tizenötöt küldtünk el szerkesztve a Kisalföld Volán vezetőinek; remélhetőleg, mielőbb választ kapunk konkrét megoldási javaslatokkal.

Olvasóink leveleiből kitűnik, hogy a 85-ös főúton mentén van a legáldatlanabb állapotban a megyei buszközlekedés. A Győr-Sopron vonalon nem egy olyan járat indul útnak, melyekre felszállni is csak szerencsével lehet - nemhogy leülni.

Fél tucatnyi levelet kaptunk a győri helyi tömegközlekedés kapcsán is. Ezek a felvetésekkel egyelőre azért nem foglalkozunk, mert felhívásunk kizárólag a helyközi járatokra szólt, illetve a tavalyi évben több alkalommal is kiveséztük a több mint félmillió kilométerrel megrövidített, augusztusban életbe lépő új menetrendet.

Somogyi Tivadar győri alpolgármester tavaly év végén kameránk előtt elmondta: kisebb korrekciókra van lehetőség a győri menetrend kapcsán, de nagyobb változtatásokra nincs.

Febr. 19.

Tudósítónk fotója a Sopron-Kapuvár buszjáraton készült: az utasok szorosan egymás mellé préselődnek.

Írja meg, ha Ön is tömött, helyközi buszokon kénytelen utazni nap mint nap - mi pedig továbbítjuk a Kisalföld Volánnak az összegyűlt problémákat.

A felvetéseiket február 25-ig 10 óráig várjuk az online@kisalfold.hu e-mail címre, a levél tárgyában a "buszozás" szót várjuk. Kérjük, pontosan írják meg, melyik, mikor induló megyei járaton szoktak "nyomorogni". Inkognitójukat természetesen megőrizzük.

Portálunk múlt héten számolt be arról, hogy Győr és Bábolna között annak ellenére is tömött buszok közlekednek elsősorban pénteken, hogy a busztársaság több járat esetében nagyobb buszt vet be az utaspanaszok hatására.

"Gyakorta ehhez hasonló és ennél drasztikusabb telítettségű buszjáratok vannak úton. Ez nem csak balesetveszélyes, dearcátlanság is. Az álló utasok is teljes árú bérletért fizetnek.

Ami több tízezer forintba is kerülhet havonta. Szeretném, ha portáljukon keresztül is eljutna a busztársasághoz, hogy ez nem megoldás" - írta Olvasónk, aki a fotót készítette a telített Sopron-Kapuvár járaton.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító
hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embervadászat a soproni lőtéren - könyvajánló

Könyv készült a lőtéri kettős gyilkosságról – részlet a dokumentumkötetből. Tovább olvasom