Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Tömegverekedés Koroncón

Jó néhány betört fej és két összetört autó őrzi az emlékét annak a tömegverekedésnek, ami vasárnap éjjel két óra körül robbant ki Koroncón, a búcsúi bálban.
(illusztráció)
A jól bevált régi szlogen alapján mondhatnánk, hogy: úgy kezdődött a verekedés, hogy a másik fél visszaütött. Ám úgy tűnik, a balhét a Tétről érkezett – a falubeliek szerint – korábbról már ismert roma csoport kezdeményezte. A rendőrség azonban egyelőre ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást garázdaság miatt.

Mindenki vert mindenkit

A koroncói Sport vendéglőben egyik pillanatról a másikra robbant ki a tömegbunyó. A kívülállók csak annyit láttak, hogy mindenki ver mindenkit. Holott sokan csak éppen rosszkor voltak rossz helyen, s alig tudtak kimenekülni a hirtelen keletkezett attakból. Még a vendéglő tulajdonosa sem úszta meg, hiszen amikor a verekedés mellett elhaladt, valaki fejbe vágta egy üveggel.
Szerettük volna a tulajdonost is megkérdezni a történtekről, de nem kívánt nyilatkozni. Nem úgy azok a falubeliek, akik maguk is ott voltak, vagy családjukból valaki részt vett a bálon. Egy fiatalasszony – másokhoz hasonlóan – hajnal három előtt szaladt haza, s otthon rögvest beszámolt a tömegverekedésről. Elmondta, hogy olyan gyorsan tört ki a balhé és olyan erővel, hogy hirtelen nem tudtak tenni semmit. Csak egy kis idő múlva ocsúdtak fel és menekültek, ahogy tudtak.

Mentő jött a sérültekhez

Mások elmondása szerint a téti roma társaság eleve úgy érkezett Koroncóra, hogy balhézzanak. A sportpályánál tartott búcsúbálra is a közeli kocsmából mentek át, ahol már elkezdték a kötözködést, ezért azt a műintézményt is idejekorán be kellett csukni. Pedig búcsúkor nem szoktak éjfél előtt zárórát tartani. A tömegverekedéshez a rendezők riasztották a rendőrséget, miután az utcán egy Mercedes és egy Lada személygépkocsit is összetörtek a garázdálkodók. Néhány sérült ellátására mentőt kellett hívni.
A koroncóiak közül sokan csak reggel – vagy éppen tőlünk, érdeklődőktől – hallottak az éjszaka történtekről. Elmondták, hogy már régen nem járnak a búcsúbálra, mert mindig van valami balhé. Inkább jót alszanak helyette. S úgy tűnik, ők jártak jobban.
A garázdaság vétségének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás azt hivatott kideríteni, hogy ki vagy kik kezdték a verekedést. Tegnap tanúkihallgatással telt a bűnügyi osztály előadóinak napja. Egyelőre – mint az ilyenkor lenni szokott – mindenki sértettnek vallja magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Freeinfo - ingyenes köztéri adatbázis Gyôrben

Ingyenesen használható információs terminálokat helyeztek üzembe Győrben; a berendezések közérdekű… Tovább olvasom