Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Többször megadta magát a csizma talpa, a győri butikos mégsem fizet

Hiába ragasztotta meg több alkalommal cipész a belvárosi kínai üzletben vásárolt csizma talpát, a lábbeli mindig megadta magát.

"Tavaly november közepén vásároltam a gyermekemnek csizmát az egyik belvárosi kínai üzletben Győrben. A kislányom egyetlen alkalommal, száraz időben húzta a lábára a csizmát, s ment el vele az iskolába.

Mire azonban hazaért, azon kellett izgulnia, hogy el ne veszítse a talpát. Visszavittük az üzletbe, ahol elküldték ragasztásra. A cipész három hétig dolgozott a csizmán. Ezek után egyetlen nap után megint levált a lábbeli talpa" - kezdte történetét neve elhallgatását kérő, dunaszegi Olvasónk.

Hiába a döntés, nem fizet a belvárosi butikos

"Megint elindultunk a csizmával az üzletbe: ekkor már kértük a cseréjét vagy az árát vissza. Elutasításba ütköztünk, alig akartak szóba állni velünk. Végül abban sikerült megegyezni, hogy újra visszaküldik a hibás terméket a cipészhez.

Hiába ragasztották újra a csizmát, a legutolsó javítás után úgy vált el a csizma talpa, hogy a kislányom fel sem húzta. Itt telt be a pohár: a Fogyasztóvédelemnél jeleztem a gondunkat, ahonnan a Békéltető Testülethez irányítottak.

A testületi ülésen az üzlet tulajdonosa nem jelent meg, így az ajánlás nélküle született meg. Eszerint a belvárosi butiknak a csizma átadásától számított 15 napon belül a vételárat, 7699 forintot vissza kellene fizetnie nekünk" - folytatta Olvasónk.

"Az ajánlásnak eddig nemhogy nem sikerült érvényt szereznünk, mindennek tetejébe a butik külföldi tulajdonosa rendkívül arrogáns hangnemben közölte velünk: bárhol panaszt tehettünk, nem hajlandó fizetni.

Cserét ugyan felajánlott, de érthetően több mint fél évig tartó hercehurca után, ebbe nem szívesen mennénk bele" - zárta szavait Olvasónk.

Papír van, pénz nincs: a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Békéltető Testület ajánlásának eddig nem sikerült érvényt szerezni
Papír van, pénz nincs: a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Békéltető Testület ajánlásának eddig nem sikerült érvényt szerezniTöbb mint 230 panaszal foglalkozott a győri Békéltető Testület idén

"Elöljáróban el kell mondanom, hogy rengeteg cipővel kapcsolatos panasszal foglalkozik testületünk, az ügyeink 40 százalékát ezek teszik ki. Fontos tudni, hogy a cipőkre nincs jótállás, csak szavatosság.

Ennek ellenére a vásárlást követő fél évben a kereskedők vagy elfogadják a vásárlói reklamációt, vagy ők küldik szakértői véleményezésre a lábbelit. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert hat hónap letelte után ez megfordul: ezt követően a vásárlónak kell beszereznie a szakértői állásfoglalásokat. Ezt nehezíti egyébként, hogy egyelőre nincs hivatalosan akkreditált intézmény cipők esetében hazánkban.

Ráadásul a statisztikák azt mutatják, hogy többnyire elutasítják a cipő tulajdonosának panaszát állásfoglalásukban a fogyasztóvédelmi intézetek" - kezdte a kisalfold.hu-nak Horváth László, a a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Békéltető Testület elnöke.

"Idén eddig több mint 230 fogyasztóvédelmi üggyel foglalkoztunk. Ezek 30-35 százalékában egyezség született a vásárló és a kereskedő között, 40 százalékban ajánlást fogalmaztunk meg, míg a maradék ügyeket megszüntettük.

Tapasztalataink szerint az ajánlással végződő ügyek 60 százalékát végrehajtják a felek, vagyis összességében pozitív, 65-70 százalékos a sikerrel záruló ügyek aránya" - nyilatkozta Horváth László.

Nyitóoldali képünk illusztráció! 

 

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. statisztikaihivatal 2013. június 28. 09:30
  „öregapám megmondta:
  "Ilyen dolog az asszonymunka! Már negyedszer kötöm be utána a zsák száját, mégis kibomlik!"”
 • 20. knifemaster 2013. június 27. 19:48
  „Ez a kimondottan kínai üzletekben ahol kínai a főnök,mondhatni mindennapos dolog.”
 • 19. dundi08 2013. június 27. 16:23
  „A napokban jártam úgy hogy egy J.Press márkájú nem olcsó alsónadrág szakadt szét 8 hónap alatt varrás mentén. Nem volt szerintük jogos a reklamációm, én meg többet azt a "márkát" nem veszem meg mert nem éri meg az árát és minőségileg nem megfelelő. Ennyi. Keresek mást és pláne más üzletet nem ami az Árkádban van.”
 • 18. Madarász 2013. június 27. 14:39
  „2. A drága cipő gyakorlatilag ugyanúgy alig bír ki egy szezont, úgyhogy nem érdemes 20000-et kidobni rá, azóta nem veszek drágát. Ugyanez az eset nálam pár éve akkor még méregdrágának számító cipővel történt egy márkás termékeket árusító boltban, annyi különbséggel, hogy a 3. javítás után kénytelenek voltak visszaadni az árát.

  4. Jogos, szerintem is ilyen esetben ki kéne írni az üzlet nevét és címét és lehetne bojkottálni.

  8. Talán jobban meg kéne nézni, hogy a márkás üzletben vásárolt árut hol is gyártják bérmunkában...

  16. Lehet, hogy mikor elment a vevő, ők ragasztották meg papírragasztóval.”
 • 17. Goldmund 2013. június 27. 13:04
  „Igazad van Mankapunka!
  7700 Ft-ért megvette ősszel, szezon előtt, de mivel gyakorlatilag kétszer egy napot tudta használni és a tél már eltelt, biztos, hogy helyette kellett vennie egy másikat. A futkosást, bosszankodást nem is számoltam.”
 • 16. Hyppolit 2013. június 27. 12:57
  „Sántít a ragasztás utáni ismét leválás története. Ha profin meg van ragasztva, körülötte esetleg szakad, csak ott nem.
  A kínai terméket kár szídni, egzaktul, a Mo-ra dömpingelt árúkkal van a baj. Lányomnak darabjaira hullott a barbie-babája, persze kínai volt. Rokonom hozott neki Hollandiából egy újat vaskos összegért. Az máig egyben van, s lám, az is kínai. De ugyanúgy Svájc, Ausztria, Németország, stb tele kínai áruval (pólók, táskák, nadrágok, szoknyák, játékok, elektronika, stb.) de a minőség nagyságrendekkel jobb. Igaz, az ár is magasabb.”
 • 15. Demalgon 2013. június 27. 11:58
  „drágább cipő is lehet <moderálva> minőség. Az és a minőség nem igazán jellemző manapság, hogy együtt jár kéz a kézben. Legyen drágább csak a menőzésért?”
 • 14. Mankapunka 2013. június 27. 11:24
  „Amennyiért megvette, és amennyi időt elpazarolt a javításra, a sétákra, meg ameddig nem tudta használni.

  Osztva, szorozva, mennyiben is van már ez a csizma?

  Remélem ezzel egy újabb okos tudósító megtanulta, gondolkodjon, mielőtt cselekszik. Tanulópénznek jó”
 • 13. lolita 2013. június 27. 10:52
  „Egy keveset hozzatett volna ,es nem lett volna ebböl problema,a cipö ,vagy csizma igenis egy fontos aru a labunkra,en is vasaroltam mar olcson szepet,de jot a kinaiban meg sosem.”
 • 12. Demalgon 2013. június 27. 10:46
  „Aki nem gondol bele abba, hogy másnak az anyagi helyzete csak ezt engedi meg, az jobban teszi, ha lapít. Lehet, hogy jót tett vele az "egykulcsos adó" és gazdagként még többet visz haza a béréből, amiből telik arra, hogy verje magát mások előtt a márkás <moderálva>okra. Viszont nem mindenki van altájéknyaló zsíros állásban, ahol a havi bevételnél az a gond, hogy mire költse még. Többsége ember becsületesen dolgozik, és pont az ilyen újgazdagok miatt kihasználtan szinten aluli javadalmazást kap.”
 • 11. Mathrin 2013. június 27. 10:34
  „10.Goldmund 2013.06.27. 10:12

  A magyar nem azért veszi meg a szemetet, mert arra vágyik.
  Én is rohadtul szeretnék 10e-Ft-os bőrcipőkben és márkás gyógyszandálban-papucsban mászkálni, de sajnos nem fussa...”
 • 10. Goldmund 2013. június 27. 10:12
  „A nyilvánosságnak akkor lenne visszatartó ereje, ha megírnák a bolt nevét és pontos címét.
  Amúgy 7700 Ft már nem annyira "kínai ár", érdemes lett volna normális cipők között is körülnézni.

  4. kmh245 2013.06.27. 08:32
  "...itt Magyarországon meg 7es Bömikkel furikáznak, s mindezt abból, hogy mi megvesszük a szemetet."
  Igen, és ez pontosan addig marad így, amíg a magyar ember megveszi a szemetet. ;-)”
 • 9. Virs-Lee 2013. június 27. 09:27
  „6. Kftimi... nem azt mondta hogy egy tal rizs keresnek hanem hogy OTTHON egy tal rizs ESZNEK ... <moderálva> ... muhhahhahhaa”
 • 8. kmh245 2013. június 27. 09:10
  „Kedves ccc!

  Hála isten megtehetem azt, hogy a büdös életbe be nem teszem a lábam kínai üzletbe. S szomorúnak tartom azt, hogy sok magyar embernek, sajnos csak ez a lehetősége van.
  Kína a világ gagyi gyára, Magyarország meg a világ Mutyi "gyára"!”
 • 7. ccc 2013. június 27. 09:05
  „kmh245!
  ne vedd meg a szemetet, mert drága!!!
  Én is jártam így jó nevű nyugati cipőmultinál, de ott legalább visszaadták a lóvét.”
 • 6. Kftimi 2013. június 27. 08:57
  „4.
  te nagyon <moderálva> vagy. szerinted azok jönnek ide akik egy tál rizst keresnek? :DDDDDDDDDDDDDDDD”
 • 5. karakter 2013. június 27. 08:43
  „Szerintem is felháborító, hogy otthon kb. egy tál rizst kerestek egy héten.”
 • 4. kmh245 2013. június 27. 08:32
  „Emberek! Nagyon egyszerű, közzé kell tenni, melyik <moderálva> üzletében volt az eset, s mi, mint fogyasztók meg tudjuk büntetni, egyszerűen nem kell oda menni. Csökken a forgalma, aztán majd észhez kap.
  Egyébként felháborítónak tartom, hogy ezek otthon kb. egy tál rizst kerestek egy héten, itt Magyarországon meg 7es Bömikkel furikáznak, s mindezt abból, hogy mi megvesszük a szemetet.”
 • 3. feryke74 2013. június 27. 08:19
  „Sajnos sem az NFH, sem a Békéltető Testület nincs felruházva olyan jogkörrel, hogy bármire is kötelezhetnék a jogszerűtlenül eljáró kereskedőket, közvetítőket, ügynököket, stb. A polgár mehet pereskedni a bíróságra, ha érvényt akar szerezni az igazának, jogos követelésének, de ez hosszas és viszonylag drága folyamat, pláne egy pár ezer forintos termék, vagy szolgáltatás miatt. Régebben, még volt hatalma a fogyasztóvédelemnek, de már ez is a múlté. Csak abban aaz esetben bírságolhat, ha tényleg hitelt érdemlően bizonyítható, hogy a fogyasztó jogai sérültek (pl.: nem válaszolnak 30 napon belül a panaszkönyvi bejegyzésre).
  Ha az ilyen cipős esetekben az NFH a termék árának minimum a kétszeresét szabhatná ki bírságként, meggondolná magát a kereskedő, mit tegyen. Ha meg nem fizet: inkasszó a számlára, bezárni két-három napra a boltot, stb.”
 • 2. pancser 2013. június 27. 07:58
  „Nekem egy félcipővel fordult elő ugyanez. El kell fogadni a cserét egy másik nevű cipőre így járhatunk a legjobban. Olcsó húsnak híg a leve! Hozzá kell tennem drága márkás cipővel is előfordult már hiba.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy műemléki épület újul meg Győrben 21 millió forintból

Tizenöt pályázatból kilenc belvárosi és két gyárvárosi épület felújítását támogatja a Városstratégiai Bizottság. Tovább olvasom