Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Több szökőkút lesz a folyók városában

Győr - A győrieknek joguk van ahhoz, hogy szép, kulturált környezetben éljenek – jelentette ki Borkai Zsolt polgármester a városházi sajtótájékoztatón. Folytatódik a közterületek szépítése, s a vizek városában szökőkutak, ivókutak is épülnek...
Nem sokat ér, ha tiszta ruhát adunk a csecsemőre, de közben nem cseréljük ki a pelenkáját – mondta a pénteki városházi sajtótájékoztatón Németh Zoltán alpolgármester annak kapcsán, hogy a jövő évi városszépítési elképzelések ismertetése előtt az elmúlt évek helyzetére emlékeztetett. A győri önkormányzat 2006–2007-ben fokozott köztisztasági programot indított, jelentősen javult is a közterületek állapota. Tavaly kezdte működését például a parkgondozói hálózat kilencven dolgozóval. megkezdődött, az idén folytatódott a játszótér-építési program, amelynek eredményeként 60 olyan játszótere lesz a városnak, amely megfelel az uniós szabványoknak.

Idén jutott pénz és energia a fejlesztésekre is, ezek között említhető a Kálóczy tér, a Honvéd liget, a Városháza tér, vagy például a graffitieltávolítási program, a fokozott mértékű szúnyogirtás.
Borkai Zsolt polgármester a jövő évi városszépítési elképzelésekről szólva megjegyezte: a győrieknek joguk van a szép környezethez.
A tervekben szerepel egyebek között az Erzsébet liget felújítása 80–90 millió forintból, ott használhatóvá teszik a KRESZ-pályát is, létrehozzák a vakok és gyengénlátók pihenőparkját.

A folyók városához illően több figyelmet kapnak a szökőkutak. A megyeháza előttit például teljesen megújítják, már a XXI. század technológiájával. A folyók találkozásánál (a Radó-sziget sarkán) újra lesz folyamatosan működő szökőkút. Az adyvárosi 1-es tározótavon létesítendő szökőkút pedig nemcsak látványos lesz, hanem egyúttal – víztisztító hatásával – a környék lakóinak panaszain is segít. Ivókút-telepítési program is indul, elsősorban a játszótereken.

Győrköc néven (a gyerkőcből kerített szójátékkal) 3 hektáros „minivárost" tervez az önkormányzat. Olyan felszereltségű lesz, ahol a kisgyerekektől a felnőttekig mindenki talál szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget. A nagyberuházás helyét majd a közgyűlés jelöli ki, több lehetőség közül választva.

Olvasóink írták

 • 12. tricse 2008. szeptember 17. 23:19
  „a bartókon is volt egy anno ami még eddig sem működött---hát ugyi arra nem jár sok turista

  kirakat---ez a lényeg”
 • 11. nonem 2008. szeptember 16. 19:15
  „És mi lesz a meglevőkkel? mint pl. a "Balázs Béla ÁMK" előtti vitorlás szökőkúttal? Talán 2 évig működött, majd valamiért elállt..... azóta- tessék megnézni közelről. Csoda, hogy még ott van....(lehet, hogy nem rézből készült? vagy álámíniumból?”
 • 10. tricse 2008. szeptember 15. 14:57
  „imádom a szökőkutakat---szuper lesz

  csak könyörgöm aki a meglevőt alkotta meg az emlékművet a híd lábánál,na őket ne engedjék a tervezőasztalhoz:)

  pl.szombathely főutcáján vannak nagyon szépek---nem is egy!”
 • 9. gyakor 2008. szeptember 15. 10:24
  „Állandóan károgók!
  Nektek bármilyen sorrendet állítanának fel az sem tetszene! Tudjuk, hogy sok a megoldandó probléma. Nagy a lemaradás! Elhanyagolt, lepusztított területek tömkelege Győrben. Valahol el kell kezdeni. Ha önző módon csak a kis szűk környezetünk felújításáért reklamálunk, tessék belegondolni mi lesz az eredmény. Hagyjuk már dolgozni azokat akik legalább akarnak. A számonkérés ideje úgy is eljön. Véleményt mondani önmérséklettel mindig lehet.”
 • 8. Greenlions 2008. szeptember 15. 02:42
  „#egy volt győri
  Ki a francot érdekel, hogy te mit értél el az életedben?
  Élvezd a tanyafeelinget szerényen.”
 • 7. kerékpáros 2008. szeptember 14. 20:55
  „Valami normális, kulturált, esetleg őrzött kerékpár tárolója lesz Győrnek?????????
  Röhej, hogy lámpa-közlekedési oszlopokhoz, korlátvashoz kell rögzíteni a kerékpárokat!!!!”
 • 6. osztógép 2008. szeptember 14. 19:31
  „miért pont szökőkút? van millió más, amit először rendbe kellene hozni...utána jöhet a cicoma!”
 • 5. egy volt győri 2008. szeptember 14. 17:47
  „hehehe..... ezért menekültünk el győrből! Immár 3 éve, de áldom az istent hogy ilyen jó döntést hoztunk. Csend, jó levegő, nyugalom, egészséges környezet vesz minket körbe egész nap.....hatalmas ház hatalmad parkosított udvar, olyan amitől ti panellakok bepisilnétek...egy álom, 2 kezi munkámmal 5 év alatt....igy is lehet csinálni....”
 • 4. kim 2008. szeptember 14. 09:04
  „Fafnir
  Ahhoz, hogy élhetőbb legyen a város, nemcsak beruházások, hanem a lakók hozzáállása is szükséges. Az önkormányzat ad egy környezetet, amit te és én is használunk. Ha ezt leéljük akkor olyan a környezet. Vonatkozik ez a belvárosra, ahol a McDonald környéke délutánonként szeméthegy (nem a gyorsétterem, hanem a vendégei miatt), lásd lakótelepek, ahol minden buszmegállót, telefonfülkét szétvernek, összefirkálnak, vagy lásd a közlekedést.
  Az önkormányzat próbálja tenni a dolgát, de az, hogy a város lakóit megtanítsa civilizált életre nem az ő dolga.”
 • 3. Fafnír 2008. szeptember 13. 23:07
  „Egyáltalán nem érzem élhetőbbnek a várost és a látványos kirakatberuházások sem segítenek ebben.”
 • 2. Stewe 2008. szeptember 13. 19:14
  „Na meg mekkora biznisz a felújítások... lásd a felejthetetlen összegű Kálóczy tér felújítását. Meg a csoffadt fenyőket Isten tudja honnan jó pénzé´ meg ilyenek.”
 • 1. Nagyi 2008. szeptember 13. 17:04
  „Igen, láthatóan tisztábbak lettek a játszóterek, parkok. Ezen a téren eredményesek voltak. KÖSZÖNET ÉRTE. Az Erzsébet liget valóban kritikán aluli, ráfér egy komolyabb felújítás.
  Remélhetőleg az állagmegóvás sem marad el az új játszótereken.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borsodi Műhely: Fémes jövő felé vezet az út

Győr - Egymilliárd forintos üzembővítést ünnepelt tegnap a Borsodi Műhely Kft. a győri ipari… Tovább olvasom