Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > ˝Többet kellene áldozni az ökoprogramra!˝

˝Többet kellene áldozni az ökoprogramra!˝

˝Tizenötről huszonöt százalékra emelje saját vállalását a győri önkormányzat az ökoprogramban: így kisebb összeg terhelné a panellakásban élőket.˝

kisalfold.hu - 2010.02.18. 19:56
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kérte mindezt az MSZP városi szervezete. A klímabarát otthon pályázaton 433 milliós támogatást kapott a megyeszékhely.


Molnár Csaba kancelláriaminiszter, a párt megyei elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján elöljáróban leszögezte: a távfűtéses panellakásban élők terheit a panel-, az ökoprogram és a távhő áfájának csökkentése könnyítette. Gergely Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: míg az országos átlag szerint minden ötödik ember lakik panellakásban, Győrben az itt élők közel harmada. ˝A kormány a távhő áfáját öt százalékra csökkentette, ez évente több tízezer forintos megtakarítást jelenthet. Győrben azonban a távhődíjemeléssel elvették az itt élőktől e kedvezményt˝ – mondta. Az ökoprogrammal kapcsolatban hozzátette: a fűtésszabályozás Győrben 951 lakást érintett, s 70 milliós támogatást jelentett. ˝Az összköltség felét állta az állam, a győri önkormányzat csak 15 százalékot vállalt magára, így az itt élőknek 35 százalékot kellett még hozzátenniük. A város milliárdos nagyságrendű pénzmaradványából néhány tízmilliót fordíthatna még erre: azt kérjük, legalább 25 százalékosra emelje saját részét˝ – mondta Gergely. Molnár Csaba a panelprogramról beszélt: ˝Győrből indult tíz évvel ezelőtt, az országos programot megelőzve˝ – folytatta.

Állítása szerint, míg az Orbán-kormány országosan 138 millióból kétezer panelt újított fel, addig a szocialista vezetés 60 milliárd forintból 284 ezer felújított lakással büszkélkedhet (ebből Győrre 14 ezer panelfelújítás jutott 10 milliárdból).

Idén klímabarát otthon pályázatként folytatódik a program: 1633 győri lakásnak már 430 millió forintnyi támogatást ítéltek meg.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...