Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Többet jelent puszta vízszintemelésnél

"Magam is mindent szeretnék megtenni, hogy Győr ismét valóban a vizek városa lehessen, pezsgő vízi élettel: a Mosoni-Duna megmentéséhez, vízszintjének emeléséhez civil, társadalmi összefogásra van szükség" – mondta dr. Schmidt Péter.


A győri gyermekgyógyász főorvos is kampányunk mellé állt a Mosoni-Duna és az Öreg-Duna megoldatlan vízgazdálkodási kérdéseinek lezárása érdekében. Erre több oka is volt.

Dr. Schmidt Péter: A Kisalföld kezdeményezése fontos mérföldkő.
Dr. Schmidt Péter: A Kisalföld kezdeményezése fontos mérföldkő.

"Gyermekkoromban a Sziget városrészben levő házunk közvetlenül a Rábca mellett állt – mondta dr. Schmidt Péter.

A befagyott folyókon korcsolyáztunk, nyáron barátaimmal pecáztunk, fürödtünk, s gyermekkori élményem közé tartozott a győri vízibuszon történő utazás, a vízi színpad rangos előadásainak megtekintése.

Magam is mindent szeretnék megtenni, hogy Győr ismét valóban a vizek városa lehessen, pezsgő vízi élettel: ehhez civil társadalmi összefogásra van szükség, melyet minden erőmmel támogatok.

A Kisalföld kezdeményezése fontos mérföldkő. Orvosként, a Magyar Tudományos Akadémia bizottsági alelnökeként és az MTA köztestületi tagjaként országos szinten is felemeltem hangomat már évekkel ezelőtt, s napjainkban is így teszek az MTA soros bizottsági ülésein, nemzetközi konferenciáin is a Mosoni-Duna és az Öreg-Duna megmentéséért.

Szeretném, ha a folyó ismét hajózható lenne, a medrek éppúgy megtelnének vízzel, életet lehelnénk a folyókba éppúgy, mint 30–40 évvel ezelőtt.

Ez a kedvező folyamat nemcsak a folyók megmentését, vízszintemelését jelentené, hanem Győr jobb környezetvédelmi helyzetét is. A Győr-szigetiek Baráti Körének elnökeként jókora erőket megmozgatva aláírásgyűjtésbe kezdtünk a városrészben és ezt folyamatosan végezzük a következő másfél hónapban is.

Azt tapasztalom, hogy rengetegen támogatják a népi kezdeményezést, partnerek ebben: folyamatosan telnek be a gyűjtőívek" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyeiek a földrengés után: `élünk és ez most nagy szó´

Több mint egy hete autóban, garázsban alszik a május 20-i és a keddi olaszországi földrengés… Tovább olvasom