Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Több terv készült, az építésre szavaztak

Abda - Befejeződtek a szépítő, javító – önkéntesek segítségével végzett – munkálatok az abdai temetőben. Mivel a régi ravatalozó épületének állaga már megromlott, kicsi is, a képviselő-testület egy új terveit készíttette el.
A temető főbejáratánál befejezte az önkormányzat a díszburkolat kiépítését. A használaton kívüli kutakról lebontották a tetőt és a vízkiemelő láncos szerkezetet, fémlapokkal fedték le a kávákat. Ezzel egyelőre befejeződtek a szépítő munkák itt. Folyamatban van azonban a temető bővítésének előkészítése, néhány tulajdonossal megkötötte a falu az adásvételi szerződést.

– Már év elején beszéltünk arról is a testületi üléseken, hogy a régi ravatalozó megérett a felújításra, sőt, szóba jött, hogy új készülhetne. Felújítás esetében jelentős akadályt jelentene a hely szűkössége és az, hogy a munkálatok idején nem lenne hol tartani a szertartásokat – tájékoztatta lapunkat Szabó Zsolt polgármester és hozzátette: terveket rendeltek a régi épület új köntösbe burkolására. Egy hagyományosabb és egy modernebb változat készült.

Látványterv: Így nézhetne ki az új ravatalozó. A tervnek, amit elfogadott a képviselő-testület, a várható költsége tizenhatmillió forint.
Látványterv: Így nézhetne ki az új ravatalozó. A tervnek, amit elfogadott a képviselő-testület, a várható költsége tizenhatmillió forint.

A tervezői költségbecslés alapján nyolcmillió forintba kerülne a kivitelezés. Az alapterület némiképpen növekedne mindkét esetben, de a képviselők többsége végül úgy döntött: ha már belefognak a dologba, akkor célszerűbb teljesen új épületet terveztetni.

Létezik egy olyan pályázat, amely – siker esetén – a költség hatvan százalékát fedezné. A tervnek, amit elfogadott a képviselő-testület, a várható költsége tizenhatmillió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol marad az életszínvonal?

Magyarország - Az államháztartási hiány csökkentésének terheit legnagyobb arányban a… Tovább olvasom