Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

Több száz résztvevő a tematikus Hild napon

A győri Hild József Építőipari Szakközépiskola szervezésében megvalósuló Hild-Nap konferencia évek óta várja az érdeklődőket. Az idei tematikus rendezvény az építészet és a magyar vidék témakörének jegyében zajlott, melyre még Ausztriából is érkeztek vendégek.

A március 21-én zajló konferencia programját főként a Hild Szakközépiskolához kötődő, mára már országosan is elismert szakemberek előadása képezte. Emellett az építészethez kötődő művészeti ágak és tudományterületek is helyet kaptak a tematikus napon, így például Nagy István fényképész a Tóköz és a Hanságmente építészeti témájú fotókiállítását is megtekinthették a helyszínre látogatók. A vendégek emellett Nesztor Iván népzenegyűjtő, zeneszerző és tanár előadását is meghallgathatták.

"Azt mondják, a mai fiatalok figyelmét nehéz lekötni 10-15 percnél tovább. Itt azonban akár egy órás előadásokat is érdeklődéssel hallgattak végig, így kifejezetten sikeresnek mondható a kezdeményezésünk"- mondta Józsa Tamás intézményvezető.

A három helyszínen zajló konferencia alappillérét Molnár Csaba DLA, Ybl Díjas, Koós Károly díjas okleveles építészmérnök, egyetemi docens előadása
képezte. Az egykori diák beszélt a rajzolásról, mint az építészet részéről, valamint tapasztalat tervezési folyamatban betöltött szerepéről, ill.
bemutatott különböző épületeket, ezzel szemléltetve az előadását.

Az előadássorozat az iskola tanulóinak irányultságát vette figyelembe, így a magas- és mélyépítés, valamint a vízépítés és a műemlékvédelem is az érintett témák között voltak.

"Az intézményünkbe járó csaknem ötszáz tanuló körülbelül kétharmada Győr környékén lakik. Ilyen módon, a diákokon keresztül az egész megyét sikerült lefednünk, minden helyszínünk zsúfolásig telt érdeklődőkkel." - mondta Józsa Tamás intézményvezető.

Az általános- és középiskolákból is érkeztek érdeklődők az előadásokra, emellett pedig az egyik osztrák testvériskola háromfős delegációja is
meghallgatta az előadásokat.

A konferencia végén kötetlen beszélgetésekre is lehetőség nyílt, így mindenki választ kaphatott felmerülő kérdéseire.

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségének értékelése és javaslata alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap
Finanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatóságának jóváhagyásával valósult meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Balett Olaszországba utazik

A Győri Balett március 26-án Torinoba utazik a Compagnia EgriBiancoDanza meghívására. Tovább olvasom