Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Több vendég érkezett megyénkbe

A megyébe 394 ezer turista látogatott 894 ezer éjszakára október végéig.

Az előző év azonos időszakához viszonyítva a vendégek száma 3,3, az általuk eltöltött éjszakáké 0,7 százalékkal nőtt. Az átlagos tartózkodási idő mind a külföldi, mind a hazai látogatók körében csökkent valamelyest s összességében 2,3 éjszakát tett ki – tette közzé a legfrissebb számokat a Központi Statisztikai Hivatal.

A vendégéjszakák háromnegyedét szállodákban foglalták le a vendégek, melyek forgalma 6,2 százalékkal bővült. Ezen belül a korábbinál nagyobb külföldi látogatottság eredményeképp a háromcsillagos egységekben nőtt a vendégéjszakák száma, a szintén jelentős részesedéssel bíró négycsillagosokban azonban visszaesett az első tíz hónapban. A panziók népszerűsége egyre kisebb, emellett az üdülőházak kivételével minden egyéb szállástípus esetében visszaesett a forgalom.
A 182 ezer külföldi turista négyötöde az Európai Unió országaiból érkezett. Megyénk legjelentősebb idegenforgalmi partnere továbbra is Németország, minden harmadik éjszakát németek foglaltak le.

Az osztrák vendégek száma szinte azonos volt a románokéval (26–26 ezer), azonban nyugati szomszédaink átlagos tartózkodási ideje 2,4 éjszaka, a románoké 1,4 éjszaka volt, így a forgalomból előbbiek 17, utóbbiak 10 százalékkal részesedtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi-programiroda segíti a pályázókat

Az országban huszadikként nyílt Széchenyi-programiroda Győrben, a Liszt F. u. 1. szám alatt, a… Tovább olvasom