Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Többet vonultak idén

Győr-Moson-Sopron - A tűzesetek számának 12 százalékos csökkenése mellett a szélsőséges időjárással összefüggő beavatkozások miatt 51 százalékkal nőtt a tűzoltói események száma a megyében az év első 8 hónapjában. Vihar okozta károk elhárításához 579 alkalommal vonultak a tűzoltók.
A megyei katasztrófavédelmi igazgató, Pesztenlehrer Lajos ezredes megfelelő színvonalúnak nevezte a megyében 2008 első nyolc hónapjában végzett tűzoltási és műszaki mentési, valamint polgári védelmi munkát tegnapi sajtótájékoztatóján.

Az ezredes hangsúlyozta, a tűzoltási események száma 51 százalékkal, 1650-re nőtt 2007 hasonló időszakához képest. Ezt főként a szélsőséges időjárással összefüggő beavatkozások számának emelkedése idézte elő. Továbbra is kedvező tendenciát mutat – több évre visszamenően – a tűzesetek számának 12 százalékos – 420-ról 370-re – csökkenése.

A műszaki mentések száma 120 százalékkal nőtt, tavaly ilyenkor 497, ez évben 1095 volt, ebből 579-re az időjárás miatt volt szükség. A beavatkozások súlyosságát jelzi, hogy 157 sérültet kellett kiemelni autóbalesetben összetört gépkocsiból a tavalyi 136-tal szemben. A balesetekben 29-en haltak meg, tavaly 22-en.


A betakarítás időszakában 10 alkalommal keletkezett tűz, ebből 5-nél lábon álló gabona égett, összesen 14,1 hektár területen.
Idén is nőtt az állomány létszáma, január 1-jétől 44 új tűzoltó állt szolgálatba az önkormányzati tűzoltóságokon.

A tűzoltóságok a panelprogrammal összefüggésben idén kiemelten foglalkoznak a középmagas lakóépületek tűzvédelmi helyzetével. Folyamatos a veszélyes anyagok szállításának ellenőrzése. Az elmúlt nyolc hónapban 1 millió 300 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki a katasztrófavédelmi igazgatóság. Az önkormányzati tűzoltóságok 21, időskorúak és fogyatékossággal élők elhelyezésére szolgáló intézményben tartottak soron kívüli ellenőrzést.

Olvasóink írták

  • 1. Túrabakancs 2008. szeptember 19. 08:17
    „Az egyik adat szerint nőtt idén a halálos balesetek száma a megyében, sőt a balesetek végett a beavatkozások száma is!
    Akkor hogy is van ez a zéró tolerancia által állítólagosan csökkent
    káresetek száma? Most csökkentek vagy sem az ütközések?
    Hazudnak minden szinten... /mármint a kormány/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyők a kritika viharában

Győr - A győri Városház tér felújítási munkálatai fokozottan érdeklik a közvéleményt. Leginkább a… Tovább olvasom