Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Tömegközlekedés hosszú távú koncepcióval

Győrnek hosszú távú tömegközlekedési koncepcióra van szüksége – hangsúlyozta Borkai Zsolt. A Fidesz polgármesterjelöltje a Kisalföld Volán vezérigazgatósága előtt tartott sajtótájékoztatót.
Borkai Zsolt tegnap a Kisalföld Volán vezérigazgatójával tárgyalt, majd a sajtó képviselőivel ismertette programjának a győri tömegközlekedéssel kapcsolatos részét. A Fidesz polgármesterjelöltje megállapította: a megyeszékhelynek nincs hosszú távú koncepciója.

– A város élén egyik első ténykedésem lenne, hogy egybeépíteném a fiókokban rejtező, szakmai, és nem politikai, alapon született, Győr tömegközlekedésére vonatkozó elképzeléseket, és azt a képviselő-testület elé vinném. Ennek alapján lehetne kialakítani egy olyan – nem négy, hanem legalább tíz évre szóló – tervet, amelynek megvalósításával megoldódna a mostanában gyakran uralkodó kaotikus állapot – hangsúlyozta Borkai Zsolt, majd megjegyezte: – Nem véletlen, hogy az utóbbi időben visszaesett a város tömegközlekedésének forgalma, a napjában többször kialakuló dugók miatt megbízhatatlanná vált a buszforgalom.

A Fidesz polgármesterjelöltje szerint a leendő koncepció része lehet, hogy bizonyos utcákat csak a buszforgalomnak tartanak fenn, a biciklisek érdekében összekötnék a városban már meglévő kerékpárutakat, a gyalogosoknak új járdákat alakítanának ki. Borkai Zsolt megemlítette: egy nemrég készült szakmai felmérés szerint megfelelő forgalomszabályozással harminc százalékkal felgyorsulna, hosszú távú koncepció nélkül pedig hamarosan összeomlana a megyeszékhely közlekedése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Nekünk a szülőföldünk Magyarország''

23. alkalommal találkoztak Győrött a Kárpát-medencéből érkezett résztvevők a XXIII. Nemzetközi… Tovább olvasom