Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tomboló Győri Nyár

Bár az időjárás nem minden esetben kényeztette el a közönséget, a Győri Nyár fesztivál tombol rendesen. Sebestyén Márta és a Muzsikás együttes koncertje erre az egyik legjobb példa.
Sebestyén Márta
A Győri Nyár rendezvényeinek többsége ingyenes, hogy a szervezők és a város szándékai szerint: minél többen megtekinthessék azokat. Ám úgy tűnik, a fizetőképes kereslettel sincs gond a kulturális értékek területén. Sebestyén Márta és a Muzsikás együttes koncertjére már jó előre elfogyott az összes jegy.

A győri zsinagógát zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők, még a karzatokon is tolongtak az emberek. Csalódottan senki sem távozott a szombat este után. És ami egy koncertet leginkább minősít, a művészek is teljesen „feldobódtak". Mint a győri fellépésre közvetlenül Velencéből – olaszországi koncertjéről – érkező Sebestyén Márta elmondta, mindig is jó a kisalföldi megyeszékhelyen színpadra lépni, de most teljesen át tudták magukat adni az örömzenélésnek. A koncertlátogatók egyébként rekordmennyiségű CD-t vásároltak a fergeteges produkció után, a jegyvásárlás után másodszor is szavazva arra, szeretik a jó muzsikát!

Csurák Erzsébet, a győri fesztiváliroda vezetője örömmel nyugtázta, hogy bejött a számításuk. A tematikus csokor, melyet a Győri Nyárban a dzsesszzenei és koncertesték jelentenek, sok nézőt vonz, eddig mindig telt házzal mentek a koncertek. Sokan óvták a szervezőket attól, hogy július közepén és végén csak erre a műfajra koncentráljanak, mondván, ez nem olyan széles tömegeket érint, de úgy tűnik, nem nekik lesz igazuk. A tematizált fesztiváloknak, fesztiválrészeknek egyre nagyobb a közönségük és a sikerük is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsiráf akciós csomagban

Több ritka és értékes állat mellett egy hatméteres zsiráfbika is érkezik hamarosan a győri… Tovább olvasom