Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Több száz liter víz a levegőben

Három hét után még ma is új és új foltok keletkeznek a Nádorvárosi Közoktatási Központ falán: a víz feltartóztathatatlanul kúszik a földszint felé.

Három hét után még ma is új és új foltok keletkeznek a Nádorvárosi Közoktatási Központ falán: a víz feltartóztathatatlanul kúszik a földszint felé, amióta a padláson elrepedt a vezeték egyik összekötő eleme. Zsegora Csaba, az iskola igazgatója elmondta: öt tantermet sikerült már kimeszelni, négy még festésre vár. Az Inszol három nedvszívót bocsátott az intézmény rendelkezésére, ezek sokat lendítettek a munkán. A gépek tulajdonképpen „fordított hűtőszekrényként" működnek: egyszerűen szólva beszívják a terem levegőjét, lefagyasztják és végül egy vödörbe kicsöpögtetik.

A történelemteremben – ez az egyetlen, ahol még ma sem lehet tanítani – száznegyven liter víz csapódott le a levegőből. Ezt nem is nehéz elképzelni annak, aki látta három héttel ezelőtt azt a rengeteg vizet, ami sajnos használhatatlanná tette az ajtókat, s az énektanárok legnagyobb fájdalmára a pianínókat is. A villamossági rendszerrel a napokban végeztek a szakemberek, most már mindenhol fel lehet kapcsolni a lámpát. Emlékezetes, hogy a csőtörés után a víz a villanyvezetékeken keresztül folyt végig az épületen, megtöltötte, tönkretette a lámpatesteket, az egyikből még ezen a héten is kiöntöttek néhány decilitert.

A több mint százharminc éves iskolát utoljára huszonöt éve újították fel. Mint arról korábban beszámoltunk: a legégetőbb probléma a rossz tető, amellyel együtt felmerül a padláson húzódó vezetékek szigetelésének kérdése is. A három héttel ezelőtti csőtörést az okozta, hogy a meleg víz keringése egy áramszünet miatt megállt és az év eddigi legkeményebb mínuszai alatt megfagyott, megrepesztve az egyik T-elemet. Akkor több ezer liter víz zúdult az épületbe. Az első kritikus napon kétszáznegyven diákot át kellett vinni a Kálvária utcából a Kovács Margit ÁMK-ba.

Kapcsolódó anyagok >>

Az iskola kárát a biztosító rendezi (2006-01-30) >>
Elöntötte a víz az iskolát (2006-01-26) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyoperett egy kis színházban

A győri Vaskakas Bábszínházban Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének bemutatására készülnek.… Tovább olvasom