Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Több száz motokrossz versenyző száguld Pannonhalmán - sok-sok fotóval

Közel háromszáz versenyző indult a már hagyományos motokrosszviadalon Pannonhalmán. Képriport rengeteg fotóval!

A kétkerekűek mellett ezúttal szintén összemérik gyorsaságukat a quadosok is. A verseny egyben egy nemzetközi kupa utolsó állomása.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a már hagyományos októberi Nemzetközi Motocross Versenyt Pannonhalmán a Real Motorsport Egyesület szombaton és vasárnap. A rajtgéphez 200-250 versenyző állt.

Változás a tavalyi versenyhez képest, hogy a rendezők idén
megkapták a jogot a Közép-Európa Kupa versenysorozat magyarországi utolsó futama megrendezéséhez. Így V6-7 ország junior élversenyzői nagyon látványos és késhegyre menő csatáit láthatja a közönség a hétvégén.


Nemzetközi motokrossz verseny Pannonhalmán - fotók: Stróbli Norbert.

Mivel a bajnokság még nyílt - lévén hogy a pannonhalmi lesz az utolsó futam -, izgalomban nincs hiány.

A programok a szombati napon a gépátvételekkel kezdődtek, majd 9 órától az edzések, fél 11-től az időmérők következtek.

Ezen a napon a gyermekek versenyét az 50, 65 és 85 köbcentiméteres
kategóriákban, valamint a juniorok és a quadok futamait rendezték meg fél egytől.

Vasárnap a Nyílt Nemzetközi Motocross Csapatbajnokság élsport- és tömegsportfutamai láthatók. Hasonlóan a szombati naphoz, szintén kilenc órai kezdéssel az edzésekkel, azután az időmérővel kezdődik a napi program.

Délben a futamok közti szünetben egy meglepetésfutammal készülnek a rendezők: régi, veterán versenymotorjaikkal motoroznak a pályára idősebb egykori versenyzők, hogy megmutassák, még nem rozsdásodtak be izmaik és nem koptak el reflexeik s vezetési tudásuk.

A profiknál 4, a tömegsportnál 3 versenyző alkot egy csapatot, és két futam eredménye után alakul ki a végső sorrend, azazhogy ki nyeri a 2010-es magyar bajnokságot.

Olvasóink írták

 • 20. Hombre 2010. október 20. 06:48
  „Szerintem ne beszéljünk erről tovább!! Mert még mindig nem sikerült megérteni az enduro sport miről is szól! Könyörgök nézz már meg egy-két videót,aztán rájössz hogy miért nem jó a szeméttelep! Azt azért még elmondom még egyszer,hogy általában nem mennek vagy megyünk a védett területekre (persze vannak kivétel emberek,mint mindenhol sajnos). Ha mégis bemegy valaki,akkor mi van? Mit fogsz csinálni? Lefényképezed vagy gipsz mintát veszel a gumi nyomokról? Mert hogy megállítani vagy utolérni nem fogod az majdnem teljesen biztos!”
 • 19. anuvuk 2010. október 19. 21:02
  „A volt szeméttelep hasznosítására mért nem tesztek javaslatot?
  Nem vagyok ellene, ott tényleg sarasak lehetnétek, - de úgyvettem észre, ti igazából nem szeretitek a zárt kötött pályát. Pedig a szabad nyargalászást jobb lesz ha elfelejtitek, a védett területeken !!!!!!”
 • 18. Hombre 2010. október 19. 20:38
  „Még mindig nem érted mi a különbség az enduro és a cross között!A cross az,amikor zárt pályán mennek körbe-körbe,ugratnak,fordulnak. Az enduro az erdőkben megy,a természetes terep akadályokon keresztül (sziklák,patakok,patak medrek). A gugli a barátod! Írd be hogy AMA motocross,nézz meg egy-két videót,utána pedig azt írd hogy red bull romaniacs.Látni fogod hogy mi a kettő közt a különbség!

  Akkor te még nem láttál a tavaszi olvadáskor vagy az őszi esőzések után motorost!! Én láttam!! Olyan sárosak voltak,hogy a saját anyjuk se ismerte volna meg őket! Az meg a másik,hogy a ruhán lévő számot is ugyanúgy lekenik készakarva,mint a rendszámot (láttam ilyet is.a motor viszonylag tiszta,a rendszám meg egy csomag sár)
  Ezt az egészet onnan kellene kezdeni,hogy kapjanak lehetőséget arra hogy motorozhassanak. Utána folytatni azzal,hogy azonosító,rendszám és büntetés ha esetleg valaki nem az adott útvonalat használja.A cross pálya is nagyon ritka kicsi hazánkba,de az enduro pálya még ritkább. Konkrétan nincs a közelben egy sem. De még azt hiszem 100km-es körzetbe sem nagyon.”
 • 17. anuvuk 2010. október 19. 19:20
  „A volt szeméttelepet kértétek?- bizonyára nem jártatok arra, lefedve rásem ismerni.
  A közelsége éppen megfelelne, a benzin emelés szerintem a motorosokat is előbb, utóbb, érinteni fogja.
  A keletkezett eroziót, amennyiben elfogadjátok a területet, minden bizonnyal fellehet újítatni.

  Egyébként a védett területen nem láttam olyan "sáros" motorost, hogy a rajta lévő szám ne látszana!!!
  A rend őrei is ágáltak az azonosító ellen - de mégis elkellett fogadniuk, ami késik,- nem mulik !!!!
  A láthatóságnak arányba kell lenni, a kár okozásával !!!!”
 • 16. Hombre 2010. október 18. 20:15
  „Ezeket a dolgokat te sem gondolod komolyan ugye? Ha valakinek van rendszáma,de nem teszi fel pont azért,hogy ne tudják azonosítani,akkor szerinted a számmal ellátott ruhát felvennék? Ne legyél naiv!! Arról nem beszélve,hogy ezek a srácok néha a bokáig érő sárba motoroznak. Szerinted mennyire lenne olvasható a szám?

  Hidd el,az lenne a megoldás ha adnának nekik egy vagy több útvonalat amit használhatnak.Volt ilyen irányú kezdeményezés a motorosok részéről (olyanok kezdeményezték,akik ennek a sportnak ez élvonalába tartoznak,és a többiek is,vagy legalább a nagyobb többség hallgat is rájuk),de sajnos teljes kudarcba fulladt,a vadászok,erdészek és a gazdák miatt. A vége az lett,hogy mindenki ugyanúgy ment vagy megy amerre csak lát.

  A legnagyobb probléma ebben az országban,hogy a technikai sportoknak nincs becsülete.”
 • 15. anuvuk 2010. október 18. 19:28
  „Egyébként már erre is tettem javaslatot, márt mint az azonosításra, elöl, hátul számmal ellátott ruhák, mint a rendőrökön az azonosító, csak akarni kell, mindjárt nem egyformák !!!”
 • 14. Hombre 2010. október 18. 19:21
  „Mit fotózol le? A motorokat amik teljesen egyformák(főleg neked) ? Szerinted hány ilyen motoron van rendszám? Amelyiknek van,az sem rakja fel. A nyomokon mit fotózol le? Teljesen egyformák a gumi nyomok. Ráadásul ha még gyártmányuk alapján meg is tudod különböztetni őket,ezek a gumik 2-3 hónapnál többet nincsenek fent,és hetente változik a kopás rajtuk.

  Abban teljesen igazad van hogy nem a töltés oldalába vagy a természetvédelmi területre valók,de hidd el hogy nincs más lehetőségük. Vagyis van egy,hogy eladják a motorjaikat és befejezik a motorozást. De próbálj mondjuk egy olyat lebeszélni,akinek sok helyen tört el a medencéje,keze,lába,de ennek ellenére az 1.osztályba versenyzik! Nem hiszem hogy nagy eredményt érnél el nála!”
 • 13. anuvuk 2010. október 18. 18:36
  „Nagyon sok mindent lehet ellenük tenni, a fotó a legjobb bizonyíték a rendszám alapján.
  Még szerencse a roszban, a hangjuk már messziről elárulja jövetelüket, a lefotózott nyomokat is lehet értékelni, hosszú távon összegezni.
  A töltés oldalában való slalomozással csinálják a legtöbb kárt az élővilágban, amiről egyszerűen nincs is tudomásuk, felsem fogják a tettüket !!!
  Egyszerűen nem oda valók!”
 • 12. Hombre 2010. október 18. 16:33
  „anuvuk . Az endurosok egyáltalán nem a crossosok szelídített változatai.A kettőnek annyi köze van egymáshoz,hogy mind a kettőn motoron ülnek.

  Hidd el áldoztak volna rá a motorosok nem is keveset,de sajnos senki nem hajlandó területet adni. Volt szó bérleményről vagy akár saját tulajdonba vásárlásról is. Hidd el,nagyon sok mindennel próbálkoztak már!

  A legtöbb enduros nem megy be a természetvédelmi területekre,persze vannak mindenhol kivételek. Az meg hogy nem fogod elnézni,igazából csak saját magadat fogod felbosszantani,mert nem nagyon tudsz velük mit csinálni”
 • 11. anuvuk 2010. október 18. 09:11
  „Az endurosok, ezek szerint a crossosok szelídített "vad" változatai?
  Több javaslatot tettem a szeméttelep hasznosítására, a crossosok által keletkezett eroziót, ujratöltéssel ellehet tüntetni! Amennyiben áldozni akarnak a szenvedélyüknek, nyuljanak a zsebükbe és fizessenek!
  A szeméttelepre ne szabadidős tevékenységet tervezzenek, pontosan a motorosoknak megfelelő !

  A védett területen ezek után sem fogom elnézni,- még ha a hivatalos szerveknek, a Nemzeti Parkosoknak nics rá kapacitásuk ! - Lenne még egy "hivatalos" szerv, tudtommal, a gátőr feladata csipőböl, a gát védelme, kellene hogy legyen rá figyelme és ideje,- de ahogy észrevettem, vadászul tesz a természetvédelemre !!
  Itt a javaslat, belehet nyujtani a polgármesteri hivatalnak !”
 • 10. Túrabakancs 2010. október 18. 08:32
  „Mankapunka! /7/
  "Szegény Túra!!!!! Részvétem."
  Miért is? Lemaradtam valamiről?”
 • 9. Hombre 2010. október 18. 07:09
  „anuvuk. Akkor elmagyarázom. A cross-osok eddig sem mentek be az erdőkbe,mert ők csak a kialakított pályákon motoroztak. Az endurosok,akik eddig is az erdőt mezőt járták,mivel sehol nincs a környékben sem kialakított pálya,sem kijelölt útvonal (ezekre volt rengeteg kérés, próbálkozás a motorosok részéről,de süket fülekre talált) azok ezután is ugyanúgy fognak menni.”
 • 8. anuvuk 2010. október 17. 21:57
  „Nekem csak az a kifogásom, hogy a kevés védett területet is birtokba akarjátok venni, megszünt az a világ, hogy ezek után azt csinálhattok ott amit akartok! Azt az egy pályát meg, megkell becsülni!

  "Madárvédelem -Természetvédelem"”
 • 7. Mankapunka 2010. október 17. 21:09
  „Szegény Túra!!!!! Részvétem.”
 • 6. Hombre 2010. október 17. 19:49
  „anuvuk. Tisztán látszik,hogy halvány lila fogalmad sincs ezekről a sportokról.”
 • 5. mxplanet 2010. október 17. 18:15
  „hatalmas különbség van a krosszpálya és az endurozás között.
  néha ez, néha az kell a népnek. más és más a varázs.
  ergo marad a pályán kívüli motorozás is :)
  rendszám nélkül persze, hisz egy versenykrossz alkalmatlan utcára .)”
 • 4. Angels777 2010. október 17. 17:12
  „anuvuk

  Pannonhalmán ez kijelölt pálya.. ha lenne több nem mennének tiltott helyeken !”
 • 3. anuvuk 2010. október 17. 16:06
  „A crossosok, quadosok rengeteg probémát okoztak a védett területeken való nyargalászásukkal, alkalmi ugratókkal, pl a Rába gát oldalaiban. Végre egy olyan terület Pannonhalmán, ahol kiélhetik a technikai sport adta lehetőségeiket. - A továbbiakban, semmi keresni valójuk nem lesz védett területen büntetés nélkül.
  A rendszámmal való ellátás, ebből a szempontból sokat segített az azonosításban !!!!

  "Madárvédelem - Természetvédelem"”
 • 2. bojtár 2010. október 17. 14:40
  „1. janika 2010.10.17. 14:09 --->de mennek ők is pápammobillal nyomják és miseborral tankolják:)amúgy most értem haza igen jól nyomják a srácok”
 • 1. janika 2010. október 17. 14:09
  „Csak nem a papokat boldogítják, vagy Ők is beneveztek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorló diákok az Audi-iskola miatt?

˝Mivel az Audi a saját iskolájának megvette a Szent-Györgyi nagy részét, a régi középiskolásokat, a… Tovább olvasom