Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 20°C | 32°C Még több cikk.

Több tucatnyi zsák szemetet gyűjtöttek össze a sági úton - videó, fotók

Jó hír, hogy az önkénteseknek köszönhetően több tucatnyi zsák szemetet sikerült összeszedni a sági úton. Rossz, hogy ilyen kis forgalmú úton ennyi szemetet kiszórnak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívására 2013. április 22-én több mint 60 ezer önkéntes szemétgyűjtő vett részt az ország mintegy 1000 kijelölt helyszínén a Föld napján meghirdetett szemétgyűjtési akción.

Győr-Moson-Sopronban közel 2600 önkéntes gyűjtötte a szemetet, összesen 31 helyszínen, köztük a sági úton.


Videó: Cseh Róbert


Fotók: Cseh Róbert

Olvasóink írták

 • 4. Valaki 2013. április 23. 17:59
  „Talán vissza kéne térni a hetenkénti kukaürítéshez! Persze nem a barnára gondolok, az bőven ráérne 3 hetenként is. :)”
 • 3. kohnvektor 2013. április 23. 16:53
  „T. C.

  Szeretném megkérdezni Önöktől, hogyan küzd az FKF Zrt. az erdőink, parkjaink, út melletti zöldterületeink tisztasága érdekébe? Én, aki becsülettel befizetem minden hónapban az állítólag KÖTELEZŐ háztartási hulladék elvitelének az árát, egyre többször találkozom reggeli sétáim során olyan lakóingatlanokkal, amelyek előtt a hulladék elszállítási napon nincs kint a kuka!! Sajnos ismerek is a lakókörnyezetemben /kertes-házas övezet /, olyan embert, aki még büszke is arra, hogy megspórolja a hulladék szállítás havi díjait!
  Nem az az elrettentés, ha olyan háztól nem viszik el a teli kukát, ahol nincs kifizetve a díj! Az igazi feladat az lenne, hogy elérjék, hogy minden lakóingatlan FIZESSE be a kötelező díjat!

  Akitől díj nemfizetés miatt esetleg nem viszik el a teli kukát, az a következő héten már ki sem teszi és kihordja a szemetet az erdő szélére, vagy az utak mellé!
  Mikor érik el azt a színvonalat, hogy tényleg minden lakóingatlan fizesse be a kötelező, háztartási hulladék szállítás díját!?

  Köszönöm válaszukat előre is.... Itt volt a nevem. A mai napig válaszra sem méltattak!!”
 • 2. krisztian75 2013. április 23. 16:19
  „Ki mondja, hogy ez kis forgalmú út??? Egyébként nem ritka, hogy Győrből mennek ki, kidobja a zsákos szemetet, majd fordul vissza. Ez leginkább az autópálya melletti kis fás részre jellemző. Ami szemét ott van, az nem kimondottam kocsiból kihajított cigisdoboz vagy mekis pohár, hanem sajnos előre megfontolt szándékkal "ide szánt" szemét zsákban vagy nylon-zacskóban. Naponta járok arra, sajnos látom. A legszomorúbb, hogy a hétévégére lesznek újabbak :(”
 • 1. Mankapunka 2013. április 23. 15:58
  „Mivel ezen az úton általában a környék lakosai járnak, így nekik kell megköszönni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csinibaba a győri színházban - videó

Tovább olvasom