Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Tom Jones koncerttel zárt a nyár Győrben és tűzijátékkal - újabb fotók és videó

Tom Jones koncert Győrben esernyőkkel. Nézze meg olvasóink fotóit és videóját a tűzijátékról!

 

Tom Jones koncert Győrben - olvasónk fotói

Tom Jones koncert Győrben - olvasónk fotói

Tom Jones koncert Győrben

Tom Jones koncert Győrben esernyőkkel - Fotó: Mészáros Mátyás


Tűzijáték Győrben - olvasónk videója

Tűzijáték Győrben - olvasónk fotói

Nyárzáró tűzijáték Győrben - olvasónk fotói

tudosito@kisalfold.hu e-mail címre várjuk olvasóink fotóit Tom Jonesról és a nyárzáróról.

Olvasónk fotója a tűzijátékról

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója


Lesz szombat este Tom Jones koncert Győrben!

Tom Jones fellép szombat este Győrben!

A szakemberekkel történt egyeztetések után az a döntés született, hogy nem marad el a kiemelt érdeklődésnek örvendő, 21.00 órakor kezdődő koncert a győri Városháza előtti téren.

"Esőre lehet számítani, azonban felhőszakadásra, viharos széllökésekre, az emberek biztonságát veszélyeztető időjárási körülményekre nem. A vasárnapi időjárás kiszámíthatatlansága, valamint a jósolt viharos széllökések miatt a koncert szombat történő megtartásában egyöntetűen egyetért az az operatív törzs, amelynek tagjai a biztonságos lebonyolítást segítik" - írta a városháza kommunikációs osztályvezetője.

A koncertre érkezőkhöz az a kérés, hogy lehetőség szerint esőkabátot hozzanak magukkal, ne pedig esernyőt!

A barátságtalan időjárás ellenére Tom Jones fergeteges koncertjére számíthatnak azok, akik úgy döntenek, hogy kilátogatnak a Városháza előtti térre!

Fontos infók


Tom Jones lép fel az idei nyárzáró koncerten Győrben. A világsztár a legnagyobb slágereit is előadja a városháza előtt. Részletek itt >>
 

Tudnivalók a Tom Jones koncerthez

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy a szombat esti Tom Jones koncertet övező kiemelt érdeklődés miatt a következő hasznos információk figyelembe vételével érkezzenek a Belvárosba

- a Szent István út teljes hosszában, egészen a Nádor aluljáróig le lesz zárva

- a GyőrSzol Zrt. valamennyi parkolóját ingyenesen lehet igénybe venni – kivételt képeznek a parkolóházakban a bérletes helyek:

- Jókai utcai parkolóház (260 hely)
- Révai utcai parkolóház (220 hely+40 hely)
- Petőfi híd alatti parkoló (170 hely)
- Eszperantó utcai parkolóöblök (Kis-Duna áruház mögött) (~80 hely)
- Árkád piac (~250 hely)
- Rába Quelle Parkoló (~200 hely)
- Zsinagóga környéke parkoló (~40 hely)
- Püspökvár alatt (~80+40 hely)
- Széchenyi híd alatti terület (~40 hely)
- Eötvös Park - Révai u. és környéke egészen az ítélőtábláig. (~80 hely)

- Széchenyi Egyetem parkolója: az egyetemnek köszönhetően (~260 hely)


Nagyobb térképért kattintson a képre
Nagyobb térképért kattintson a képre- a városban 12 kivetítőt helyeznek ki, melyek helyszíne a Szent István úton felállított 7 kivetítőn kívül (egészen a Teleki utca – Szent István út kereszteződéséig kivetítők lesznek), a Megyeháza tér, a Baross utca – Bajcsy Zsilinkszky utca kereszteződése két irányba, a Baross utca – Kazinczy utca kereszteződése, valamint a Széchenyi tér

- a koncert végén - a közönség hazajutása érdekében - a gyalogos forgalom számára egy sávban lezárásra kerül a Nádor aluljáró, érdemes tehát Adyváros és Nádorváros irányába arra haza elindulni.  A Baross-hidat a felújítás miatt sajnos nem lehet használni

- A koncertet követő tűzijátékot a lezárt Baross híd nádorvárosi hídfőjéről fogják fellőni, várhatóan 22.30 óra magasságában

- A koncert utáni hazajutást éjszakai buszok segítik, melyek a korábban megszokott helyszínekről indulnak

Menekülési útvonalak

- lezárt Szent István út teljes szélességben mindkét irányba
- Nádor aluljáró Nádorváros felé vezető sávja
- Révai utca mindkét irányba
- Vasúti aluljáró a Vidéki buszmegálló irányába
- Révai utca végén lévő vasúti átjáró a Kazinczy iskola magasságában
- Jókai utca
- Aradi Vértanúk útja
- Baross Gábor utca
- Czuczor Gergely utca
- Teleki utca
Egészségügyi biztosítások helyszínei:
- Városház tér – Városháza bejáratának szemből jobb oldalán
- Szent István út – Czuczor Gergely utca kereszteződése
- Teleki utca magasságában a Honvéd liget sarkán – (Vizes játszótér)
- Bajcsy-Zsilinkszky utca és Baross utca kereszteződése
- Széchenyi tér
Közterületi járőrök fognak járőrözni a Baross utcán.
Nyilvános WC-k helyszínei:
- Megyeház téri nyilvános WC – 100 HUF
- Baross híd lábánál a Bisinger Park oldalán ingyenesen használható mobil WC-k kerülnek kihelyezésre
- Szabadsajtó utcai nyilvános WC – 100 HUF

A rendezvényen kiemelt létszámmal vesz részt a Patent Security biztonsági szolgálata, a Rendőrség, a Közterület Felügyelet és a Katasztrófavédelem is.

Forgalmi változások a Nyárzáró koncert idején

A hétvégi nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása miatt lezárásokra kell számítani a belvárosban, ami érinti a buszközlekedést is. A koncert után a hazajutást az önkormányzat ingyenes éjszakai járatokkal segíti.

A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el augusztus 22-én 23:00 óra és augusztus 24-én 06:00 óra közötti időben a Szent István úton a Munkácsy út és a Teleki László, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és a Szent István út közötti szakaszán, valamint augusztus 23-án 20:00 óra és 24:00 óra közötti időben a Szent István úton a Teleki L. út Gárdonyi Géza, a Teleki L. út Árpád út, Szent István út közötti szakaszán. A forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani tilos, kivéve augusztus 22-én 23:00 óra és augusztus 23-án 20:00 óra között, mert akkor a Szent István úton a Jókai út és az Aradi Vértanuk út közötti szakaszán, valamint az Aradi Vértanuk úton a Révai út és Szent István út közötti szakaszán a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbuszok, valamint a Szent István úton a Baross híd és a Teleki L. út közötti szakaszán a Baross híd felújításával érintett gépkocsik közlekedhetnek.

Esőnap esetén a forgalomkorlátozást augusztus 25-én, 6:00 óráig tartják fenn.

A lezárások a következőképp érintik a városi buszközlekedést

I-es ütem: 2014. augusztus 22-én, pénteken 23.00 óra és augusztus 23-án, szombaton 20.00 óra között: a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül (a Baross Gábor híd felújítási munkálatok miatt nem járható)

A Révai Miklós utcából induló járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 7, 12, 22, 22B, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.
A 7, 9A, 11, 14, 14B, 19A jelzésű járatok a Virágpiac, Újváros, Sziget, Pinnyéd, Sárás és Bácsa irányába a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy-Zsilinszky út (CITY-) megállóhelyen megállnak. Az 1, 1A, 8, 9A, 11, 11A, 14, 14B, 17, 17B, 19A, CITY jelzésű járatok a városközpont irányába a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek. Ezek az autóbuszjáratok (*) az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen nem állnak meg, illetve a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.

II-es ütem: 2014. augusztus 23-án, szombaton 20.00 órától üzemzárásig: a Szent István út Nádor aluljáró és Munkácsy Mihály utca közötti szakasza teljes szélességében lezárásra kerül, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Árpád út – mint terelőútvonal – az autóbuszok részére nem használható

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és nem érkeznek autóbuszjáratok, ennek megfelelően a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.

Az 1-es és 1A vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821-es sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821-es sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér (visszafelé Rába-part) megállóhelyen állnak meg.

A 2-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyre érkeznek.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 7-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyre érkeznek.
A 8-as vonal járatai Likócs felől a Fehérvári út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Szarvas utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Fehérvári út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek. A Révai Miklós utcai átszállás Pinnyéd felé a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen biztosított.

A 11-es vonal járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Bartók Béla út – Eszperantó út – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca

– Szövetség utca terelőútvonalon közlekednek. Bácsa felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) – Csaba utca – Baross Gábor út – Nagy Imre út terelőútvonalon közlekednek.

A 12-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Gyárváros irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 14-es vonal járatai Gyárváros felől Budai út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti Miklós utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek.

A 17 és 17B vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 19A vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Nádorváros irányából a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út útvonalon közlekednek.

A 22 és 22B vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Bartók Béla út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Hunyadi utca – Baross Gábor út útvonalon fordulnak meg. A városközpont felé leszállási lehetőséget biztosítanak a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyen. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 30-as, 30A és 31-es vonalak járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Győrszentiván felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Győrszentiván irányából a Budai út (Árkád) – Nádor aluljáró – Csaba utca – Corvin utca – Eszperantó út – Bartók Béla út (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 38-as vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Az Ipari Park irányába a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út útvonalon közlekednek, ezért megállnak a Buda utca megállóhelyen is. Visszafelé a Tihanyi Árpád úton (a Nádor aluljáró megállóhely érintésével) érik el a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyet.

A járatok a terelőútvonalak valamennyi megállóhelyén megállnak, kivéve az I. ütemben a *-gal jelölt esetet. A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Ha eső miatt a rendezvény 2014. augusztus 24-én kerül megrendezésre, akkor a lezárás I-es üteme augusztus 24-én 19.00 óráig, a II-es üteme 19.00 órától üzemzárásig tart.

A rendezvényt követően a résztvevők hazajutását az önkormányzat ingyenes éjszakai járatokkal segíti

• Zechmeister utca, Bécsi kapu tér megállóhelyről 23.30 órakor:
• 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára,
• Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről 23.30 órakor:
• 907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,
• Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről
(Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva):
• 22A jelzéssel 23.30 órakor Marcalvárosba,
922 jelzéssel 23.45 órakor* a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel,
• 931 jelzéssel 23.30 órakor Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).
* = az autóbusz a zsúfoltság és az esetleges utaslemaradás elkerülése érdekében kettőt fordul: 23.30 órakor hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána, 23.45 órakor a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.
A program esetleges csúszása esetén az autóbuszok a tűzijáték vége után 15 perccel indulnak!

Az éjszakai járatok részletes menetrendje a www.kisalfoldvolan.hu  oldalról letölthető.

Fotó:  2014. július 1.Sir Tom Jones brit énekes Barcelonában ad koncertet 2014. június 30-án. (MTI/EPA/Marti Berenguer)
Fotó: 2014. július 1.Sir Tom Jones brit énekes Barcelonában ad koncertet 2014. június 30-án. (MTI/EPA/Marti Berenguer)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bornapok a győri belvárosban és Canarro koncert - újabb fotó

A canarro együttes koncertezett szombat este a Győri bornapokon. Tovább olvasom