Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Tolvajokat fogott a GYŐR-SZOL rendészete a bácsai hulladékudvarban

Tolvajokat fogtak a GYŐR-SZOL Zrt. rendészei: az ellopott tárgyak és az okozott kár értéke több tízezer forint lett volna.

Hamis rendszámú autóval mentek lopni

A Győr-Szol Zrt. Szitásdomb utcai hulladékudvaráról akart fém és elektromos hulladékot magával vinni két férfi és egy nő, persze zárás után. A társaságot a cég rendésze buktatta le, miután a központban lévő képernyőkön látták a helyszíni kamera képét, amint illetéktelenek járnak a létesítményben.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint három elkövető, két férfi és egy nő érkezett egy Opel Corsa személyautóval a Győr-Szol Zrt. már bezárt Szitásdomb utcai hulladékudvarába augusztus 3-án este 9 órakor. Annak hátsó kerítését kibontották, a fa palánkot betörték, a kerítés mellett a külső oldalon, több helyen, fém és elektromos hulladékot készítettek elő, melyeket magukkal akartak vinni. Amikor a társaság munkatársa meglepte őket, a két férfi autóval akart elhajtani a helyszínről, de a rendész és a kiérező rendőrök ezt megakadályozták. A nő futva elmenekült.

A vizsgálat során kiderült, hogy az elkövetők járművének rendszáma egy másik gépkocsira volt kiadva, ráadásul az egyik férfi ellen elfogató parancs volt érvényben. Ezért a 33 éves gyanúsítottat a győri kapitányság nyomozói a kihallgatás után a győri büntetés végrehajtási intézetbe szállították.

A férfi a kihallgatáskor azt állította, hogy 27 éves barátját útközben vette fel autójával. Az egyik közeli talponállóba mentek italozni, majd utána a Szitásdomb utcába, ahol az autóval csak félreálltak. Állítása szerint ketten voltak, s a hulladékudvarban nem jártak.
A Győri Rendőrkapitányság a 33 éves gyanúsított ellen lopás és egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indított eljárás, míg társát a rendőrök lopással gyanúsítják.

A Győr-Szol tájékoztatása szerint az eset sajnos nem egyedi, a társaság hulladékudvaraira rendszeresen próbálnak behatolni a tolvajok. A bűncselekményeket a cég védelmi eszközei, kamerarendszere és rendészeti dolgozói próbálják megakadályozni, a legtöbb esetben sikerrel. A hulladékudvarokból eltulajdonított főként elektronikai és fémhulladékok értéke valamint a behatolások során okozott kér azonban éves szinten így is eléri a milliós nagyságrendet.

Tolvajokat fogott a GYŐR-SZOL rendészete a bácsai hulladékudvarban

A rendészek a hulladékudvarokat figyelő kameráknak köszönhetően észlelték az illetéktelen behatolókat, akiket tetten értek, és a rendőrség segítségével elfogtak.

Bácsán, a szitásdombi hulladékudvarban észlelt illetéktelen behatolókat augusztus 3-án este kilenc óra után a GYŐR-SZOL diszpécserszolgálati munkatársa, aki a kihelyezett kamerák képét a cég központjában folyamatosan figyeli.

A már bezárt hulladékudvarban zajló cselekményről értesítette a vállalat rendészetének dolgozóját, aki azonnal a helyszínre sietett. A három elkövető a fa kerítéspalánkot betörve jutott a területre, és éppen az ellopott elektronikai cikkekkel és fémhulladékkal próbáltak távozni, amikor a társaság munkatársa meglepte őket.

A rendész már a riasztást követően értesítette a rendőrséget, és a tolvajokat a hatóság kiérkezéséig feltartóztatta. A tettesek egyike futva elmenekült a helyszínről, a másik kettő autóval próbált kereket oldani.

Ebben a kiérkező rendőrök akadályozták meg őket. A tetteseket előállították – köztük egy körözött személyt -, a lopott tárgyakat és az elkövetők autóját lefoglalták, az elfutott harmadik társat még keresik. Az ellopott tárgyak és az okozott kár értéke több tízezer forint.

"Az eset sajnos nem egyedi, a GYŐR-SZOL Zrt. hulladékudvaraira rendszeresen próbálnak behatolni a tolvajok. A bűncselekményeket a társaság védelmi eszközei, kamerarendszere és rendészeti dolgozói próbálják megakadályozni, a legtöbb esetben sikerrel.

A hulladékudvarokból eltulajdonított főként elektronikai és fémhulladékok értéke valamint a behatolások során okozott kér azonban éves szinten így is eléri a milliós nagyságrendet" - közölte Ozsvárt Tamás, a GYŐR-SZOL Zrt. vállalati kommunikációs menedzsere.

Olvasóink írták

 • 3. pokop 2011. augusztus 05. 14:39
  „Vagyis, ha jól értem hulladékot akartak elvinni? Amiért vaki fizetett a SZOL-nak, hogy semmisítse meg? És ez a hulladék több 10 ezer forintot ér nekik? Vagyis akkor azon még ők szépen keresnek. Akkor miért is fizetünk annyi szemétdíjat?
  Persze nem kívánom védeni a betörőket, büntessék őket olyan szigorúan, hogy inkább munkát keressenek mint betörjenek valahova.”
 • 2. Dwatson 2011. augusztus 05. 14:36
  „Nagy üzlet lehet a hulladékudvarok működtetése,hiszen a lakosság ingyen hordja oda a sok-sok milliós értéket,csak azt nem értem hogy akkor a szemétdíjat miért kellett a háromszorosára emelni?
  Gondolom hogy csak egy-két százalékát lopják el a hulladékoknak,és ha már ez is milliós tétel,akkor mennyit érhet az egész?Biztosan sokat ha van rá pénz hogy éjjel-nappal kamerákkal őzizzék”
 • 1. imre1964 2011. augusztus 05. 09:14
  „Vajon kik lehettek ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgonyafesztivál másodszor Mórichidán

Második alkalommal szervezi meg szombaton a mórichidai önkormányzat a civil szervezetekkel közösen a… Tovább olvasom