Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Tojásvadászat, nyúlváros, MakiZOO - Húsvéti programok a győri állatkertben

Sztárvendég is lesz: Vastag Csaba délután háromtól a kőszínpadon lép fel húsvéthétfőn.


A hagyományokhoz híven a győri állatkert idén is színes programokkal várja az érdeklődőket húsvéthéfőn. Ezen a napon a látogatók különböző ügyességi játékokban tehetik próbára magukat. A tojásvadászatot teljesítő gyermekek apró ajándékokban is részesülnek.

Megnyitja kapuit a nyúlváros, ugyanis ezen a napon nyulak lepik el Győr városát. A tavalyi évben állatkertben egy a megyeszékhely nevezetességeit bemutató makett város épült, melyben ezután a tapsifülesek élik cseppet sem unalmas mindennapjaikat.


Az apró makett világban azon épületek kicsinyített változata található meg, mely egy Győrbe látogató vendég emlékeiben megmarad. Az élethű házak közül feltűnik a Nemzeti Színház és a Püspökvár épülete, a város közepén pedig a Városháza magasodik, melybe a nyulak szabad bejárás élveznek. A „város lakóit" minden vállalkozó szellemű gyermek megsimogathatja, továbbá különböző nyúlfajtákat is megismerhetnek, hiszen a fajtabemutató keretében az oroszlánfejű törpenyúltól kezdve az óriás fajtákig több változat képviselőit is megtekinthetik az érdeklődők.

10:30-18:30-ig MakiZOO: A park látogatói testközelből is megismerhetik az állatkert gyűrűsfarkú maki csapatát . A vállalkozó szelleműek egy sétát tehetnek a makik kifutójában, és néhány finom csemegével is megkínálhatják az állatokat, akik természetesen nagy érdeklődéssel közelednek mindenkihez. Ugyan simogatni nem lehet őket, mégis mindenki pozitív élményekkel gazdagodik a makiZOOból távozva.

15:00-kor a kőszínpadon fellép VASTAG CSABA

A nap folyamán több etetést is megtekinthetnek a látogatók, a következő időpontokban:

Csimpánz 10:15
Marabu 11:00
Apella 12:00
Saimiri 13:30
Földimalac 14:00
Vidra 16:00

Napközben megmutatja magát Benji, a láma, aki délelőtt 11:00-11:20-ig, délután 13:00-13:20-ig sétál a látogatók között.

Húsvétkor egész napos tréfás programokkal és mókás kalandokkal mindenkit szeretettel vár a győri az állatkert.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvas utcai gázrobbanás - megakadt a per

Egy vádlott még öt évig olasz börtönben ül, egy másik pedig ismeretlen helyen – külföldön -… Tovább olvasom