Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Tolvaj telekvásárlók

Telekvásárlás ürügyén kérezkedtek be idős emberekhez egy szélhámos tolvajbanda tagjai az elmúlt néhány hónapban Győr környékén. Míg egyikük az ingatlant nézegette, elvonva a házigazda figyelmét, társai pénzért és ékszerekért kutatták át a házat.
illusztráció
Győrszemere egyik családi házába szeptember közepén azzal csengettek be ismeretlenek, hogy telket szeretnének vásárolni fa tárolására, mint vállalkozók. Miután bejutottak az udvarra, a kert végébe csalták az idős házigazdát, hogy mutassa meg nekik, meddig ér az ingatlan. A tulajdonos már csak jóval az ismeretlenek távozása után vette észre, hogy egyikük a „kertlátogatás" ideje alatt 50 ezer forintot vitt magával a családi ház szobájából.

Decemberben ugyanezzel a módszerrel egy tényői házból 95 ezer, míg az egyik szerecsenyi házból 70 ezer forintot loptak el. Mindegyik ügyben a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja a nyomozást. A sértettek elmondása alapján egyelőre annyit tudni, hogy az elkövetők egyike 30 év körüli, 165–170 centi magas, közepes testalkatú férfi. Arca kerek, sötét bőrű, haja fekete, rövid. Társa 26–28 éves, 160 centi magas, közepes testalkatú, sötét bőrű, rövid, fekete hajú.

Az ismeretlenek világos színű autóval közlekedtek, s azzal úgy álltak meg, hogy csak az egyik rendszám legyen látható, a másikat vagy a csomagtartóból kilógó pléddel takarták le, vagy az egyikük eléállt.
Az elkövetők a házakat nem forgatták fel, jó érzékkel, nyomok nélkül kutatták fel a sértettek pénzét, ritkábban ékszereit. Így a tulajdonosok csak a tolvajok távozása után vették észre a hiányt.

A rendőrség – főként az idős embereket – kéri: fokozottan ügyeljenek arra, hogy ismeretlenek semmilyen indokkal ne jussanak be udvarukba, házukba. Kérik továbbá, hogy aki a bűncselekményekkel, vagy az elkövetők személyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hivatali időben hívja a 96/520-000/ 14-33-as, illetve a 12-95-ös telefonszámokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak kíváncsiságból tanulják a cigány nyelvet

A cigányszótár könyvnek vékony, füzetnek vastag. A nyelv elsajátításához mégsem árt némi elszántság,… Tovább olvasom