Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Többszintes szállót építenek Téten

Kerékpáros-panzió épül megyénk legfiatalabb városában. A téti szálló a tervek szerint nyáron már vendégeket fogad. Ahol a Győr felől vezető út Téten elágazik Pápa és a Rábaköz felé, eddig egy jellegtelen külsejű, nagy, kétszintes ház állt.
Az épülő szálloda
Mostanában viszont az arra járók észrevehették, az épületet magasítják, csinosítják. Abban kap helyet ugyanis a tavaly várossá avatott település első szállója. A beruházást és a kivitelezést a Téti Építőipari Szolgáltató Szövetkezet végzi. A társaság alkalmazottainak létszáma az elmúlt évtizedben csökkent, így az irodaház felszabadult, hasznosítására új tervet kellett kovácsolni, tudtuk meg Nagy Mihály elnöktől.

Több lábra állva
A szövetkezet egy kistérségi kerekpáros-panzió létrehozásának programját dolgozta ki és a százhatvanmillió forintos beruházás hoz a Széchenyi-terv pályázatán harmincszázalékos támogatást nyert. Így amellett, hogy főtevékenységét, az építőipari munkálatokat folytatja, a több lábon állás jegyében szállóvá alakítja át a város központjában található épületet.

Az első emeleten és a padlástérben több mint húsz, két- vagy három ágyas, fürdővel ellátott szoba és egy konferenciaterem lesz, a földszinten a recepció, a konyha és az étterem mellett a Kisfaludy Károly-gyűjtemény kap a korábbinál méltóbb helyet. És persze egy kerékpártároló, illetve egy szerviz is tartozik majd a panzióhoz, mely a tervek szerint május végére elkészül. A nyári idényben már vendégeket fogadhat, s ezáltal mintegy tíz új munkahelyet biztosíthat.

Sokoróalji csillagtúrákhoz
A téti szállóba a tulajdonosok elsősorban a magyar túrázó fiatalokat, családokat várják, de szeretnék a térségbe csalogatni a külföldieket is, mert a Sokoróalja szépsége a fiatal városból könnyen felfedezhető, a dombos táj és műemlékei kényelmesen bejárhatók. Szabó Ferenc polgármester szerint a helyi idegenforgalom fejlődése a szálló mint alap nélkül el se képzelhető.

Nemzetközi kapcsolatok
Emellett azért is szükségesnek tartja a panzió mielőbbi beüzemelését, mert akkor már nem kell más településre küldeni az önkormányzat nemzetközi kapcsolatai révén Tétre érkezőket, az itt működő vállalkozások vendégeit, ügyfeleit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ellenzéki frakció megerősödött

Dr. Dézsi Csaba András szerint a szocialisták nyerték az önkormányzati választásokat, a Fidesszel… Tovább olvasom